IV. Kassa-Miskolc Ultramarathon

2022.05.20. 12:08

Kassáról futnak át Miskolcra

A két testvérváros között megrendezendő IV. Kassa-Miskolc Ultramarathon elnevezésű nemzetközi hosszútávfutó versenyt május 21-én, szombaton rendezik meg.

Szűcs István

A 115 km-es távot egyéniben, párban, 5 és 10 tagú váltóban lehet teljesíteni. A rajt Kassán, a belvárosban lesz. Innen a Hernád partjára vezet a futók útja, akik Krasna és Nyzna Mysla érintése után, Kékednél lépik át a határt. A folytatásban Gönc, Vizsoly, Abaújszántó, Hernádkércs, Szikszó és Sajóvámos következik, míg a célt Miskolcon, a Szent István téren jelölik ki. A futókat a magyar oldalon, Kékedtől a Miskolci Road Cycling Club (MRCC) kerékpárosai kísérik végig a célig.

Ott lesz a mezőnyben a 2019-es férfi egyéni győztes Bogár János, valamint a két tavalyi első helyezett, Varga Dóra és Kohári Szabolcs is. A férfi mezőnyt erősíti a Sparthatlon és UB-első helyezett Bódis Tamás, aki az ultrások világbajnokságán ezüstérmet is kiharcolt a közelmúltban.

A váltók csatájában saját csapattal vesz részt a Kassai Marathon Klub, Nyzna Mysla, Szikszó, Sajóvámos, de ott lesz a tavalyi győztes Trónfosztók, valamint az eddig még nem hiányzó Miskolc Police együttese is.

Lezárás nem, forgalom-lassítás igen

Lényeges információ, hogy teljes útlezárás sehol sem lesz. Az egész útvonalon a KRESZ betartásával, rendőrségi biztosítás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőrség, két rendezői motoros és a versenybíróság közreműködése mellett haladnak majd a versenyzők. Miskolcon 13:00-21:00 óra között az alábbi útvonalon - a futók mindenkori érkezésekor - FORGALOM-lassításra lehet számítani. A miskolci szakasz biztosításában a rendőrség mellett a MIŐR is nagy létszámmal vesz részt. 

A Miskolcot érintő útvonal az alábbiak szerint alakul:

Miskolc Sajó folyó híd Bosch út
Sajó gát - Sajószigeti út
Sajószigeti út - Zsigmondi út
Sajószigeti - Besenyői út
Besenyői út - Körössy Cs.S. út
Körössy út - Bajcsy Zs.E. út
Soltész N.K. úti kereszteződés
Ady- híd kereszteződés
Centrum Áruház kereszteződés
Villanyrendőr kereszteződése
Ady- híd kereszteződés
Miskolc Szent István tér

A IV. Kassa-Miskolc Ultramaraton részletes programja:

2022. május 20., péntek:
9:00 órától: a versenyközpont, célterület építése, kialakítása

2022. május 21., szombat:
6:00 óra: az egyéni és páros kategória rajtja Kassán, a Szent Erzsébet Dóm mellett (GPS: 48.718924 21.259208)
7:00 óra: az 5 és 10 tagú váltók rajtja, Kassán, a Szent Erzsébet Dóm mellett (GPS: 48.718924 21.259208)
14:00 órától: az 5 és a 10 tagú váltók győzteseinek várható célba érkezése, utána folyamatos célba érkezés, Miskolcon, a Szent István téren
15:15 órától: a páros verseny győztesének várható célba érkezése,utána folyamatos célba érkezés, Miskolcon, a Szent István téren
15.30 órától: a férfi egyéni győztes várható célba érkezése, utána folyamatos célba érkezés, Miskolcon, a Szent István téren
16.30 órától: a női egyéni győztes várható célba érkezése, utána folyamatos célba érkezés, Miskolcon, a Szent István téren
19:00 óra: a verseny díjátadó ünnepsége Miskolcon, a Szent István téren
19:30 óra: Zenegép-koncert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!