Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete

2022.05.25. 07:42

Jónyert is beiktatták a halhatatlanok közé

A volt sokszoros világbajnok napjainkban is járja az országot.

KT

A kajakos Kőbán Ritát, az asztaliteniszező Jónyer Istvánt és a vívó Schmitt Pált a napokban iktatta be tagjai közé a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete. 

A megválasztott trió beavatási ceremóniája a világjárvány miatt nem kevesebb mint két évet csúszott. 

Bárhová elmegy 

– Jó barátot üdvözlök, akit hosszú évek óta ismerek, és harcostársam a sporthagyományok őrzésében – köszöntötte Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke a négyszeres világbajnok Jónyer Istvánt, aki a Nemzet Sportolója címmel is büszkélkedhet. – Az élsportban letette a névjegyét, olyan eredményeket ért el, amelyekre mindannyian büszkék lehetünk, és önmagukért beszélnek. Ugyanakkor hétről hétre bárhová elmegy a gyerekek közé bemutatókra, élménybeszámolókra nem sajnálja az időt és energiát, hogy kedvet csináljon. 

A miskolci születésű Jónyer István a DVTK-ban kezdte pályafutását, a piros-fehérektől indulva futott be szédületes karriert. 

– Sajnos nem lettem olimpiai bajnok, csak világbajnok, ennek azonban nem voltam rossz – jelentette ki az egykori klasszis, aki hozzátette: – Különösen Európán kívül játszottam jól. 

A tagok

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagjai: Darnyi Tamás, Dunai Antal, Egerszegi Krisztina, Fa Nándor, Faragó Tamás, Gyulay Zsolt, Hegedüs Csaba, Jónyer István, Kamuti Jenő, Kásás Tamás, Keleti Ágnes, Kovács Katalin, Kőbán Rita, Magyar Zoltán, Nagy Tímea (elnök), Polgár Judit, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Török Ferenc, Vaskuti István. 

(A borítóképen: A négyszeres világbajnok és halhatatlan Jónyer István | Fotó: ÉM-archívum)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!