Szárazon és jégen is

2022.05.15. 18:00

Finnországi tanulmányúton jártak a diósgyőriek tehetséges jégkorongozói

A Macik öt, tizenhat-tizenhét éves fiatalja, valamint Rusznyák Szilárd és Verba Balázs edzők a Skandináv országban jártak.

Kolodzey Tamás

A DVTK Jegesmedvék, Csíki Hunor, Pásztor József, Tóth Péter, Rőczei Zsolt, Trozsák Ádám Helsinkiben. Fotó: Olvasónktól

A közelmúltban együttműködési megállapodást kötött a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia és a finn jégkorong egyik legtradicionálisabb klubja, az IFK Helsinki. A kontraktus jegyében a napokban a Macik öt, tizenhat-tizenhét éves fiatalja, valamint Rusznyák Szilárd és Verba Balázs edzők jártak a Skandináv országban.

– Hat napot töltöttünk a csodaszép Helsinkiben – újságolta Rusznyák Szilárd. – Csíki Hunor, Pásztor József, Tóth Péter, Rőczei Zsolt és Trozsák Ádám, akik ősztől már a Macik U21- es együttesében szerepelnek majd, egyéni képzésen vettek részt. Címszavakban arról, hogy mit csináltak: tanulták a korcsolyázás fortélyait, a gólszerzés tudományát, gyakorolták a súlypontáthelyezést, a lövések technikáját, s mindezt jégen és szárazon is megtették.

Valamennyien nagyszerűen éreztük magunkat, házigazdáink pedig megdicsérték a fiúkat, mondván: nyitottak voltak az újra és nagyon akartak. Valamennyien reméljük, hogy sok ragadt rájuk a világ legjobbjai közé tartozó finn hoki tudományából, és amiket ellestek, itthoni összecsapásaikon kamatoztatják majd.

A piros-fehérek maroknyi küldöttségének tagjai túl azon, hogy beültek az „iskolapadba”, városnézésen is részt vettek, megismerkedtek az észak-európai főváros látnivalóival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában