PannErgy-Miskolci VLC

2022.05.02. 10:22

Büntetőkkel nyertek meccset, párharcot

A PannErgy-Miskolci VLC csapata a 11. helyet szerezte meg a 14 csapatos férfi vízilabda OB I.-ben.

MI

A férfi vízilabda OB I.-ben a 11. helyért zajló csatában a PannErgy-Miskolci VLC, illetve az Újpest VSE együttese volt érdekelt, és a hét végi összecsapást megelőzően, a 7. pontig tartó párharcban a borsodiak 6–3-ra vezettek. Vagyis a szombati találkozó tétje az előzőleg jelzett pozíció megszerzése, és ezzel együtt a bajnokság lezárása volt az MVLC számára. 

Két-két kimaradt akció után Sélley Rauscher szerzett vezetést a házigazdának, pattintott lövéssel (1–0), de Ionescu hamar egyenlített (1–1). Itt is, ott is voltak hibák a támadások során, nem dolgoztak magas százalékon a csapatok, viszont hátul nem igazán hibáztak. Bencz nagyon tisztán maradt középen (1–2), Moravcsik is védett kettőt, aztán a meccs első kiállítása során a fővárosiak a miskolci blokkba bombáztak. 

A második negyed első szakaszában sem mentek túl olajozottan a hazai befejezések, közben a látogatóktól Hegedűs bevágta a harmadik gólt (1–3). Biros vesztett, majd szerzett labdát, Krasznai pedig pontosan fejezett be egy támadást (2–3). Moravcsik együtt élt a meccsel, de a társak néha bosszantó labdaeladást mutattak be, és az előnyöket is elpuskázták. Mindezzel együtt a felvonás utolsó pillanatában Seman harcolt ki büntetőt, amit Várkonyi ki is használt (3–3).

Tőzsér-átlövések 

Az első félidő után az volt várható, hogy továbbra sem lesz sok gól, és nagyon döntetlennek nézett ki a mérkőzés. A harmadik negyedben Vismeget tüntette el Eppel a budapestiek kapuja előtt, a második miskolci ötméterest Sélley Rauscher használta ki, így 1–0 után ismét vezetett a hazai gárda (4–3). Ez azonban nem tartott sokáig, mert a szívós lila-fehérek mintegy két perc alatt fordítottak, ugyanis Ekler, Korbács és Korényi is betalált, különböző játékszituációban (4–6). Ebben a felvonásban még Krasznai és Szentesi jelentkezett góllal (5–7), így két „fás” hátránnyal várta a befejező játékrészt a PannErgy. 

A negyedik negyed első része jobban sikerült a pályaválasztónak, amelynél Tőzsér két, remekbe szabott átlövéssel mutatta magát (6–7, 7–7). Nagy küzdelem folyt a vízben, mindkét kapu előtt nyíltak lehetőségek a gólszerzésre, ezekből Korbács (7–8) és Krasznai (8–8) használt ki egyet-egyet, és mivel a rájátszásban nincs döntetlen, jöhetett a ráadás, egyből az ötméteresek. Az első kör, öt-öt pólós után 4–4-re állt a csata, mivel Krasznai és Eppel rontott. A folytatásban, a 7. körben ismét Eppel vállalkozott, és kapufát durrantott, utána viszont Várkonyi bedobta, és ezzel a PannErgy-MVLC megnyerte a mérkőzést és a párharcot is, így a 2021/22-es szezonban a 11. helyen végzett.

PannErgy-Miskolci VLC – Újpest VSE-Hunguest Hotels  8–8 (1–2, 2–1, 2–4, 3–1) – ötméteresekkel: 6–5 

Miskolc, 130 néző. V.: Csizmadia, Kovács S. 

PannErgy-MVLC: MORAVCSIK – Sélley Rauscher (2), Seman (-), Böröczky (-), Tanczer (-), Molnár B. (-), Biros (-). Csere: Hoferica (kapus), TŐZSÉR (2), Nagy N. (-), KRASZNAI (3), Csiszár (-), Várkonyi (1), Vismeg Zs. (-). Vezetőedző: Vidumanszky László. 

Újpest VSE-Hunguest Hotels: Korom – Korényi (1), Seeler (-), Ekler (1), KORBÁCS (2), BENCZ (1), Szentesi (1). Csere: Bisztritsányi (kapus), Eppel (-), Ionescu (1), Hegedűs Cs. (1), Csapó (-), Barics (-), Vámosi (-). Vezetőedző: Vincze Balázs. 

Gól/emberelőnyből: 1/8, ill. 2/3. 

Gól/büntetőből: 2/2, ill. 0. 

Vidumanszky László: – Van egy mondás: ha a vége jó, minden jó. Gratulálok a csapatomnak és az Újpestnek is. Az első és a mostani, vagyis a második meccsen összesen két negyedben játszottunk jól, a többi hat elég feszült volt. Tudtuk, hogy az nyer, aki kevesebbet hibázik, ma a büntetőknél szerencsénk volt. Köszönöm mindenkinek az évet, sok szerencsét, jövőre más felállásban más célokért fogunk küzdeni. 

Vincze Balázs: – Egy jó meccset láthatott a közönség, egészen jól tartotta magát a csapat, talán a Miskolc sem számított arra, hogy ilyen élesek leszünk. A negyedik negyedben át tudott bennünket lőni a hazai együttes, és egy mozgalmas, fárasztó meccs végén elvesztettük a büntetőpárbajt. Gratulálok a Miskolcnak a 11. helyhez, nekünk az alapcélunk az volt, hogy ne essünk ki, ezt elértük. 

Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 9–3, a PannErgy-MVLC javára. 

(A borítóképen: Besirovic (a labdával) támadás közben, a felcsúti stadionban | Fotó: MW)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!