Vízilabda

2022.05.18. 08:08

„Az volt az elvárás, hogy hozzam ki a lehető legtöbbet a csapatból”

Június 10-től kapnak szabadságot az MVLC játékosai, akik a 11. helyen zártak.

Molnár István

A tizenegyedik helyen zártak Vismegék (a labdával). Fotó: Ádám János

Fotós: Ádám János

A tizenegyedik helyen zártak Vismegék (a labdával). Fotó: Ádám János

Fotós: Ádám János

Nemrég fejeződött be a 2021/22-es évad a PannErgy-Miskolci VLC férfi vízilabdacsapata számára. A borsodiak a 11. helyet szerezték meg az élvonalban, azok után, hogy az ezen pozícióért zajló párharcban jobbnak bizonyultak az Újpest VSE-Hunguest Hotels gárdájánál. Az MVLC még Kis István vezetőedzővel kezdte el tavaly ősszel a pontvadászatot, azonban decemberben változás történt a szakvezető személyét illetően, és a tréner helyét Vidumanszky László – a kassai születésű, az 1992-es barcelonai olimpiát is megjárt szakember – vette át.

Hozzuk ki a legtöbbet

– Féltávnál tartottunk, amikor felkért Bachner András szakmai igazgató a munkára, és az volt az elvárása, hogy hozzam, hozzuk ki a lehető legtöbbet a csapatból – kezdte Vidumanszky László. – A sportban köztudott, hogy az eredmények, helyezések nemcsak az adott csapaton múlnak, hanem vannak ellenfelek, riválisok is, akiknek szintén megvannak a céljaik. Voltak a tavasszal körbeverések, meglepetések, volt olyan klub, amelyik feltámadt, nekünk is voltak nagyon jó mérkőzéseink és rosszabbak is. Amennyire tudom, tavaly nyáron a 10. helyezés megszerzését tartotta reálisnak a szakvezetés, de nem látta elérhetetlennek azt sem, hogy végül sikerül bekerülni a legjobb 8 közé. Sajnos, ez nem sikerült, mert bár volt egy-két bravúros pontszerzésünk, a riválisok ellen fontos pontokat hullajtottunk el. Ezt követően az Egerrel kezdtük az alsóházi rájátszást, volt sanszunk arra, hogy túljussunk rajtuk, hiszen vertük meg őket az alapszakaszban és utána is, de a mindent eldöntő csatában alulmaradtunk. Ezt követte az Újpest elleni párharc, amelyet hozni tudtunk.

Felfrissített keret

A miskolciak szakmai irányítója hozzáfűzte, egy edzőnek, így neki is alkalmazkodnia kellett az adott játékosállományhoz, de a munkát, a meccskeretet befolyásolták sérülések, betegségek, majd a „kiesett” pólósoknak szükségük volt némi időre a visszacsatlakozáshoz. Ezenkívül a téli holt szezonban két vízilabdázóval csökkent a variációs lehetőség, mert Vismeg Botond Debrecenbe igazolt, Sisán Balázs pedig abbahagyta a játékot.

– Ez azt eredményezte, hogy elég szűk volt a mozgástér, csupán 8-9 ember „forgott”, amikor tudtak, bementek a fiatalok is – nyilatkozta Vidumanszky László. – Ez nem panasz, csupán tény, nálam nincsenek ezzel kapcsolatos kifogások, akik rendelkezésre álltak, azokból főztünk, azokkal igyekeztünk jól helytállni. Ez, úgy érzem, többé-kevésbé sikerült. Meg kellett húznunk olyan dolgot is kényszerből, hogy a harmadik számú kapusunkat, Csiszárt több alkalommal mezőnyjátékosként vetettük be. Elsősorban védekezésben, mert egy kapus, akinek jó a lábmunkája, hatásosan tud blokkolni. Aztán fontos volt, hogy miként osztjuk be a kiállításokat, hogy a centerek tudjanak pihenni. Fiatal csapatunk volt, 16 éves volt a legifjabb játékosunk, Seman pedig a korelnök a maga 34 esztendejével, a többiek jóval ez alatti korúak voltak. A produkció emiatt is volt hullámzó, pár napon belül kétszer nem tudtunk ugyanolyan minőségben vízilabdázni. Összességében azt tudom mondani: amit kértem, szerettem volna, azt a játékosok megcsinálták. Megköszönöm a vezetőségnek azt, hogy támogatta a csapatot, mindenben segített, köszönöm a stáb, a klubnál lévők munkáját is.

Megegyeztek

Ezen a ponton megkérdeztük azt a szakembertől, hogy marad-e az MVLC kötelékében.

– Igen, megegyeztem Bachner Andrással abban, hogy közösen megyünk tovább, köszönöm az újbóli bizalmat – árulta el Vidumanszky László. – A keret alapja, magja, körülbelül fele, szintén marad, hogy kik, arról majd Bachner András fog később részletesen beszámolni. Vagyis kicsit felfrissül a keret, más ambíciókkal fogunk belevágni a következő évadba. A célról, amit majd kitűzünk, korai lenne beszélni, ahhoz lássuk meg, miként alakulnak az erőviszonyok. A nyár közepén, végén már ismertek lesznek az igazolások és a tervek.

A PannErgy-MVLC tagjai már túl vannak az évzárón, és már elindultak a levezető tréningek, előreláthatólag egészen június 10-ig. A nyári munka kezdete, időpontja egyelőre képlékeny, attól függ, hogy mikorra tűzi ki a szövetség a 2022/23-as bajnokság kezdetét (októberben „valamikorra”), és hogy miként, mikortól fog zajlani a Magyar Kupa. Ennek függvényében július közepe, vége vagy augusztus eleje lehet a start a miskolciaknál.

Vízilabda: eredmények, helyezések

Döntő: A Genesys OSC-Újbuda – FTC-Telekom párharcban – amely az egyik fél második győzelméig tart – utóbbi csapat 1–0-ra vezet. A második mérkőzést szerdán rendezik. 
A 3. helyért: A Szolnoki Dózsa – A-Híd VasasPlaket csatát – amely az egyik fél második győzelméig tartott – utóbbi csapat nyerte 2–0-ra. 
Az 5. helyért: az egyik fél 7. pontjáig tartó párharcot a Budapest Honvéd nyerte 7–4-re, a BVSC-Zugló csapatával szemben. 
A 7. helyért: az egyik fél 7. pontjáig zajló párharcot a Szegedi VE nyerte 9–0-ra, a Pécsi VSK-Mecsek Füszért csapatával szemben. 
A 9. helyért: az egyik fél 7. pontjáig tartó párharcot a Tigra-ZF Eger nyerte 9–3-ra, a Kaposvári VK csapatával szemben. 
A 11. helyért: az egyik fél 7. pontjáig tartó párharcot a PannErgy-MVLC nyerte 9–3-ra, az Újpest VSE-vel szemben. 
A 13. helyen a Metalcom Szentes végzett, amely osztályozót játszik. 
A 14. helyen a Debreceni VSE végzett, amely kiesett a második vonalba. 

A legjobbak

A PannErgy-MVLC legjobb gólszerzői a 2021/22-es szezonban (gól/kísérlet): 1. Biros Barnabás (62/177), 2. Krasznai Bendegúz (54/126), 3. Sélley Rauscher Domonkos (42/145). 
A PannErgy-MVLC legponterősebb játékosai a statisztikai mutatók alapján a 2021/22-es szezonban: 1. Krasznai Bendegúz 58, 2. Lukas Se­man 53,9, 3. Biros Barnabás 42,5.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában