MOB

2022.05.17. 11:00

Az alpesi síző Kékesi Márton hó nélkül is célba ért

Nagy megtiszteltetés érte a pekingi téli játékok magyar zászlóvivőjét, Kékesi Mártont.

Kolodzey Tamás

Kékesi Márton, a MOB sportolói bizottságának egyik új tagja. Fotó: ÉM

A Magyar Olimpiai Bizottság alapszabálya szerint a testület sportolói bizottságának egyik téli olimpikon tagját a legutóbbi három játékokon részt vett versenyzők közül választják meg, a másik tagot pedig a MOB elnöksége delegálja. A pekingi ötkarikás viadalon szerepeltek közül a versenyzők a rövidpályás gyorskorcsolyázó Knoch Viktorra voksoltak, míg az elnökség által kijelölt személy az alpesi síző Kékesi Márton, a DVTK kiválósága lett – megbízatásuk négy esztendőre szól.

Igyekezni fog

– Nagy örömömre szolgált, hogy megválasztottak a patinás szervezet sportolói bizottságába – mondta a Testnevelési Egyetemen kutatóként dolgozó, a szüleivel Mályiban lakó Kékesi Márton. – Az olimpia szellemében végzett kitartó munkám bizonyára szerepet játszott abban, hogy rám esett az elnökség választása. – Eddigi pályafutásom során értékes tapasztalatokat szereztem, és aktív sportolóként kellő szakmai rálátással is rendelkezem. A jövőben a magam módján igyekszem hozzájárulni a honi ötkarikás mozgalom és a sportszervezés sikereihez.

A kétszeres téli olimpikon Kékesi Mártonnak a Magyar Sí Szövetség is gratulált:

– Havas műfajunk megtiszteltetéssel fogadta Marci sikerét, és biztosak vagyunk abban, hogy helyt fog állni a tizenegy tagú grémium munkájában – kommentálta a MOB döntését Petrahn Barbara, az MSSZ főtitkára.

Jó tudni

A MOB sportolói bizottságának elnöke dr. Baji Balázs atléta. A civilben állatorvos sportember kétszeres olimpikon, világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó, aki tisztségéből eredően tagja a MOB elnökségének és közgyűlésének is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!