MTK Budapest vs. DVTK

2022.05.01. 08:30

Amíg reményük van, addig harcolni fognak

Vasárnap Miskolcon találkozik egymással a DVTK és az MTK Budapest csapata.

Molnár István

Fotó: HG

A 7. hely és ezzel együtt a bennmaradás a tét a Diósgyőri VTK, valamint az MTK Budapest csapata számára a női röplabda Extraligában. A két együttes csütörtökön a budaörsi csarnokban kezdte meg az egyik fél 3. győzelméig tartó csatát: az első szettet jó játékkal megnyerte a piros-fehér alakulat, azonban a következő három játszma a fővárosi gárdáé lett, amely így győzött, és 1–0-ra vezet a csatában.

Leonidas Gaitanakis, a diósgyőriek szakvezetője elmondta: az első szettben nagyon összeszedett volt a játékuk, szépen röplabdázott a csapat, azt érezték, hogy meglehet a győzelem, legrosszabb esetben egy maratoni mérkőzésen, öt szettben. Ezt követően azonban alábbhagyott a koncentráció, sok nyitást elrontottak, ez rányomta a bélyegét a ­meccs további szakaszára, ami miatt csalódottak voltak. A tréner már a hétközi nyilatkozatában hozzáfűzte, hogy gyorsan túl kell lépni ezen a meccsen, előre kell tekinteni, és a következő mérkőzésre kell összpontosítani.

Nem engedik leesni

Ez a bizonyos következő, második fellépés vasárnap, május 1-jén lesz, a miskolci városi sportcsarnokban majd 18 órától indul útjára a labda.

– Túl sok változtatást ilyen rövid idő alatt nem lehet tenni – jegyezte meg Leonidas Gaitanakis. – A lányok a csütörtöki nyitószettben megmutatták, hogy mire képesek, másrészt be kell tartani azokat a taktikai utasításokat, amiket megbeszélünk, és jobban oda kell figyelni az ellenfél támadásaira. Az MTK viszonylag jól mezőnyözik, nem engedi leesni a labdát, ezen a téren, a mezőnymunkában nekünk is javulnunk kell, illetve pontosabb nyitásokra van szükség. Van egy célunk, szeretnénk azt együtt elérni, és ebben számítunk a szurkolók támogatására, remélem, reméljük, hogy vasárnap sokan kijönnek a csarnokba, buzdítani bennünket. Hazai környezetben nyernünk kell, ameddig esély van a bennmaradás kiharcolására, addig küzdeni fogunk. Az MTK ebben a szezonban, eddig mindhárom egymás elleni találkozónkat 3:1-re nyerte meg, szeretnénk ezt a rossz sorozatunkat megszakítani.

Amint arról már az előző meccs során is írtunk: a DVTK kerete nem túl bő, hiszen a brazil Oliveira beteg, nem hadra fogható, míg a sérült cseh Kuzelová már haza is utazott Miskolcról.

Röplabda: a tények

– A döntőben a Swietelsky-Békéscsabai RSE 1–0-ra vezet a Vasas-Óbuda ellen, miután az első meccset 3:2-re megnyerte. 
– A 3. helyért zajló csatában a Szent Benedek RA 1–0-ra vezet az 1. MCM-Diamant Kaposvár ellen, mivel az első mérkőzésen 3:1-re győzött. 
– Az 5. helyért zajló párharcban a Fatum-Nyíregyháza 1–0-ra vezet, ugyanis az első felvonáson 3:0-ra verte az UTE-t.

(A borítóképen: Egy bizonyos szakaszban nyújtott jó játék kevés volt a DVTK-nak. Fotó: MTK Budapest)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!