Túra

2022.05.05. 13:30

A Tortúra egy igazi kihívás

ÉM

Fotó: Shutterstock

1994-ben pár tájfutó azt álmodta, mi lenne, ha télen, a téli napforduló időpontjában átkelnének a Bükkön… Azóta minden évben egyre nagyobb számban teszik ezt tájfutók, neves ultrafutók, teljesítménytúrázók, egyszerűen kalandvágyók. Az elmúlt 26 év alatt országosan is az egyik legjelentősebb, a két megyeszékhelyt – Miskolcot és Egert – a Bükk hegységen keresztül összekötő teljesítménytúrává nőtte ki magát a Tortúra 65. Sok híres ultrafutó, túrázó részt vesz rajta, néhányan még külföldről is jelentkeztek. 

A Tortúra 65 tavaszi kistestvéreként 2022. május 7-én szombaton újra szeretnék indítani a Tortúra tavaszi változatát Tortúra Spring Challenge néven. A szervezők szélesíteni szeretnék a résztvevők körét, népszerűsíteni a teljesítménytúrázást az iskolás fiatalok körében, a meglévő 12 és 34 kilométeres távok mellett egy új 50 kilométeres távot is beindítanak, ami a Bükk kevésbé ismert gyönyörű tájaira viszi el a túrázókat. A túra Miskolctapolcáról az Ellipsum élményfürdő előtti Aradi sétányról indul május 7-én szombaton reggel 6 és 9 óra között. A túrára online lehet nevezni csütörtök éjfélig az egyesület honlapjáról elérhető felületen: www.bukk900.hu.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában