B.-A.-Z. megyei labdarúgókupa finálé

2022.05.11. 22:30

„A két jó csapat összecsapásán a helyzeteivel jobban gazdálkodó együttes nyerte meg a kupát”

Tiszaújvárosban rendezték meg szerdán a B.-A.-Z. megyei labdarúgókupa fináléját.

MI, KT

A felsőzsolcaiak öröme. Fotó: Bujdos Tibor

Az Encs VSC, valamint a BTE Felsőzsolca labdarúgócsapata jutott be a megyei kupasorozat 2022-es döntőjébe, amelyet szerda délután rendeztek meg a Tiszaújvárosi Sportcentrumban. A feleket remekül előkészített pálya, valamint kellemes napsütés várta, az érdeklődés ugyan visszafogott volt, de jó pár futballbarát döntött úgy, hogy megtekinti ezt találkozót.

Az első negyedórát zsolcai mezőnyfölény jellemezte, azonban a magasabb passz-szám nem hozott komoly gólhelyzetet. A csapatok ügyeltek a biztonságra, így a középpályán voltak taktikai szabálytalanságok. Az abaújiaknál Király a 19. percben kevéssel tévesztette el Giák kapuját, ám azt is meg lehetett jegyezni, hogy a kiharcolt szögleteivel ekkor egyik együttes sem ment semmire. A 24. percben ivószünet jött, az encsiek feljöttek játékban, és elmondhatták, hogy az addigi legnagyobb lehetőség előttük adódott. A vezetést mégis Felsőzsolca szerezte meg, szabadrúgásból, a 33. percben Moroncsik lőtt a kapu bal oldalába, 17 méterről. A 37. perc végén Leskó elég csúnyán, a nyakánál fogva lerántotta a lendületben lévő Varga B.-t, szerencsére tudta folytatni előbbi játékos. Zsolcai hosszú indítás után Madarasi éppen jól lépett ki a kapujából, a félidő végén még Moroncsik durrantott nagyon az EVSC kapuja fölé.

A folytatásban

A második félidő encsi emeléssel, gólhelyzettel indult, sarokrúgások is voltak Martis Ferenc csapatának oldalán, amely jól láthatóan agilisen érkezett a folytatásra. Rossz hazaadás után Giák rúgta el a játékszert az utolsó pillanatban, aztán az encsi szögletnél kitolta a labdát a léc alól. Az újabb, jobb oldali sarokrúgásnál azonban Varga M. szépen helyezkedett, és az 55. percben kiegyenlített. Hét perccel később a jobbösszekötő helyén kilépő Varga L. elpöckölte a lasztit Madarasi mellett, így újra előnybe került a Zsolca. Kontra egyéni akciója gólt érdemelt volna, aztán Bodnár M. lépett ki középen, de Giák jól élt a játékkal. A 83. percben Varga M. eladta a labdát saját 16-osánál, de Szűcs L. a jobb kapufát találta telibe. A 93. percben Balogh D. megkapta második sárga lapját, és ezzel együtt a pirosat, a lendületes Királyt állította meg szabálytalanul. A meccset Varga L. találata zárta le a 95. percben, aki a bal alsó sarokba lőtt. A finálét tehát a Zsolca nyerte, 3–1-re, és ők vehették át az aranyérem mellett a győztesnek járó serleget is.

 

A továbbiakról

B.-A.-Z. megye öt csapatot ad fel a Magyar Kupa 128 csapatos országos főtáblájára, a 2022/23-as sorozatra. Korábban már az Encs VSC, a BTE Felsőzsolca, a Sajóbábonyi VSE és az Edelény-Borsodszer csapata kiharcolta a részvételt. Az ötödik megyei helyért szerdán rendeztek egy mérkőzést, és a győztes cigándiak kerültek fel az országos főtáblára:

Cigánd SE vs. Bőcs KSC 4–2 (3–2)
Gólszerző: Tóth Á. (2), Oravecz, Kelemen, ill. Titkó G. (2).
További – automatikus – borsodi résztvevők a 128 csapatos főtáblán: Mezőkövesd Zsóry FC, Diósgyőri VTK, KolorCity-Kazincbarcika SC, Termálfürdő FC Tiszaújváros, Putnok FC, Hidasnémeti VSC, Tállya KSE.

BTE Felsőzsolca – Encs VSC 3–1 (1–0)

Tiszaújváros, 75 néző. V.: Belicza (Majoros, Balogh).

BTE Felsőzsolca: Giák – Kupcsik (Agárdy), Balogh D., Moroncsik, Lippai G. (Szűcs L.), Mikola, Ambrus Zs. (Balogh N.), Varga L., Molnár D. (Hankó), Csendom, Varga B. Edző: Gulyás Dénes.

Encs VSC: Madarasi – Horváth B., Leskó (Gergely A.), Varga M., Tarnai, Kerekes (Vajkó), Bodnár M. (Molnár J.), Király, Varga A. (Fülöp G.), Pecsenye, Balog B. (Kontra). Edző: Martis Ferenc. G.: Varga L. (2), Moroncsik, ill. Varga M. Kiállítva: Balogh D. (93.). Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat.

Gulyás Dénes: – Egy jól megszervezett encsi csapatot sikerült legyőznünk. Helyzeteinket azonban jobb százalékban kellett volna kihasználnunk. A végeredményhez viszont ez a teljesítmény is elég volt. Szombaton újra találkozunk az encsiekkel.

Martis Ferenc: – A két jó csapat összecsapásán a helyzeteivel jobban gazdálkodó együttes nyerte meg a kupát. Gratulálok a Felsőzsolcának. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!