Teke

2022.04.29. 08:19

Vissza, újra az élvonalban

Feljutott a KVTSE férfi tekecsapata a Szuperligába.

Molnár István

A férfiaknál, a második vonalban, az NB I. Keleti csoportjában két megyei alakulat indult a 2021/2022-es szezonban: a Kazincbarcikai VTSE tizenegy riválisát megelőzve, 35 ponttal bajnok, aranyérmes lett, a második (félig) borsodi gárda, a SalgÓzd TK gárdája 12 ponttal a 12. helyen zárt. Orosz István, a KVTSE elnöke, játékosa, „mindenese” így kezdte nyilatkozatát.

– Először is szeretném megköszönni mindenkinek ezt a szezont, nagyon szép lett – fogalmazott. – Az indulás előtt a tisztességes helytállás volt a célunk, a lehetőségekhez mérten. Persze, azt is gondoltuk, hogy ha netán úgy alakulnak a meccsek, a helyzet, akkor megpróbáljuk megnyerni a bajnokságot, ami révén visszajuthatunk a Szuperligába.

Nos, a helyzet úgy alakult, de minek köszönhetően? – erre is válaszolt a barcikaiak irányítója, játékosa.

– Az utolsó három-négy fordulóban, fordulóra kiéleződött a verseny köztünk, a Gyulai SE, a BKV Előre, illetve a fővárosi Dynamo SC között – jegyezte meg Orosz István. – Szerencsére a hajrában mi hoztuk a találkozóinkat, más riválisunk hibázott, illetve a győzelmeink miatt már nem tudott beérni bennünket. Az április 9-i záróforduló előtt – amikor is hazai pályán a Vilati Eger SE csapatát fogadtuk – a kérdés pusztán annyi volt: ha döntetlent játszunk, vagy győzünk, akkor senki sem veheti el tőlünk az első helyet. Nyertünk 7–1-re, a sikert, az aranyérmet ott helyben szolidan megünnepeltük, előkerült pezsgő, pizza, örültünk annak, hogy egy év elteltével visszajutottunk a legjobbak közé. Tavaly sajnos utolsóként estünk ki a Szuperligából.

Nem lesz könnyű

Bár az élvonal következő évadra vonatkozó versenykiírása még készülőben van, az biztos, hogy a 2022–2023-as bajnokságban is tíz csapat fogja alkotni a legmagasabb osztályt a férfiaknál: a Zalaegerszegi TK, a Zengő Alföld Szegedi TE, a Répcelaki SE, a Ferencvárosi TC, a Győr-Szol TC, a Szentgotthárdi VSE, az Ajka Kristály SE, az Investment Közutasok Kaposvári TK, illetve a Keleti csoportból felkerülő KVTSE, továbbá a Köfém SC Székesfehérvár mint az NB I. Nyugati csoportjának bajnoka. A tények kedvéért: az idei szezonban búcsúzott a Szuperligától a 9. Topidó Nagymizdó SE és a 10. Szegvári Tekézők SE gárdája.

– Jelen állás szerint belevágunk az élvonalbeli küzdelmekbe, bár tudjuk, hogy ehhez nagy erőfeszítéseket kell majd tennünk – hangsúlyozta Orosz István. – Tartottunk egy közös megbeszélést, és ezen a játékosok a Szuperliga vállalása mellett döntöttek. Az új mezőnyben nem lesz könnyű bennmaradni, mert mindegyik csapatnak nagyon erős játékosállománya van, de ennek ellenére megpróbáljuk velük felvenni a küzdelmet. Amennyiben megnézzük azt, hogy kik lesznek az ellenfeleink, látszik, hogy óriási távolságokra kell majd utaznunk, két Dunán „inneni” hely lesz mindössze, Budapest és Szeged, ami alaposan meg fogja növelni a költségeket. Arra a kérdésre, hogy lesznek-e új igazolásaink, egyelőre korai lenne válaszolni. Először is: bízom abban, hogy mindenki marad, jó lenne erősíteni, de ez egy távlati terv, sok mindennek egybe kell vágnia. A Szuperligában – amely szeptember elején indul majd – szombatonként, 14 órától lesznek a találkozóink, aki érdeklődik a sportág iránt, várjuk a BorsodChem tekepályáján, ahol le tud ülni 80-100 ember, belépődíjat nem szedünk. Remélhetőleg a vírushelyzet sem jön vissza, egyidőben küzdöttünk ezzel, de bízunk abban, hogy ez már a múlt.

A bajnokcsapat játékosai

Felnőtt: Ander Tamás, Ander Zoltán, Csinyi Gábor, Martinkó Miklós, Orosz István, Nagy Attila, Ragályi Tamás, Tanyi Gábor, Varga József, Szabó Zoltán, Szoboszlai István.

Ifjúsági: Dobrosi Attila, Gáspár Milán, Tokai Máté.

Segítők: Krivik István, Batki István.

(Itthon ünnepeltek. Fotó: KVTSE)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!