Labdarúgás NB I.

2022.04.30. 09:23

Supka Attila egy pontra esélyt lát

Felcsútra látogat szombat délután a fürdővárosiak élvonalbeli futballcsapata.

Kolodzey Tamás

Fotó: gpfoto.hu

Az NB I.-es bajnokság 30. fordulója keretében 14 óra 45 perckor kezdik a Puskás Akadémia FC – Mezőkövesd Zsóry FC találkozót. Négy körrel a pontvadászat vége előtt a nagy kérdések már eldőltek: a Ferencvárosi TC lett a bajnok, a két kieső pedig szinte bizonyosan a Gyirmót FC Győr és az MTK Budapest gárdája lesz. A nyitott ügyek dossziéjába tartozik, hogy melyik alakulat szerzi meg a nemzetközi szereplést érő második és a harmadik fokozatot, továbbá egyelőre még az sem ismert, hogy hol végeznek majd a dél-borsodiak. A szombati meccs esélyese a Puskás együttese, a sárga-kékeknek azonban nincs veszítenivalójuk, így nyugodtan játszhatnak.

Egymás ellen

A Puskás Akadémia FC és az MZSFC eddig tizenhatszor találkozott egymással az élvonalban. A mérleg nyelve a dunántúli gárda felé billen: nyolcszor diadalmaskodott, míg a „matyók” csak ötször verték meg mostani ellenfelüket, és csak háromszor játszottak döntetlent a társaságok. A 2020/2021-es idény három csatája közül kettőt a PAFC, egyet a Kövesd nyert meg. A mostani pontvadászat során kétszer már egymásnak feszültek a csapatok, és mindkétszer a dobogóra pályázó felcsútiak győztek: 2–0-s és 2–1-es sikerükkel zárultak a kilencven percek.

Nehéz meccs lesz

– A hétvégi pihenőt követően a szokásos munkát végeztük el a magunk mögött hagyott napokban – kezdte Supka Attila, a mezőkövesdiek vezetőedzője, majd így folytatta: – Először a fizikai, a taktikai és a technikai feladatokra fókuszáltunk, csütörtöktől pedig már kifejezetten a Puskás Akadémia FC elleni mérkőzésre helyeztük a hangsúlyt. Nehéz találkozó vár ránk, hiszen a bajnokság egyik legjobb csapatához látogatunk: ellenfelünk a második helyért küzd, és ehhez nagy szüksége van a három pontra. Úgy gondolom azonban, hogy ha csapatom az elmúlt hetekben mutatott hozzáállásával és koncentrációjával futballozik, akkor lesz esélye arra, hogy Felcsútról ponttal vagy akár pontokkal távozzon. Szurkolóinktól nagyon komoly támogatást kaptunk az MTK Budapest elleni fővárosi meccsünkön, és abban bízom, hogy hasonló buzdításban lesz részünk szombaton is. A nézők nagy segítséget nyújtanak számunkra itthon és idegenben egyaránt, remélem, hogy újra örülhetnek majd a meccs lefújását követően.

A kezdőcsapat

A kövesdieknél a három állandó sérült (Ikenne-King, Lakvekheliani, Nagy D.) kivételével „tombol” a bőség zavara. Valószínűleg ugyanazt az együttest küldi harcba Supka Attila, mint amelyik a múlt héten lelépte az MTK Budapest gárdáját.

A várható kezdőcsapat: Tordai – Farkas D., Pillár, Lukic, Vadnai – Madarász, Cseke, Cseri, Vajda S. – Drazic, Jurina.

Labdarúgás: NB I. - A 30. forduló programja

Április 29., péntek
Paksi FC-Ferencvárosi TC 1-2 (1-1)
Április 30., szombat 
14.45: Puskás Akadémia FC – Mezőkövesd Zsóry FC 
17.00: Budapest Honvéd – Kisvárda Master Good 
19.30: Debreceni VSC – Mol Fehérvár FC 
Május 1., vasárnap 
14.30: Zalaegerszegi TE FC – MTK Budapest 
17.00: Újpest FC – Gyirmót FC Győr 

(A borítóképen: Drazic hetek óta jó formában és eredményesen futballozik. Fotó: Gál Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!