Jégkorong

2022.04.13. 08:16

Négy miskolci hokist láthatnak a szurkolók

Csütörtökön 18 órától Magyarország – Ukrajna meccset játszanak a Népkertben.

KT

A szlovéniai Ljubljanában május 3-án kezdődő divízió I/A világbajnokságra készül a magyar férfi jégkorong-válogatott, amelynek ellenfele a lengyelországi divízió I/B-s vébére hangoló ukrán nemzeti csapat lesz. Róluk tudvalévő, hogy a hazai sportkormányzat, a Nemzetközi Jégkorongszövetség, az MJSZ és több külföldi szövetség, valamint a DVTK támogatásával kaptak jégfelületet és ellátást Miskolcon.
 

Négy diósgyőri 
 

A két alakulat csütörtökön a népkerti jégcsarnokban vív erőfelmérőt. Együttesünk csak a meccs napján érkezik a borsodi megyeszékhelyre, a társaság ugyanis a fővárosi Tüskecsarnokban dolgozik Sean Simpson szövetségi kapitány irányításával. A mieink keretében pillanatnyilag négy diósgyőri – Galanisz Nikandrosz, Kiss Roland, Miskolczi Márk és Szirányi Bence – található, de ez az idilli állapot aligha marad így, ugyanis a székesfehérváriak, a fradisták és a csíkszeredaiak gárdájában szereplő válogatottak csak később csatlakoznak társaikhoz, így néhányan valószínűleg „elvéreznek”, amikor a kanadai tréner szűkíti a létszámot.

 

A találkozó szervezője a Magyar Jégkorong Szövetség, így a DVTK Jegesmedvék szezonbérletei az összecsapásra nem érvényesek. Marosi Tamás, a piros-fehérek menedzsere elmondta, hogy aki elmulasztja az online jegyvásárlást, nem veszít semmit, ugyanis a mérkőzés előtt egy órával a jégcsarnok pénztárában is megvásárolhatja bilétáját. A legbizakodóbb vélemények szerint akár ezer néző is helyet foglalhat majd a lelátókon.
 

(A borítóképen: Sean Simpson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!