Labdarúgó NB I.

2022.04.01. 07:31

Mezőkövesd Zsóry FC vs. Gyirmót FC Győr: Lehet hat, három és nulla is

Az NB I.-es labdarúgó-bajnokság keretében április 1-jén, péntek este alsóházi rangadót játszanak Mezőkövesden.

Kolodzey Tamás

Fotó: Árvai Károly

Fotó: Árvai Károly

A pontvadászat egyik, talán legfontosabb mérkőzése vár a Mezőkövesd Zsóry FC csapatára. A sárga-kékek pénteken 20 órától a Gyirmót FC Győr gárdáját látják vendégül a labdarúgó NB I. 26. fordulójában. A dél-borsodiak 3 ponttal előzik meg a vonal alatti ellenfelüket, így dupla vagy semmi alapon lépnek pályára. Amennyiben nyernek, 6 egységgel húznak el a kisalföldiektől, döntetlen esetén marad a jelenlegi különbség, vendégsikernél viszont egyenlőségjel kerül az alakulatok közé, és ebben az esetben csak az égiek tudják megmondani, hogy melyik két gárda búcsúzik majd az élvonaltól. A bajnoki táblázat adatai sok hasonlóságot mutatnak a társaságok között: nagyjából ugyanannyi gólt szereztek és kaptak a csapatok, így alighanem a pillanatnyi forma alapján osztják el a pontokat.

 

Egymás ellen

 

A kövesdiek az élvonalban eddig ötször találkoztak a Gyirmóttal, és a mérleg az MZSFC számára kedvezőbb, ugyanis két győzelem mellett három döntetlent ért el, ennek szellemében biztató, hogy Cseriék az NB I.-ben veretlenek a dunántúliakkal szemben. A két csapat a 2021/22-es idényben kétszer már találkozott: augusztusban a Matyóföldön gól nélküli döntetlen született, decemberben pedig Gyirmóton 1–0-ra diadalmaskodtak a dél-borsodiak.

 

Érdekességeket tartalmaz a felek második vonalban töltött két éve is. A 2014/15-ös idényben mindkét találkozó gólzáporos döntetlennel zárult: Gyirmóton 2–2, Mezőkövesden 3–3 volt a végeredmény, a bajnokság végén a dunántúliak bronzérmesek lettek, a kisvárosiak a negyedik helyen zártak. A 2015/16-os idényben a másodosztályból együtt jutottak fel az élvonalba: a Gyirmót lett a bajnok, a mezőkövesdiek pedig ezüstérmet szereztek.

 

Cél a győzelem

 

– Az elmúlt héten elsősorban a fizikai állapotunk javítására helyeztük a fő hangsúlyt – mondta Supka Attila, a házigazdák vezetőedzője. – Elmondhatjuk, hogy jó úton járunk, ugyanis a mérések azt mutatják, hogy egyre jobb állapotban vannak a játékosok. Így bízunk benne, hogy ennek hasznát fogjuk venni a hátralévő mérkőzéseken, hiszen nagyon fontos találkozók várnak még ránk. A szabad hétvégén azért nem játszottunk felkészülési összecsapást, mert komoly terhelést adtunk a játékosoknak, és nem akartuk, hogy a bajnoki hajrá előtt valaki sérülés miatt kiessen. Az elmúlt napokban taktikailag már kifejezetten a Gyirmót elleni találkozóra készültünk és abban bízunk, hogy működni fognak azok a játékelemek, amelyeket keretünk tagjaival megbeszéltünk. Ellenfelünk masszívan védekezik, ebből képes gyorsan támadásra váltani, ehhez megvannak azok a játékosai, akik eredményesen tudják befejezni kontraakcióikat. Nekünk többek között az a feladatunk, hogy kontrolláljuk a játékukat. Azt várom a fiúktól, hogy olyan teljesítményt nyújtsanak, mint a Zalaegerszegi TE FC és a Ferencvárosi TC ellen a második félidőben. Mert mindkét meccsen megvoltak a lehetőségeink arra, hogy gólt vagy gólokat szerezzünk, de erre sajnos nem voltunk képesek. Most hazai környezetben meg kell szereznünk a három pontot ahhoz, hogy elkerüljünk a tabella leghátsó részéből, és ha így lesz, akkor már nyugodtabban készülhetünk az előttünk álló mérkőzésekre. Nagyon bízunk abban, hogy szurkolóink ismét támogatni fognak bennünket, megítélésünk szerint ugyanis céljainkat kizárólag közösen érhetjük el. Reméljük, hogy sokan kilátogatnak a mérkőzésre, és drukkolásukkal hozzásegítenek minket a győzelem kiharcolásához.

 

A csapatról

 

A hazaiaknál Ikenne-King térdműtétje után lábadozik, Lakvekheliani a keresztszalagműtétje utáni rehabilitációs munkát végzi, míg Nagy D. lábfejsérülése miatt vár műtétre. Kocsis G. már felépült, de még nem lesz a keretben. A kövesdiek várható kezdőcsapata: Tordai – Farkas D., Bilali, Pillár (Lukic), Vadnai – Cseke, Qaka – Babati, Cseri, Besirovic – Jurina.

 

NB I., 26. forduló 

 

Április 1. (péntek) 
20.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC Győr 

Április 2. (szombat) 
14.45: Debreceni VSC – Zalaegerszegi TE FC 
17.00: Mol Fehérvár FC – Kisvárda MG 
19.30: Budapest Honvéd – Paksi FC 

Április 3. (vasárnap) 
14.30: Újpest FC – MTK Budapest 
17.00: Puskás AFC – Ferencvárosi TC 

 

(A borítóképen: Az FTC ellen játékban partner tudott lenni a Kövesd (kékben). Fotó: MW)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!