GreenPlan VRCK

2022.04.02. 09:47

Jó emlékekkel kelnek útra

A szombaton Kaposvárott megkezdi a rájátszás elődöntőjét a kazincbarcikai férfi röplabdacsapat.

BCS

A férfi Extraliga rájátszásában a mai napon megkezdődnek az elődöntők. Az egyik párban helyi csatát rendeznek, hiszen két fővárosi csapat, a Pénzügyőr SE és a MAFCBME küzd egymással a három nyert mérkőzésig tartó sorozatban, míg a másik ágon vidéki fellegvárak harcolnak. A Fino Kaposvár – GreenPlan-VRC Kazincbarcika viadalban az első meccset szombaton 18.00-tól a somogyi megyeszékhelyen játsszák, köszönhetően annak, hogy az alapszakaszban a kaposváriak végeztek előrébb. 

 

A két csapat városa között 400 kilométer a távolság, ezt az első meccs vendégcsapata a mérkőzés napján teszi meg. 

 

– Mivel csak szerdán vált véglegessé, hogy ezen a hétvégén pályára lépünk, a heti felkészülésünkbe nem terveztünk egy nappal korábbi utazást, így pénteken délután még hazai környezetben edzettünk – mondta Toronyai Miklós, a GreenPlan-VRC Kazincbarcika csapatának vezetőedzője, majd így folytatta: – Nem garancia az egy nappal a meccs előtti útra kelés arra, hogy győzelem lesz, jártunk már így is, úgy is. A kaposváriak elleni kupaelődöntő visszavágója előtt hamarabb keltünk útra, és nyerni tudtunk, de a mostani helyzet az időpontok késői kialakulása miatt más. Nagyobb buszt rendeltünk, hogy kényelmesen utazhassunk, a lényeg az, hogy fejben rajta legyünk a meccsen, de úgy látom, hogy ezzel nem lesz gond.
 

Itt is, ott is 
 

A két együttes a mostani évadban eddig négy tétmérkőzést játszott egymás ellen, és mindkét csapat két-két találkozót nyert, egyet-egyet a bajnokságban, illetve a Magyar Kupában, egyet-egyet otthon, valamint idegenben. 
 

– Az egymás ellen lejátszott eddigi mérkőzések azt mondatják velem, hogy kiegyenlített csata várható, az aznapi forma nagyon sokat számít majd az elődöntőben, az, hogy ki hogyan érkezik a meccsre, hogy ­mentálisan milyen állapotban lesz, továbbá az is, hogy kinek lesznek sérültjei – sorolta Toronyai Miklós. – Három-négy naponta játszani és ilyen nagy távolságokat megtenni nem egyszerű. Szerintem sok újat a két fél nem tud majd egymásnak mutatni, nagyon jól ismerik egymást a csapatok, és ebben a párharcban nüanszok dönthetnek. Minden eredmény előfordult már ebben az évadban a két csapat meccsein, bár kétségtelen, hogy ezek közül a kupavisszavágó szólt a legnagyobbat, hiszen Kaposvárott háromszettes vereség után tudtunk nyerni, amivel kupafinalisták lettünk. De nem szabad elfelejteni, hogy volt olyan bajnoki is, az évad első meccse, szintén Somogyban, amikor sima vereséget szenvedtünk, annak ellenére, hogy bravúrt szerettünk volna elérni. 
 

És, hogy mi a célja, mit szeretne elérni a mostani meccsen a Vegyész? 
 

– Mi mást, mint a győzelmet – jelentette ki Toronyai Miklós. – Felkészültünk az ellenfélből, arra is, hogy centerben magas, erős emberekkel találjuk magunkat szemben. Kulcsfontosságúak lesznek a szervák, valamint a jó nyitásfogadás. Jó emlékeink vannak a legutóbbi kaposvári meccsünkről, és túl azon, hogy sikerült nyernünk, az sem mellékes szempont, hogy a keretünk tagjai szeretnek ebben a szép csarnokban játszani. Mondhatnám, hogy fekszik nekünk ez a pálya, de aligha jobban, mint a hazai együttesnek, úgyhogy ezt inkább hagyjuk. Ahhoz, hogy a döntőbe jussunk, egy meccset nyerni kell Kaposváron, jó lenne rögtön az elsőt, mert ez lélektanilag sokat jelentene a folytatásra.

 

Egymás ellen a mostani évadban
 

Extraliga, alapszakasz, 1. forduló, 2021. október 14.: Fino Kaposvár – ­GreenPlan VRCK 3:0 (22, 20, 18) 
Magyar Kupa-elődöntő, első mérkőzés, 2022. január 13.: GreenPlan VRCK – Fino Kaposvár 0:3 (-20, -22, -22) 
Magyar Kupa-elődöntő, visszavágó, 2022. január 20.: Fino Kaposvár – ­GreenPlan VRCK 1:4 (-18, 20, -27, -19, -9) – aranyszettel 
Extraliga, alapszakasz, 8. forduló, 2022. január 23.: GreenPlan VRCK – Fino Kaposvár 3:2 (-23, 22, -23, 22, 11) 
 

(A borítóképen: Toronyai Miklós,  a ­VRCK vezető- edzője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!