Magyarország vs. Ukrajna

2022.04.16. 10:27

Jégkorong: magyar győzelem

Nemzetek közötti felnőtt barátságos felkészülési jégkorongmérkőzést rendeztek csütörtökön este Miskolcon.

ÉM

A magyar válogatott a szlovéniai divízió 1/A-s, az ukránok a lengyelországi divízió 1/B-s világbajnokságra hangolnak. A mieink színeiben a DVTK Jegesmedvék négy tagja (Galanisz, Kiss R., Miskolczi, Szirányi) lépett jégre.

Magyarország vs. Ukrajna 3–1 (1–0, 2–1, 0–0)

Miskolc, 1190 néző. V.: Pálkövi, Rencz, Fényi, Kövesi.

Magyarország: BÁLIZS (Arany) – MACAULAY (1), Garát, Szita, Papp K., Sárpátki – Fejes (1), Pozsgai, VINCZE P. (2), TÓTH R. 2, Vas J. – Kiss R., Szirányi, Szigeti, Császár, Galanisz – Tóth G. (1), Kiss D., Kreisz 1, Miskolczi, Kóger. Szövetségi kapitány: Sean Simpson.

Ukrajna: Kubrytskyi (Pysarenko) – Lytvynov, Merezhko, Mikhnov, Mazur, Peresunko – Matusevich, Pangelov-Yuldashev, Lyalka, Simchuk, KORENCHUK – Andreikiv, Hrebenyk, Blagyi, NIMENKO 1, Morozov – Tolstushko, Vorona, Savchenko, Hrytsenko, Borodai. Szövetségi kapitány: Vadim Shakhraychuk.

Kiállítások: 8 perc + végleges fegyelmi (Szita), ill. 4 perc + végleges fegyelmi (Pangelov-Yuldashev).

Sean Simpson: – Remek meccset játszottunk. A srácok két hete keményen edzenek, és ennek a pályán is megmutatkozott az eredménye. Az ukránok ellen sosem könnyű, jó csapatuk van, nagyok, erősek és gyorsak, de mindenki jól teljesített, a két kapusunktól kezdve a védőkön át a csatárokig bezárólag. Ez nyilván örömteli, úgyhogy elégedett vagyok.

Vadim Shakhraychuk: – Nagy csatát vívtunk a kiváló magyarokkal. A kiélezett mérkőzést a jobb helyzetkihasználás döntötte el.

A további vb-felkészülési program

Április 19., Székesfehérvár, 19.00: Magyarország – Szlovénia

Április 22., Budapest, 19.00: Magyarország – Ukrajna

Április 28., Budapest, 17.15: Magyarország – Dél-Korea

(A borítóképen: Voltak komoly csaták a jégen. Fotó: Ádám János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!