PannErgy-Miskolci VLC

2022.04.11. 08:02

Folytatják a küzdelmet, szerdán Egerben döntenek

Az egriek ellen szállt vízbe a hét végén hazai környezetben a miskolci pólóegyüttes.

MI

A 9–12. helyért zajló rájátszásban a második meccsét vívta meg szombaton a Kemény Dénes Városi Sportuszodában, a Tigra-ZFEger ellen a PannErgy-Miskolci VLC csapata. Az egyik fél 7. pontjáig tartó csatában, a kezdő sípszó előtt a hevesiek 6–3-ra vezettek, így a kérdés az volt, hogy befejeződik-e a párharc, vagy rendeznek még egy összecsapást. A házigazdák a sok hiányzó miatt csak 13 nevet írtak be a jegyzőkönyvbe, közte három kapust, Csiszárt 5-ös sapkaszámmal mezőnyjátékosnak. 

 

Az első felvonásban a gólgyártást Baksa kezdte egy bal felső sarkos kísérlettel (0–1), Tőzsér pedig lóbák után Krémer kezét találta el. Lőrincz B. a jobb alsót vette célba, éppen csak besurrant a labda (0–2), aztán Sélley Rauscher is a vendég portást lőtte telibe, míg a következő akciónál szintén ez történt. Az egriek előnyben a megengedett távolságtól beljebb voltak, aztán sikerült a szépítés, Krasznainak (1–2). Jó védekezés után fórt kaptak a hazaiak, a végén Biros B. passzolt Semanhoz, aki bepöcizte a labdát a vendégek kapujába (2–2). Krasznai szépen kiverekedte magának a helyzetet, és a találatát, csapata ezzel átvette a vezetést (3–2). Az utolsó pillanatokban remekül kijátszotta újabb előnyét az MVLC, és persze, hogy Krasznai lőtt gólt (4–2). A fokozatosan, minden téren feljavuló miskolciak megérdemelten fordítottak a nyitó 8 perc második részében. 

 

A második negyedben Tőzsér is keményen megdolgozott azért, hogy beírják a nevét a gólszerzők közé, igaz, ehhez Krémer is kellett, aki besodorta a játékszert a kapuba (5–2). Szabálytalanság miatt nem tudta végig játszani következő előnyét az MVLC, amely azonban továbbra is kiválóan dolgozott hátul. Seman hozott büntetőt, Biros B. Krémer kezébe küldte a labdát. A hazaiak ellen fújtak, a fenn maradó Murisic tisztán volt, persze, hogy nem rontotta el a ziccert (5–3). Krasznai bombaformában pólózott, Krémert használta fel negyedik találatához (6–3), míg hátrányban Moravcsik védett. Rádli csökkentette együttese hátrányát (6–4), majd ugyanő következett, kettős emberelőnyben (6–5). Tőzsér jól érezte a ritmust, mikor kell lőni (7–5), a hazai alakulat kettős fórból állította vissza – Krasznai révén – a hármas különbséget (8–5).
 

Néggyel is vezettek 
 

A harmadik játékrészben Sélley Rauscher és Várkonyi úszott meg, előbbi önzetlenül a tisztán lévő társhoz passzolt, aki 9–5-re alakította az állást. Baksa következett a sorban, büntetőből (9–6), majd Seman úgy birkózott, hogy mindenki „lepergett” róla (10–6). Kétszer is szereltek hátul a hazaiak, majd előnyt kaptak, de elhamarkodták. Kovács G. is beszállt a gólszerzésbe (10–7), Baksa pedig szépen suhintott, máris újra szoros volt a meccs (10–8). Sélley Rauscher harcolt ki ötméterest, Várkonyi bevágta (11–8). Gyors, pontos, hátulról előrevágott labdát Sélley Rauscher helyezett el az egri kapuban (12–8), majd szépen védekezett az MVLC. 

A negyedik negyedben előnyben nem tudott betalálni az MVLC, de az Eger is nagyon pontatlan volt. Megúszásnál Sélley Rauscher a jobb kapufát lőtte el, a hevesiektől Szalai G. volt eredményes (12–9). Öt perc volt még a mérkőzésből, fórban időt kért a hazai alakulat, Krasznai ezúttal lécet talált csak. Időztek az egriek is, 4:15-nél Sántavy nagyon közel volt a hazai kapuhoz, de megadták a gólját (12–10). Lövés, kipattanó, szabálytalanság, a ZF jutott ötmétereshez, Szalai G. kapufás találatot ért el (12–11). 3:22 perc volt a végéig, és ismét nyílt lett a csata. Aztán Biros B. szerzett labdát, de az ellenoldal blokkolt. Megint szereltek hátul a házigazdák, bő egy perc volt a mérkőzésből. Persze, hogy Biros B. vállalta fel a lövést (13–11), ám Baksa hamar szépített (13–12). 48 másodperc volt a dudaszóig, Seman harcolt ki fórt, időt kért Vidumanszky László, és ekkor 17 volt csupán hátra. Úgy tűnt, lejárt az idő, mindenki reklamált, és vége lett a meccsnek. 

 

A párharc tehát 6–6-ra áll, a mindent eldöntő mérkőzést szerdán rendezik Egerben.
 

PannErgy-Miskolci VLC – Tigra-ZF-Eger13–12 (4–2, 4–3, 4–3, 1–4) 
 

Miskolc, 150 néző. V: Bereczki M., Tóth I. 

MVLC: Moravcsik – TŐZSÉR (2), Biros B. (1), Sélley Rauscher (1), Seman (2), Molnár B. (-), KRASZNAI (5). Csere: VÁRKONYI Á. (2), Böröczky (-), Csiszár B. (-), Nagy N. (-), Tanczer (-). Edző: Vidumanszky László. 

Eger: Krémer – BAKSA B. (4), Kovács G. (1), Sántavy (1), Murisic (1), Lőrincz B. (1), Szalai G. (2). Csere: Sári (-), Rádli (2), Hajdu B. (-), Gólya (-), Lőrincz Á. (-), Biros S. (-). Edző: Biros Péter. 

Gól/emberelőnyből: 9/1, ill. 5/1. 

Gól/ötméteresből: 2/1, ill. 2/2. 

Vidumanszky László: – A terv az volt, hogy szerdán ismét találkozzunk, ez bejött. Az eredmény mutatja, hogy a meccs gazdag volt gólokban, és hamarabb eldönthettük volna. Legalább két eset volt, amikor nagyon vezettünk, de magunkra húztuk az Egert, azonban örülök, hogy nyertünk. 

Biros Péter: – Gratulálok a Miskolcnak, ma jól pólóztak. Fél negyed kevés volt a részünkről, szerdán találkozunk Egerben. 
 

(A borítóképen: Gólgazdag meccset vívtak a csapatok)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában