GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcik

2022.04.07. 07:29

Az aktuális forma számít

Az Extraliga elődöntőjének második felvonását ma rendezik meg Kazincbarcikán.

Fotó: Bujdos Tibor

Az utolsó előtti szakaszában tart a honi élvonalbeli férfi röplabdabajnokság 2021/2022-es idénye. Négy csapat harcol a fináléba kerülésért az elődöntőben, az egyik ágon a Fino Kaposvár, illetve a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika gárdája a résztvevő. A két együttes az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcot múlt szombaton a somogyi megyeszékhelyen kezdte, és maratoni, ötszettes, 144 perces küzdelem után ért csak véget, a házigazda sikerével. 

 

– Jó meccs volt a hét végi, valahogy így kell kinéznie egy bajnoki elődöntőnek, izgalmakkal, fordulatokkal, nagy csatákkal. Olvastam kommenteket a mérkőzéssel kapcsolatban, és egybehangzó volt az a vélemény, hogy az ilyen eladható mérkőzésekkel lehet visszahódítani azokat a szurkolókat, akik szimpatizálnak a férfi röplabdával – fogalmazott Toronyai Miklós, a barcikaiak vezetőedzője. – Sajnos, nem mi győztünk, bár többször volt a kezünkben meccslabda. Egy percig sem adtuk fel, hátrányban sem, hajtott a csapat a sikerért, visszakapaszkodtunk, amikor a Kaposvár állt jobban. Persze, volt némi csalódottság a vereség miatt, de azt láttam a játékosokon, hogy nem viselte meg őket, az sokkal meglepőbb volt, és mélyebb nyomot hagyott, amikor még az alapszakasz első fordulójában 3:0-ra kikaptunk a Finótól idegenben. 

 

Szóba hoztuk a szakvezetőnek, hogy a fiatal Bibók B. ismét sok pontot szerzett, és hogy Szabó D. csak kevés lehetőséget kapott. 

 

– Dávid keveset edzett előtte, de a válla elvileg már rendben van – tette hozzá Toronyai Miklós. – Bibók abszolút jól játszott, voltak hullámvölgyei, de ez benne van. Nála azt kell megfejteni, arra kell törekedni, hogy a kezdetektől, az első szettől a megfelelő hőfokon legyen. A nyitójátszmában huszonöt százalékon támadott, a másodikban hetvenen, és hasonlóan jól a harmadikban, a negyedikben picikét visszaesett, majd az ötödikben tízből hat labdát beütött. Dáviddal tehát már tudok számolni, majd meglátjuk, hogy pontosan mennyire és mikor.

 

Újra nézők előtt
 

Az elődöntő második felvonását ma 19 órától rendezik meg Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpontban. 

 

– Szerencsére nem három-, hanem négynaponta jönnek a meccsek, ezen idő alatt össze tudjuk rakni azt, amit szeretnénk – nyilatkozta Toronyai Miklós, aki hozzáfűzte: – Ennyi idő alatt nem lehet elfelejteni röplabdázni, sem megtanulni, minden játékosnak megvannak a maga erényei, a kérdés csak az, hogy az adott napon és pillanatban ezt ki tudja kihozni magából. Újat mutatni nem tudunk egymásnak, az adott szituációk és az azokra adott döntések fognak számítani. Vagyis elsősorban pszichésen, fejben kell rendben lenniük a játékosoknak, illetve annak is lehet szerepe, hogy a mindkét oldalon jelen lévő kisebb problémákat, mondjuk sérüléseket ki, hogyan tudja kezelni, milyen hatással lesznek ezek a teljesítményre. Azt is hozzá kell, lehet tenni, hogy a 30 év feletti játékosok mennyit tudnak pihenni, milyen minőségű az ő regenerációjuk. 

 

Amint az ismert, két zárt kapus mérkőzésre büntette a Magyar Röplabda Szövetség Etikai és Fegyelmi Bizottsága a GreenPlan-VRCK-t a 2022. február 6-ai, Épkar PSE elleni bajnoki mérkőzésen történt szurkolói vétségek miatt. A barcikai csapat így a Kistext SE elleni két hazai negyeddöntőjét zárt kapuk előtt volt kénytelen megvívni. 

 

– Az eltiltás ezzel a két meccsel lejárt, így csütörtökön ismét jöhetnek az értünk, nekünk szorító nézők a csarnokba. Nagy szeretettel várjuk őket, a jelenlétük, a buzdításuk bizonyosan nagy pluszt fog jelenteni. Sokkal másabb egy üres csarnokban játszani, mint egy remélhetően majdnem telt házasban. Egyébként ezúton is köszönöm, köszönjük annak a 12 drukkernek, akik biztattak bennünket Kaposváron – mondta Toronyai Miklós.

 


A másik ágon a Pénzügyőr SE, illetve a MAFC-BME küzd egymással a fináléba kerülésért. A csatában 1–0-ra a PSE vezet azt követően, hogy az első április 2-i mérkőzést 3:2-re megnyerte az egyetemistákkal szemben.

 

(A borítóképen: Ciupa és Toronyai edző diskurzusa)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!