PannErgy-Miskolci VLC

2022.04.04. 08:42

A hevesi ellenfél 6–3-ra vezet a vízi csatában

Szombaton idegenben játszott bajnoki összecsapást a miskolci gárda.

MI

Fotó: Kozma István

A férfi vízilabda OB I. 9–12. helyért zajló rájátszásában, annak is az első körében a hét végén a Tigra-ZF-Eger vendége volt a PannErgy-Miskolci VLC együttese. Mint ismert, ebbe a szakaszba – amely az egyik alakulat 7. pontjáig tart – a csapatok továbbviszik a korábban egymás ellen elért eredményeiket, és mivel előzőleg a hevesiek és a borsodiak is legyőzték hazai környezetben riválisukat, a párharc 3–3-ról kezdődött. 

 

Az első negyedben két percet kellett várni az első gólra, Kovács G. a jobb felsőbe küldte a labdát, de Várkonyi szép akciótalálattal egyenlített (1–1). A házigazda összeszedettebben igyekezett pólózni, mint a két együttes legutóbbi miskolci fellépésén, és a felvonás hátralévő részében úgy védekeztek, hogy a látogatók nem tudtak betalálni. Ellenben a hevesiek igen: Kovács G. és Szalai előnyben volt biztos végrehajtó, aztán Krémernek kellett kétszer is védenie, majd Rádli Moravcsik feje fölé dobta a labdát, így 4–1-gyel vonultak kisszünetre a felek. 

 

A második játékrészben az egykori miskolci nevelés, Sántavy bombagóllal mutatta meg magát (5–1), a vendégek pedig nem tudtak közelebb férkőzni a ZF-hez. Ellenben jött egy egri előny, és Lőrincz B. volt a befejező ember (6–1). Várkonyi duplázott, előnyben volt higgadt, de ekkor nem nagyon volt társa (6–2). Lőrincz Á. gólja után (7–2), 2:40 perccel a negyed vége előtt kapust cserélt Vidumanszky László, de Csiszárt Szalai egy büntetővel hamar felavatta (8–2). A negyed végét szorosra hozta a PannErgy annak köszönhetően, hogy Böröczky előnyben dobott gólt, Sélley Rauscher pedig ötméteresből, de nagyon biztos volt a hazai vezetés (8–4).
 

Kihagyott büntető 
 

A harmadik felvonásban is pocsékolta lehetőségeit az MVLC, miközben Lőrincz B. hosszú lóba után a rövid sarkot választotta (9–4). Krasznai hozott büntetőt a miskolciaknak, ám azt Biros kihagyta. Következett egy Lőrincz B.–Sélley Rauscher-gólváltás (10–5), míg Szalainak a kapufa is besegített (11–5). Krémer ziccert védett, aztán pedig Szalai nagy góljával alakult az eredmény 12–5-re. Az utolsó pillanatban Murisic harcolt ki büntetőt, amit Baksa lőtt a hálóba (13–5). 

 

A negyedik menet első percében, 20 másodpercen belül Murisic belső posztról, Sélley Rauscher akcióból vette be az ellenfél ketrecét, akiket a sorban Rádli követett (15–6). A házigazda nagy kedvvel, nyugodtan pólózhatott, aminek egy újabb találat lett az eredménye, Lőrincz Á. közétette a tízet (16–6). Hamarjában két emberelőnyt jól használt ki a vendégcsapat, mindkétszer Tőzsér (16–8), aztán a bajnokság egyik legjobbja, Murisic volt pontos végrehajtó (17–8). 1:27 perccel a befejezés előtt Krasznai szabaddobásból lepte meg a hazai kapust, a 17–9 lett a végeredmény. 

 

Győzelmüknek köszönhetően az egriek 6–3-ra vezetnek a párharcban.
 

Tigra-ZF-Eger – PannErgy-Miskolci VLC 17–9 (4–1, 4–3, 5–1, 4–4) 
 

Eger, 100 néző. V.: Várkonyi G., Tóth S. 

Eger: KRÉMER – Baksa B. (1), KOVÁCS G. (2), Sántavy (1), Murisic (2), LŐRINCZ B. (3), SZALAI G. (4). Csere: Greiszbacher (kapus), RÁDLI (2), LŐRINCZ Á. (2), Sári (-), Gólya (-), Biros S. (-), Hajdu B. (-). Edző: Biros Péter. 

MVLC: Moravcsik – Biros B. (-), VÁRKONYI Á. (2), Molnár B. (-), Seman (-), SÉLLEY RAUSCHER (3), Krasznai (1). Csere: Csiszár B. (kapus) Tanczer (-), Böröczky (1), Nagy N. (-), Szabó L. (-), Széphalmi (-), Tőzsér (2). Edző: Vidumanszky László. 

Gól/emberelőnyből: 5/3, ill. 10/4. Gól/ötméteresből: 2/2, ill. 2/1 

Biros Péter: – Gólokban gazdag mérkőzésen sikerült javítanunk a Miskolcon elszenvedett vereség után. Célunk a kilencedik hely megszerzése. 

Vidumanszky László: – Úgy jártunk, mint a törökök az egri várnál: megállított bennünket egy jó kapitány. Ezúttal semmi sem sikerült, nagyon sok hibával játszottunk, és a helyzetkihasználásunk is gyenge volt. Miskolcon szeretnénk nyerni. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában