Vegyész RC Kazincbarcika

2022.03.06. 08:00

Novemberben győztek, de már más az edző

Vasárnap hazai környezetben zárja a bajnokság első részét a Vegyész RC Kazincbarcika csapata.

Molnár István

Forrás: Bujdos Tibor

Fotó: Bujdos Tibor

Az előző hét végén Debrecenben nyert 3:0-ra a Vegyész RC Kazincbarcika extraligás férfi röplabdacsapata, 70 perc alatt. A mérkőzés legfontosabb célja az volt az észak-borsodiak számára, hogy az övék legyen a sikerért járó három egység. 

 

– Valóban ezt terveztük, és ez meg is valósult – nyilatkozta Toronyai Miklós, a VRCK vezetőedzője. – Azonban az nem tetszett, ahogyan belementünk ebbe az összecsapásba. Kiderült, lesz a DEAC-nak két hiányzója, ami túlságosan is megnyugtatott bennünket. Mindenki úgy volt vele: egy hiba belefér, két hiba belefér, igen ám, csakhogy a hazaiak elhúztak 16–11-re, és 19–13-ra. Innen küzdöttük fel magunkat, és törtük meg a Debrecent, sokat kellett érte tenni. Ez elkerülhető lett volna, ha a meccs elejétől odafigyelünk... A nyitó játszma megnyerése után azonban már kétség sem férhetett ahhoz, hogy ki fog győzni. Egy kiélezett csatában később nem lehet majd ilyet megtenni. 

 

Most Reffattival 

 

Az alapszakasz utolsó, 14. fordulójában vasárnap 17 órától a Kistext SE lesz a Barcika vendége a Don Bosco Sportközpontban. 

 

– Születtek, születnek olyan eredmények, amelyekre talán előzetesen kevésbé lehet számítani, ilyen például, hogy a DEAC nemrég legyőzte a Kistextet, majd a fővárosiak három szettben megverték a Kaposvárt – sorolta Toronyai Miklós. – Ezen utolsó kör előtt még a Kaposvárral és a MAFC-cal pályázunk a második helyre, amennyiben a Fino hozza a hajdúságiak elleni mérkőzését, a listavezető Pénzügyőr megveri a MAFC-ot, mi pedig a Kistextet, akkor harmadikként zárjuk az alapszakaszt. Ezek a legvalószínűbb forgatókönyvek, és sikeres negyeddöntő esetén az elődöntőben elkerülnénk a Pénzügyőrt. De: előbb győzni kell a Kistext ellen! Február elején Weczera Csaba vezetőedző helyét Bunda Olivér vette át a Kistextnél, amelynél ott van az előző két szezon legponterősebb játékosa, Reffatti, a másik brazil légiós, De Bairros, és centerben Makarov. Vannak úgymond lyukas posztjaik, nekünk ezt kell kihasználnunk. Múlt novemberben nyertünk náluk 3:0-ra, igaz, akkor Reffatti valamilyen oknál fogva nem állt rendelkezésre, nem kockáztatták a játékát. Nálunk a héten négyen is hagytak ki foglalkozásokat, közülük De Pra és Péter B. várhatóan hadra fogható lesz, Szabó D., és Csizmadia T. vélhetően nem. A jövő héten kupadöntő, amelyen érdekeltek leszünk, de ebben a pillanatban még csak fél szemmel nézzük a naptárat. Tudjuk le sikeresen a mostani meccset, és hétfőn délutántól már százszázalékosan az MK-fináléra fogunk összpontosítani.

 

(A borítóképen: A Barcikának [szemben] nagyon kell a siker)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!