60 éves Dzurják József

2022.03.09. 11:00

Máig közönségkedvenc Csöpi

A szurkolók hatvan­esztendős korában is imádják Dzurják Józsefet.

Kolodzey Tamás

Tucatnyi klubban futballozott, és még többen edzősködött. Jelenleg a Mezőkövesd utánpótlásában dolgozik, de nem Matyóföldön istenítik, hanem Diósgyőrött és a Ferencvárosnál. A Csöpi becenévre hallgató egykori csatár a napokban ünnepelte születésnapját.

 

Cipruson is sztár

 

– Csak ámulok és bámulok – mondta, majd töretlen népszerűségének okát boncolgatta: – Bizonyára azért futok ilyen jól a különböző közösségi portálokon, mert hajdanán az ország két legnépszerűbb és legnagyobb táborral rendelkező klubjánál szolgáltam. Az egész világra az jellemző, hogy a gólvágókat mindenhol istenítik, miért lenne ez másképpen nálunk. Elmesélek egy igaz történetet: nekem megadatott, hogy sztár lehettem Cipruson, az Omonia Nicosia gárdájánál is. Nem olyan régen sétálgattam a szigetország fővárosában, és arra lettem figyelmes, hogy mellettem fékezett egy autó. A vezetője kiszállt, majd arra kért, hogy készíthessen rólam néhány közös szelfit. Mivel harminc évvel ezelőtt – már elnézést – alakítottam nagyokat azon a meseszép földön, megkérdeztem az ismeretlen „hódolómtól”: minek tulajdonítsam azt, hogy ők sem felejtettek el. Azt felelte, hogy ugyan rengeteg jó futballista járt már náluk, de olyan szerény és természetesen viselkedő focistával még nem találkoztak, mint amilyen én vagyok vagy voltam. Szóval a jó kapcsolataimat a karakteremnek köszönhetem, valószínűleg ebben rejlik a varázsom.

 

(A borítóképen: Dzurják József a diósgyőri stadion lelátóján. Fotó: olvasónktól)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában