DVTK röplabda

2022.03.21. 07:38

Kisebb csoda történt: szettet nyert a DVTK

Az alapszakaszgyőztes ellen jó játékra volt képes a még nyeretlen piros-fehér együttes.

Berecz Csaba

Forrás: Kozma István

A női Extraliga rájátszásában, a negyeddöntő három nyert meccsig tartó csatájában a DVTK gárdája a Swietelsky-Békéscsaba együttesét fogadta vasárnap este. 

 

Az első szett elején ugyan tartotta a lépést a DVTK ellenfelével szemben, de ez elsősorban annak volt köszönhető, hogy a vendégek hibázgattak. A piros mezesek az első saját melóval elért pontjukat 3–5 után, egy jó blokkból szerezték. Mivel azonban ezután zsinórban három csabai „találat” született, Kornienko két ásza után a diósgyőri szakvezető időt kért (4–8). Nem sokkal később Baidiuk hozta össze az első támadásból elért hazai pontot, majd Sylejmani csatlakozott csapattársához (7–10). Azonban innen a vendégek következtek, minőségi fölényük pontokban is jelentkezett, és amikor nyolcra nőtt az előnyük, másodszor is időt kért Leonidas Gaitanakis (8–16). Hiába, mert jött a közte 10, és a DVTK csak a zsinóros csabai 7 egység után tudott elmozdulni (9–20). Ez mintha javított volna a hazaiak lelkivilágán, mert a folytatásban néhány szép dolgot is mutattak, de a szett legjobbja, Klisura egy szélső ütésből lezárta a játszmát (14–25). 

 

A második menet elején két csabai pont után négy hazai (!) következett, Godó, Kuzelová és Sylesjmani villant (4–2), és mivel a hazai csapat remeklése nem akart véget érni, a vendégek edzője a meccs folyamán először időt kért (5–4). Ez használt, a visszatérés után Drpa vezényletével megindult a békési gárda, és mivel egyre-másra gyártották a pontokat, a hazaiaknak kellett a pauza (7–10). Nem is egyszer, a másodikat 8–15-nél kérte ki a görög edző. Persze feltámadásra várni nem lehetett, és miközben volt egy kis technikai szünet a játékvezető és a zsűriasztal tagjainak egyeztetése miatt, a Békéscsaba haladt az újabb részsiker felé (13–21). De nem simán, mert egymás után öt hazai pontot is láthattunk (18–21). A közte három később is megvolt, (19–22), de aztán a viharsarki légiósok változtatni tudtak. 

 

DVTK részsiker 

 

A harmadik játszma elején vendégrontások, Kiss E. jó megoldásai után 5–1 állt az eredményjelzőn. Nyolcnál érte utol ellenfelét a Csaba, Klisura szélső ütése pedig már a fordítást jelentette (8–9). Kuzelová háló melletti szép megmozdulásával vette vissza a fórt a DVTK, és innentől hol egyenlő volt az állás, hol a hazaiak álltak jobban. 12–13 után megint egál lett, lelkesen, és nem mellékesen jól játszottak a piros-fehérek, Sylejmani ász nyitásával három pontra nőtt az előnyük (16–13). Baidiuk okozott kellemes meglepetést a hazaiaknak, és ha néhány szerva nem tévedt volna el, még jobban állhatott volna a Diósgyőr. A vendégek edzője Kuzelová pompás ütése után kért időt (19–17), a Diósgyőré pedig az egyenlítést követően (19–19). Aztán megint a csabaiaknak volt okuk a pauzára (21–19), majd ismét a DVTK-nak (21–21). Az izgalmak fokozódtak, és eljött az idő, amikor kiderült, hogy 25 pont kevés a játszma megnyeréséhez (24–24). Egy jó blokk után a DVTK-nak játszmalabdája volt, amelyet Godó ászával elértek (26–24). 

Más volt a negyedik játékrész eleje, mint az előző játszma, 1–5-nél időt is kért Gaitanakis edző. Nyomták a bombákat a csabaiak (4–10), igaz néhány célt is tévesztett (6–10). Picit olyan volt, mintha ellőtte volna szinte az összes puskaporát a DVTK a harmadik szettben, a hazai szakvezető emiatt újabb szünetet kért, hogy ellátmányt adjon „katonáinak” (9–17). Úgy tűnt, hogy ez sikerült, de a vendégek figyeltek, nehogy vérszemet kapjon a Diósgyőr, és feltornázták a különbséget 10-re, és már nem volt kérdés, hogy hozzák a kötelezőt.

 

Diósgyőri VTK vs. Swietelsky-Békéscsaba 1:3 (-14, -19, 24, -15) 

 

Miskolc, 200 néző. V.: Csizmarik, Halász (Radasovszki, Nyisztor). 

 

Diósgyőri VTK: GODÓ 14, KISS E. 9, Kuzelová 3, Kalmár 1, SYLEJMANI 9, BAIDIUK 12. Csere: Kundrák (liberó), Goncalves 1, Sitku, Egri 3, Balogh E. Vezetőedző: Leonidas Gaitanakis. 

 

Swietelsky-Békéscsaba: DRPA 20, GLEMBOCZKI 14, Zólyomi 6, Kornienko 8, Strunjak 8, KLISURA 28. Csere: Molcsányi (liberó), Karhu 1, Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor. 

 

Leonidas Gaitanakis: – A mai meccsen mutatott teljesítménnyel nagyon elégedett vagyok, jól és koncentráltan játszottak a lányok. Nekünk nem az alapszakaszgyőztes ellen kell nyerni, hanem majd a későbbiekben. Boldog vagyok, pozitív gondolatokkal, erősödött a hitem abban, hogy amikorra igazán kell, összeállunk. 

 

Tóth Gábor: – Megmutattuk, hogy egy erősebb csapat hogyan tud unszimpatikus lenni. Keveset vállaltunk védekezésben, nincs magyarázat arra, hogy három napja miért tudtunk száz százalékon játszani, most pedig néha tízen. 

 

A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2–0 a Békéscsaba javára. 

 

A harmadik meccset szerdán, 18.30-tól Békéscsabán játsszák.

 

(A borítóképen: A DVTK játszmát hozott)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!