DVTK Jegesmedvék

2022.03.07. 08:32

Kiharcolták az ötödik meccset

Az Erste Liga rájátszásos tornája negyeddöntőjének újabb találkozóját tegnap este a DVTK nyerte.

KT

Az Erste Liga rájátszásos tornája keretében szombaton a negyeddöntő harmadik, vasárnap pedig a negyedik mérkőzést Miskolcon vívták az érintett csapatok.
 

Kihúzott méregfog 
 

Az első meccs már 5:11-nél eldőlt. A Macik ugyan vezetést szereztek, aztán korongeladásokat és elemi védelmi-helyezkedési hibákat követtek el, a zöld-fehérek pedig két perc alatt 3–1-re fordítottak. Ekkor Tokaji Viktor időt kért, csapata azonban már nem tudott átlendülni a holtponton. A fővárosiak levették a jégről a hazai kulcsembereket (Seto gólja a 60. percben született és már nem számított), ezzel kihúzták a diósgyőriek méregfogát. Az FTC taktikus játékot nyújtott, előnye birtokában lassított, biztonsági hokira törekedett, ziccereit pedig értékesítette. 

 

Átlagos játékot hozott a tegnap esti első harmad. Az előző csata öt góljából kiindulva biztonsági hokit adtak elő a felek, kevés helyzettel és lövéssel. A 15. percben Galajda hagyta ki az első ziccert: Arannyal szemben állva a jobb sarok mellé tette a korongot. A 25. percben Fowlie, majd nem sokkal később Kulmala rontott el elronthatatlannak tűnő lehetőséget, majd Somogyi sem tudott betalálni. A 28. percben Fowlie a szólóját sem volt képes gólra váltani. Az idő múlása annak ellenére a diósgyőrieknek dolgozott, hogy a Fradi markáns fölénybe került. A 36. percben Elgestal balról, középtávolról bevette a bal alsót, és mivel a zöld-fehéreknek semmi nem sikerült, így érett a meglepetés a két harmad utáni 14–35-ös kapura lövési statisztika ellenére. Az 53. percben eldőlt a mérkőzés sorsa, újra Elgestal villant, de Tóth G. még szépített. Izgalmas hajrá következett: a vendégek kapusukat mezőnyjátékosra váltották, Fodor Szabolcs pedig időt kért. Walker az üres kapura gurított, de csak a vasig jutott, Elgestal viszont a ketrecbe helyezett, így szerdán Budapesten következik az ötödik felvonás. 

 

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 az FTC-Telekom javára.
 

Jégkorong: szombati, 3. mérkőzés 
 

DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom 3–5 (2–3, 0–0, 1–2) 
 

Miskolc, 960 néző. V.: Németh M., Varjú (Szabó D., Kövesi). 
 

DVTK Jegesmedvék: Duschek – Kiss R., Wehrs (1), Parnham, Seto 1, Walker (1) – Hadobás, Vojtkó, Galajda, Galanisz, Mattyasovszky – Illés M., Szirányi B., Elgestal (1), Hajnik 1, Miskolczi 1 – Farkas O., Pecsét, Farkas M., Lövei (1), Szabad. Vezetőedző: Tokaji Viktor. 
 

FTC-Telekom: Arany G. – Karmeniemi, Seregély, Kulmala 1, Nagy G. (2), Tamminen (1) – Hegyi Á., McFadden 1, Fowlie 1, Hajós, Tóth A. (2) – Bohunicky, Boros, Galántai, Kóger D. 2, Somogyi B. (1) – Bán, Sarcia, Farkas S., Roczanov, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs. 
 

Kiállítások: 6, ill. 8 perc. 
 

Tokaji Viktor: – Jól kezdtük a mérkőzést, aztán úgy megnyugodtunk, hogy gyorsan bekaptunk három gólt, és szétestünk. Ekkor lámpalázat és összevisszaságot éreztem a csapaton. Később megtaláltuk önmagunkat, és húsz óránk maradt arra, hogy éljünk az utolsó esélyünkkel. 
 

Fodor Szabolcs: – Miként az előző két mérkőzés, ez is igazi hokicsemege volt. Kemény küzdelemben mindkét gárda nagyon odatette magát, így a semleges szemlélő számára is élvezetes volt a játék. Megvalósítottuk azt, ami a győzelemhez szükséges volt. 
 

Jégkorong: vasárnapi, 4. mérkőzés 
 

DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom 3–1 (0–0, 1–0, 2–1) 
 

Miskolc, 720 néző. V.: Haszonits, Rencz (Molnár M., Pálkövi). 
 

DVTK: Duschek – Kiss R., Wehrs, Parnham, Seto (1), Walker – Hadobás (1), Vojtkó (1), Galajda (1), Galanisz, Mattyasovszky – Faras O., Szirányi B., Elgestal 3, Hajnik, Miskolczi (1) – Farkas M., Ritó, Szabad. Vezetőedző: Tokaji Viktor. 
 

FTC-Telekom: Arany G. – Karmeniemi (1), Seregély, Kulmala, Nagy G., Tamminen – Hegyi Á., McFadden, Fowlie, Hajós, Tóth A. – Bohunicky (1), Boros, Galántai, Kóger, Somogyi B. – Bán, Sarcia, Farkas S., Roczanov, Tóth G. 1. Vezetőedző: Fodor Szabolcs. 

 

 

Kiállítások: 8, ill. 8 perc. 
 

Tokaji Viktor: – A szombati mérkőzés tanulságaiból merítettünk. Érzelmileg és játékban is kontrolláltuk a találkozót. Ráadásul ezúttal volt nálunk egy kivételes kapusteljesítmény, Duschek végig állta a sarat. Szívét és lelkét adta mindenki a sikerért. Okosak és szívósak voltunk, ez csúcsosodott ki a győzelemben. Nyitott még ez a párharc. 
 

Fodor Szabolcs: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Jól játszottunk, megvoltak a helyzeteink, de ezeket rendre kihagytuk. Dominálnunk kell majd az ötödik meccsen és még jobban játszani, mint most. 
 

(A borítóképen: A hét végén egy csatát nyertek a vendégek, egyet pedig a házigazdák)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!