Karate

2022.03.18. 13:00

Három aranyérmet szereztek Szekszárdon

A kvalifikáció egy hét múlva folytatódik Horvátországban, majd Szlovákiában zárul.

ÉM

Forrás: Justitia SE

Március 12-én huszonötödik alkalommal rendezték Szekszárdon a Széki Kupa karatebajnokságot, amelyen a miskolci Justitia Fuji-Yama SE négy karatékája lépett tatamira.

 

Prágába utazhatnak 

 

Edzőként Kis Virág és Grudzinski Zsolt, míg bíróként Pálinkás András is a verseny részese volt. A sűrű kvalifikációs sorozatban egy gyakorlóversenyt jelentett Bérczes Botond és Elekes Máté számára, míg a fiatalabbaknak egy újabb megmérettetési lehetőség volt. A két kadetkorosztályos versenyző, Botond és Máté két kategóriában is indult a felnevezés következtében. Bérczes két aranyérmet, míg Elekes két bronzérmet szerzett. A két kisebb utánpótlás-kategóriában induló miskolci versenyző, Kazai Bendegúz és Huszár-Kovács Boglárka arany- és ezüstéremmel gazdagodhatott. Ők a Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola növendékei. A kvalifikáció egy hét múlva folytatódik Horvátországban, majd Szlovákiában zárul, amellyel eldől, hogy ki utazhat a június 17–19. között Prágában megrendezésre kerülő korosztályos EKF Karate Európa-bajnokságra, amelyen már biztos induló Tóth Vanda az U21 női kata versenyszámban.

 

Eredmények

 

8–9 éves fiú kata C kategória: 1. Kazai Bendegúz. 
10–11 éves lány kata B–C kategória: 2. Huszár-Kovács Boglárka. 
Kadet fiú kata: 1. Bérczes Botond. 
Kadet fiú kata: 3. Elekes Máté. 
Junior fiú kata: 1. Bérczes Botond. 
Junior fiú kata: 3. Elekes Máté. 
 

(A borítóképen: Kazai Bendegúz, Grudzinski Zsolt [edző], Huszár-Kovács Boglárka)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában