DVTK kosárlabda

2022.03.24. 08:30

Hárman a hátukon vitték előre a DVTK-t (videóval)

Bejutott a legjobb négy közé a DVTK női kosárlabdacsapata.

Kolodzey Tamás

Forrás: Kozma István

Az NB I.-es női bajnokság rájátszásos köre negyeddöntőjének második mérkőzését a diósgyőri arénában játszotta szerda este a DVTK és az UNI Győr Mély-Út csapata. Mivel a piros-fehérek a múlt szombaton elvették a kisalföldiek pályaelőnyét, másodjára arra készültek, hogy pontot tesznek a párharc végére, ehhez pedig „csak” arra volt szükségük, hogy újra diadalmaskodjanak. A vendégek nélkülözték az észak-amerikai névre hallgató, irányító szerepkörben muzsikáló Canadát, aki betegsége miatt maradt távol, de miatta nem keseredtek el a piros-fehérek. 

 

Nagy fordulatok 

 

Jovanovic hamar becsavart egy triplát, ezt Ruff-Nagy akarta viszonozni, de úgy másfél méterrel tévesztette el a gyűrűt. Hazai oldalon előjöttek az olyan eredményes játékelemek, mint a védőlepattanók összekaparása, a leindítás (3. perc: 7–3), a Győr azonban hármas, kettes és egyes bontásban fordított (4. perc: 7–11). Pár itthoni célzás nem jött be, a hibák azonban gyűltek, így már a 7. percben minden vétségért büntetőt dobtak a felek. A palánk alatt jól dolgozott Mompremier, kintről meg Dombai (14–20), Völgyi Péter meg hol időt kért, hol cserélt. Az első negyed 28 UNI-pontja számukra kiváló, a DVTK számára pedig lesújtó volt. 

A második felvonás eleje a labdarúgás mintájára a VAR-t idézte, egy ütközés után nézegették a táblagépet, majd feladták, mert nem jutottak semmire. A zöldek arra törekedtek, hogy a festékes területről kiszorítsák ellenfelüket, akik már nem sziporkáztak. A diósgyőriek felszívták magukat (15. perc: 27–32), Iványi Dalma pedig megszakítást kért. A Mély tagjai a mélyről indított magas ívű távolikat erőszakolták, az üzlet viszont csak egyszer fizetett nekik. Kányási a kihalófélben lévő pincérdobást kapta elő, a felek között lévő három (34–37) pedig már egészen jól mutatott, a hosszú szünetre meg iksszel mentek be a játékosok. 

A 22. percben 41–40-nél sokan annak örültek, hogy a tábla újra miskolci előnyről árulkodott. A parketten az ,,akarnokok” boldogultak, vagyis a küzdelem dominált. Az iram helyenként a kupadöntőt idézte, a kimaradt ordító ziccereket és eladott labdákat viszont az idegesség számlájára írták (27. perc: 46–46). Az egymás elleni birkózás helyenként élményszámba ment, közben a csapatok fej fej mellett adták elő produkciójukat. Bátorságból sem volt hiány, és aki mert, nyert, mint például Dubei: a győri 4-es majdnem a kispadról szórt triplát. Kuster benyomott két közelit, Bernáth egy távolit (55–55), így jött a nagy izgalmat ígérő utolsó negyed. Ebben Kiss A., mivel kiszorult a gyűrű alól, két 3 pontos mutatvánnyal rukkolt ki, aztán szintén két duplával (34. perc: 65–55) és máris az egyik nyerő emberré lépett elő. Végül a hajrá gálába és óriási ünneplésbe csapott, a négybe jutott a DVTK.

 

Diósgyőri VTK vs. UNI Győr Mély-Út 75–63 (18–28, 19–9, 18–18, 20–8) 

 

Miskolc, 1043 néző. V.: Praksch, Goda, Varga-Záray. 

 

DVTK: Vorpahl (4/3), Aho N. (4), BERNÁTH (15/6), JOVANOVIC (15/6), GREEN (12). Csere: Kuster (4), KISS A. (15/6), Kányási (6). Vezetőedző: Völgyi Péter. 

 

UNI Győr Mély-Út: Ruff-Nagy (8/6), DUBEI (15/6), DOMBAI (14/3), Oroszová (4), MOMPREMIER (15). Csere: Weninger (7), Török Á. (–), Varga Zs. (–), Vezetőedző: Iványi Dalma. 

 

Völgyi Péter: – Ritmustalanul és tompán kezdtünk, majdnem annyi pontot kaptunk az első tíz percben, mint Győrött az első félidőben. Sok idő kellett ahhoz, hogy utolérjük őket, ez akkor sikerült, amikor átlendültünk a holtponton. Nagyot dolgoztunk, a négy között vagyunk, hogy ezután mi lesz, majd kiderül. 

 

Iványi Dalma: – Gratulálok a diósgyőriek továbbjutásához. Mi jól kezdtünk, fegyelmezetten és koncentráltan játszottunk, de ez nem tartott ki és a DVTK visszajött a meccsbe, a negyedik negyedben pedig ellenfelünk már extázisban kosárlabdázott. A pluszok a hazai oldalon jöttek, mi pedig mérhetetlenül csalódottak vagyunk. 

 

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a DVTK javára. 

 

(A borítóképen: Vorpahl [1]: négy pont)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában