Miskolci Vénusz

2022.03.02. 08:21

Először mentek a Final Fourba

Az utolsó percben szerzett találat jelentette a hét végén a Vénusz továbbjutását.

Molnár István

Vasárnap délután hazai pályán, a miskolci városi sportcsarnokban játszotta a női futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját a Miskolci Vénusz együttese. Volodimir Kolok edző csapata az első, január 9-én Kistarcsán megrendezett összecsapáson 3–2-re nyert, így kedvező helyzetben várta a második felvonást. Az Újpest a hét végén kétgólos előnybe került az első félidőben, amelynek vége előtt Visnyánszki szépített (1–2). A második játékrészben Varga N. egyenlített, aztán Tóth B., majd a 35. percben Sallai öngólja már 2–4-et jelentett. A házigazda azonban nagyot harcolt a hajrában, Szunyogh és Varga N. is gólt lőtt, amik összesítésben már a miskolciak továbbjutását jelentették. 


– Az Újpest elleni idegenbeli mérkőzésen sikerült győznünk, így vasárnap elegendő volt számunkra a döntetlen is – mondta Volodimir Kolok. – Természetesen minden meccsen győzni akarunk, de most egy kicsit tompábban játszottunk, és az ellenfelünk is nagyon megnehezítette a dolgunkat. Hiszen egy jó csapatról beszélünk, amely az NB II. Nyugati csoportjában szerepel, ahol mindössze háromszor kapott ki. A második félidő második felére sajnos újra kétgólos hátrányba kerültünk, azonban nagy akarással és pontos játékkal sikerült az utolsó percben egalizálnunk. A 3–4-es állás még az Újpestnek lett volna megfelelő, az idegenben rúgott több gól miatt, viszont 40 másodperccel a befejezés előtt szépen végigvittünk egy akciót. Varga Noémi lőtte a negyedik találatunkat, érthetően nagyon örültünk ennek, hogy megvalósították a lányok az álmukat, és ­bekerültek a legjobb négy közé. 
 

Élni kellett vele 
 

Juhász Viktor klubelnök így látta a történteket. 


– Régóta próbálunk, próbáltunk bejutni a legjobb négy közé, de ez eddig még egyszer sem sikerült, még akkor sem, mikor tíz évvel ezelőtt bajnokságot nyertünk – nyilatkozta a klubirányító. – Tavaly volt esélyünk erre, kivertük az NB I.-es Tolnát is, de akkor elbuktunk a negyeddöntőben, a Budaörs már túl erős rivális volt, 7–0-ra, majd 4–0-ra nyertek ellenünk. Bíztam abban, hogy most sikerülhet, ugyanakkor kevésbé számítottam rá. El kell ismerni, hogy szerencsés volt a sorsolásunk, de élni is kellett ezzel a lehetőséggel. Sokat fejlődött a csapat az elmúlt egy évben, de NB I.-es ellenfelekkel szemben még nehéz játszanunk. Bejutottunk a Final Fourba, ez csodálatos, két éles meccset fogunk majd ott játszani, láthatjuk, hogy hol tartunk az úton. Fennállásunk egyik legnagyobb sikere a kupa négyes döntője, próbálunk majd helytállni, jó eredményt elérni. Gratulálok a lányoknak és a szakmai stábnak ehhez az eredményhez, amit NB II.-esként értek, értünk el. 


A Miskolci Vénusz a 2021/2022-es kupasorozatot tavaly októberben az SK Tóalmás ellen kezdte volna saját környezetében, ám a vendégek nem álltak ki, így a hazaiak adminisztratív úton, 3–0-val léptek a következő körbe. A 2. fordulóban az ELTE-BEAC alakulatát búcsúztatták Kovács Alizék (3–1), amit követett az Újpest FC elleni negyeddöntős párharc. A női futsal Magyar Kupa négyes döntőjét május 14–15-én rendezik, a Miskolci Vénuszon kívül a másik három csapat a Budaörs, a Debreceni EAC, illetve a Tolna-Mözs lesz, mindegyikük az NB I.-ben játszik. 
 

(A borítóképen: Nagy sikert értek el a vénuszosok a kupában)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!