GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika

2022.03.20. 09:00

Az elán és a valós tudás

Vasárnap idegenben játszik a barcikai élvonalbeli röplabdacsapat.

MI

Csütörtökön elkezdődött a 2021/2022-es bajnokság második szakasza a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika férfi extraligás röplabdacsapata számára. Az észak-borsodiak a negyeddöntő első felvonásán a fővárosi Kistext SE-t fogadták, és három szettben – az elsőt 25–20-ra, a másodikat 25–14-re, a harmadikat 25–20-ra nyerve – magabiztosan győztek, üres nézőtér előtt, ugyanis egy korábbi meccsen történt rendbontás miatt a honi szövetség két mérkőzésre „bezáratta” a Don Bosco Sportközpont lelátóit. 

 

– Örültem annak, ahogyan belementünk ebbe a meccsbe, nem látszódott a srácokon a kupakudarc, azért az embernek túl kell tennie magát azon, ha pár nappal korábban elveszít egy Magyar Kupa-döntőt – mondta Toronyai Miklós, a GreenPlan-VRCK vezetőedzője. – Persze azért, hogy ilyen remek teljesítményt nyújtsunk, megdolgoztunk, megdolgoztak a hét elején a játékosok. Mindenben a Kistext fölé nőttünk, úgy taktikai téren, mint technikai elemekben. Jól védekeztünk, jól nyitottunk, jól blokkoltunk, jól támadtunk, sima meccs volt. Csak taktikai cseréket kellett eszközölni, nem kellett jobban belenyúlni a kezdőbe. Örülök Bibók játékának, az első szett nem sült el úgy, de a második és a harmadik játszmában hibátlan maradt. Remélem, tudja ezt folytatni, de még sok meccsre van szüksége a rutin megszerzéséhez.
 

Minden lila színű 
 

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban tehát a Barcika 1–0-ra vezet, a második felvonást vasárnap 20 órától rendezik meg Budapesten, az UTE-csarnokban.

 

 – Ugyanolyan elánnal kell ott is játszanunk, mint tettük itthon – közölte Toronyai Miklós. – Azt gondolom, ha hozzuk a saját játékunkat, és pályára tesszük a valós tudásunkat, akkor nem hiszem, hogy meglepetés érhet bennünket. Nyilván ehhez kell ugyanolyan koncentráció, mint csütörtökön, mert a Kistextet nem szabad leírni, mivel elég jó kerete van, és a hullámvölgy vagy hullámvölgyek megbosszulhatják magukat. Tavaly novemberben 3:0-ra nyertünk náluk, de azt a mérkőzést a Pénz ügyőrcsarnokban rendezték, vagyis, az UTE-csarnokban először lépünk pályára. Érdekes egy hely, minden lila színű, a borítás is, de hamar meg kell majd szokni, ez nem szabad, hogy gátoljon a cél elérésében. 

 

A VRCK-ban Péter B. betegség után folyamatosan rázódik vissza a munkába, Toronyai Miklós elmondása szerint szerencsére nem látszik rajta a kihagyás. Szabó D. építi fel magát újra, most sem fog pályára lépni, nem kockáztatják az egészségét. 
 

(A borítóképen: A csütörtöki meccset simán nyerték a barcikaiak (sötét mezben))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!