Úszás

2022.03.10. 08:00

A „Vízben a környezetért” szlogen jegyében úsznak

Két nap, két verseny Miskolcon, a Kemény Dénes Városi Sport­uszodában.

Molnár István

Fotó: Ádám János

Pénteken, március 11-én 14 órától a XXVI. Víz Világnapja Úszóversenyt, míg másnap, március 12-én, szombaton 9.30-tól a III. Szelektív Kupa Nemzetközi Úszóversenyt rendezik meg a Kemény Dénes Városi Sportuszodában. A két esemény együttesen a „Vízben a környezetért” szlogent viseli – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyen dr. Fázold Ádám, a Magyar Hidrológiai Társaság tiszteletbeli tagja, Szabó László, a Miskolci Sportcentrum Kft. létesítményvezetője, Hölcz Péter, a Miskolci Sportiskola versenyigazgatója, és Deák Bárdos Mihály, a Miskolci Sportiskola szakmai vezetője vett részt.

 

Egészen ezerötszázig

 

Amint azt megtudtuk, összesen 321 versenyző ugrik majd medencébe 14 hazai, illetve 3 határon túli (Kassa, Nagybánya, Kolozsvár) klubból. A szervezők 1214 rajtot terveznek, a versenyszámok egészen 50 métertől az 1500 méteres gyorsúszásig terjednek. A viadalon szinte minden korosztály medencébe ugrik, kezdve a legkisebbektől (2014-ben születettek) a felnőttekig. Miután egy makrociklus befejeződött az úszók számára a felkészülésükben, az itt elért eredmények később akár nevezési idők lehetnek a majdan sorra kerülő korosztályos országos bajnokságokra.

 

Mivel a hét elején jelentősen enyhültek a Covid-korlátozások, a nézők nélkülire tervezett versenyre a szülők bemehetnek majd. Igaz, a létesítmény korlátozott befogadóképessége miatt három sportolóra csupán egy fő látogató juthat. Az eseményeket egyébként a YouTube-on közvetítik. A Kemény Dénes Városi Sportuszoda pénteken 11 órától a második verseny végéig zárva tart.

 

(A borítóképen: Úszóverseny lesz a hétvégén. Fotó: ÉM-archívum)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!