Díj

2022.03.06. 19:19

A hónap utánpótlásedzője: Tigyi József is a jelöltek között

A Magyar Edzők Társasága, az Utanpotlassport.hu szerkesztősége és a Porsche Hungaria alkotta kuratórium megnevezte A hónap utánpótlásedzője díj februári kiírásának három jelöltjét.

Fotó: Ádám János

Az elismerésre Lévai Zoltán birkózó-, Seres Rudolf sportlövő- és Tigyi József atlétaedző aspirál; a győztes kilétére az alapítók későbbi voksolását követően derül fény.

 

A hónap utánpótlásedzője díj odaítélésekor figyelembe veszik az adott időszak világversenyein, nemzetközi eseményein, legjelentősebb hazai viadalain, bajnokságain elért eredményeket, de a díjra történő jelölésnél ugyancsak döntő szempont volt a kiválasztott szakmai múltja, megfelelő edzői végzettsége, példaértékű nevelőmunkája. A díjazottakról a három alapító szervezet képviselőiből álló kuratórium hamarosan dönt; a győztes 200 ezer forintos pénzdíjazásban részesül – olvasható a nemzetisport.hu oldalon.

 

TIGYI JÓZSEF, a Diósgyőri VTK atlétaedzője, a Miskolci Sportiskola szakosztályvezetője. Az 50 éves, biológia-testnevelés szakos tanár a Miskolci Sportiskola edzőjeként 2000-ben kezdett dolgozni, a szakosztályvezetői feladatokat tíz éve látja el. A kezdetektől fogva eredményes versenyzők kerültek ki a kezei közül. Eddig nyolc tanítványa jutott el tizenöt korosztályos világversenyre: a magasugró Pál Robin és Török Gergely, a hármasugró Iván Zsombor, a többpróbázó Nemes Rita és Baglyos Vivien, a gátfutó Bacsa Fanni, Edőcs Fanni és Tóth Anna. Versenyzői számos országos bajnoki címet és helyezést értek el. Jelenleg a Miskolci Egyetemen testnevelő tanáraként is dolgozik, továbbá a Magyar Atlétikai Szövetség Északkelet-Magyarországi régiójának igazgatójaként tevékenykedik; 2022-től a DVTK edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!