Női kosárlabda NB I

2022.03.29. 20:21

A harmadik menet triplaesője

A hazai csapat a harmadik negyedben szerzett hat hárompontossal eldöntötte a meccset.

Berecz Csaba

Fotó: Kozma István

A női kosárlabda NB I rájátszásában kedden már az elődöntőben lépett pályára a Diósgyőri VTK együttese. A piros-fehérek a Sopron Basket elleni, két nyert meccsig tartó párharcot idegenben kezdték.

 

Centergólokkal indult a soproni meccs, Green kettője között Határ egyet jegyzett, majd utóbbi büntetőből egyenlített. A két magas ember egymás elleni pontcsatája 6-6-ig tartott, Czukor törte meg a Határ-hegemóniát, ezzel először vezetett a Sopron. A meccs első tripláját Brooks húzta be a 7. percben, majd miután újabb hazai gól született, a vendégek edzője időt kért, elsősorban a sok eladott labda miatt (15-8). A DVTK a centerjátékot erőltette, de mivel a nyolc pontot szerzett Greent eltüntették a palánk alatt, csak egy technikai után értékesített büntetőből, M. Jovanovic révén tudott eredményes lenni ebben a játékrészben másik vendégjátékos (17-9)...

 

A második menet elején az addig a labda eladásban jeleskedő Vorpahl előbb egy büntetőt, majd egy duplát szerzett, 28 másodperc játék után a hazaiak időt kértek (17-12). A pauza után erősebb védekezést mutatott a házigazda, és mivel a középtávoli, távoli dobásaik sültek, January hármasával tíz fölé nőtt az előnyük (24-12). A folytatásban kiderült, hogy nem áthatolhatatlan a soproni védőfal (24-16), majd miután M. Jovanovic egy betörés után hatra csökkentette csapata hátrányát, ismét a sárga-zöldek kértek időt (26-20). Jóval kevesebb volt ebben a negyedben az eladott labda a diósgyőrieknél, és több a szerzett lepattanó. Aztán Bernáth első góljával, ami triplára sikeredett, háromra jöttek fel a piros-fehérek (26-23), a dudaszó pillanatában ismét a vendégjátékos következett, újabb hármassal (30-26).

 

Williams triplák

 

Térfélcsere után Brooks és Williams vert be egy-egy trojkát (36-26), a vendégek dobásai viszont rendre kimaradtak. Több, mint három perc játék után Kányási talált be, majd Bernáth, de mindketten kihagyták a dobás közbeni faultért megítélt büntetőt (38-30). Kuster mutatta meg nekik egy újabb hazai tripla után, hogy miként kell az ilyen szitut megoldani, majd Kiss A. hibázott el két büntetőt, 50 százalékra rontva le ezzel csapata ezen statisztikai mutatóját. A 28. percben Williams újabb hármasa után DVTK időkérés következett (46-33), de két hazai büntetőt követően megint Williams távolija ért célba (51-33). Czukor csapata nyolcadik hármasával húsz fölé nőtt a házgazda előnye (54-33), aztán jött még két-két büntető mindkét oldalon (56-35).

 

Az utolsó negyedben is csak nagy nehezen születtek diósgyőri gólok, a hazaiak jobb támadásokat építettek. 68-39-nél kért időt a Diósgyőr, 5 perccel a vége előtt, majd Kiss A. első mezőnykosarát szerezte, egy hármast, ez volt a harmadik ilyen a csapatától. Ezúttal messze volt a budai kutyavásártól, a Magyar Kupa döntőben mutatottól a DVTK, és hiába szedtek le több lepattanót, a rengeteg eladott labda, és a sok kihagyott tripla miatt nem tudtak végig partiban lenni.

 

Sopron Basket vs. Diósgyőri VTK 68-49 (17-9, 13-17, 26-9, 12-14)

 

Sopron, 400 néző. V.: Kapitány, Nagy V., Tőzsér.

 

Sopron Basket: JANUARY (17/6), WILLIAMS (13/9), Czukor (7/3), Brooks (8/6), HATÁR (13). Csere: Fegyverneky (4), Dolson (4), N. Jovanovic (-), Varga A. (2). Vezetőedző: Gáspár Dávid.

 

Diósgyőri VTK: Vorpahl (5), Aho (2), Bernáth (8/6), M. Jovanovic (3), Green (10). Csere: Kányási (6), Kiss A. (8/6), Kuster (7). Vezetőedző: Völgyi Péter.

 

Gáspár Dávid: – Voltak jó periódusaink a mérkőzésen, de a játék sok elemében követtünk el hibákat. A lepattanóharcot elveszítettük, és bár 26 eladott labdára kényszerítettük a DVTK-t, és csak 49 pontot kaptunk, de egy Euroliga Final Fourra készülő csapat nem engedheti meg magának, hogy ne koncentráljon a végig.

 

Völgyi Péter: – Gratulálok a Sopronnak, a védekezés váltásokat nem reagáltuk le megfelelően, habár két negyedet is nyertünk. Sok eladott labdánk volt, ennek a kiküszöbölésére nagyobb hangsúlyt kell fektetni a pénteki meccsen.

 

A két nyert meccsig tartó párharc állása: 1-0, a Sopron Basket javára.

 

A következő mérkőzést pénteken 18.30-tól Miskolcon, a DVTK Arénában játssza a két csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában