DVTK Jegesmedvék

2022.02.19. 10:30

Zárórára mennek a sereghajtóhoz

Az alapszakasz utolsó meccsét szombat este játsszák a Jegesmacik.

KT

Fotó: Bujdos Tibor

Az Erste Liga 40. fordulója keretében 17 órakor kezdik a Dunaújvárosi Acélbikák – DVTK Jegesmedvék mérkőzést, amelynek – mint ismeretes – nincs tétje. A hazaiak számára vége a 2021/22-es idénynek, a vendégek hétfőtől a kvalifikációs szakaszban folytatják, és az UNI Győr ETO HC ellen harcolhatják ki a rájátszásba kerülést. Hat hely már elkelt, a maradék kettőért négy gárda versenyez (a nyertesek továbbjutnak a play-offb a, a vesztesek pedig befejezik a sorozatot), végül a kieséses tornára nyolc marad állva.

 

A dudaszó és a Győr 

 

A diósgyőriek csütörtökön este a Népkertben változatos találkozón 3–2-re diadalmaskodtak a MAC HKB Újbuda ellen, a Dunaújvárosi Acélbikák pedig minden mindegy alapon 9–0- ra kikaptak az FTC-Telekomtól. 

 

– Három játékosunk nem tart velünk a Duna-parti városba – mondta Marosi Tamás, a Diósgyőr csapatmenedzsere. – A bordatöréséből lábadozó Hyvarinen mellett a kapus Kiss B. és a csatár Ritó sem léphet jégre. Mindkettő sérült, és jobb, ha a jövő heti, fontos mérkőzésekre tartalékoljuk őket. A portás helyére, Duschek mellé természetesen szükség van pótkapusra, majd a szakvezetés eldönti, hogy kit nevez, de valószínű, hogy Gratzl lesz a kedvezményezett. 

 

Tokaji Viktor, a Macik vezetőedzője így fogalmazta meg érzéseit, várakozásait: 

 

– Az Újbuda ellen az volt a célunk, hogy az utolsó itthoni alapszakaszbeli fellépésünkön jó érzést generáljunk. Természetesen feltettük a középszakaszra érvényes szemüvegünket: a fi úk jó képet mutattak a fővárosiak ellen, így hazai sikerélménnyel várjuk a jövő hét elején ugyancsak hozzánk érkező győrieket. Ami az Acélbikákat illeti: annak ellenére, hogy a végeredmény és a pontok most nem fontosak, nem lépünk parkolópályára: teljes kerettel megyünk, és magától értetődően a győzelem megszerzésére törekszünk. Az fontos, hogy senki ne sérüljön meg, és ne szedjen össze eltiltással járó kiállítást. Amikor Dunaújvárosban megszólal a duda, onnantól kezdve már csak az UNI Győr ETO HC együttese lebeg majd a szemünk előtt.

 

(A borítóképen: Vendégségben zárják az alapszakaszt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában