DVTK kosárlabda

2022.02.28. 09:10

Visszavágott a Szekszárd a DVTK-nak

A vasárnap esti bajnokit a jobb negyedik negyeddel a tolnai kosárlabdacsapat nyerte.

BCS

A Diósgyőri VTK női kosárlabdacsapata az NB I. 20. fordulójában, vasárnap este az AKSC Szekszárd együttesét fogadta. A DVTK Arénában nyolc nap után csapott össze ismét a két gárda, azok után, hogy a Magyar Kupa elődöntőjében a piros-fehérek 83–66-os sikerrel állították meg a fináléba igyekvő tolnaiakat. A DVTK által rá egy nappal elért MK-elsőség után most játszottak először itthon Kányásiék, és méltatlanul kevesen voltak kíváncsiak az „aranyos” csapatra, a rangadójukra.

 

Az, hogy nincs két egyforma meccs, már a találkozó elején igazolást nyert, a DVTK ezúttal nem tudott szuper dobóteljesítménnyel előrukkolni, a Szekszárd sokkal koncentráltabban védekezett, az MK-meccs legjobbja, Jovanovic pedig gyorsan összeszedett két faultot. A hazai csapat az első akciógólját az 5. perc végén szerezte, amire Gereben a mérkőzés első triplájával válaszolt (6–10). Ezután diósgyőri időkérés következett, ami után Kányási trojkája ért célba, de fordítani nem sikerült. A fehér mezeseknek kellett kapaszkodniuk (10–15), amit sikerrel tettek a negyed végéig (15–15). 

A második menet elején Friskovec hármasa után a vendégek szakvezetője reklamált hevesen a játékvezetőknél – úgy tűnt, jogosan – Goree faultnak ítélt védekezése miatt. Technikait kapott, a DVTK pedig három büntetőből újra egyenlített (20–20). Ahogy az első negyed első felében, úgy a másodikban is mindössze egy akciógólt ért el a hazai együttes, részben azért, mert nagyon erős, faultokkal teli védekezéssel találta magát szemben, részben pedig azért, mert előkészítetlenül dobott. Büntetőkkel maradtak pariban a piros-fehérek, akik Jovanovic faultos kosarával, a 17. percben a meccs folyamán először vezettek (28–27). Innentől hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny, ha az egyik oldalon hármas született, a másikról ugyanilyen válasz jött. A dobópárbajban a játékrész végén az utolsó szót a Szekszárd mondta ki (38–39).
 

Élvezetes, jó iramú 
 

Studer tempója, Vorpahl hármasa színesítette a harmadik negyed elejét, majd 43–43 után a fej fej melletti játék elszállni látszott (43–47). Ám ezt Bernáth nem hagyta, előbb egy faultos, 2+1-es kombinációval ért el három pontot, majd balról bevágott egy „sima” triplát is, és ez utóbbival ismét csapata állt jobban (49–47). 51–51-nél Völgyi edző kapott technikait reklamálásért, miután Greennel szemben támadó faultot fújt a játékvezető. Élvezetes, jó iramú volt a meccs, a kevesebb faulttal játszó, jobban lepattanózó DVTK megnyerte ezt a játékrészt, és minimális előnyét mutatta az eredményjelző az utolsó felvonás előtt (59–58). 

A záró játékrész elején dobásban sokat hibáztak a hazaiak, négy perc alatt csak Green faultosa ment be, úgyhogy indokolt volt Völgyi edző időkérése (62–65). Mivel javulás nem állt be ezen a téren, ráadásul a védekezésben nagy lyukak keletkeztek, eldőlni látszott a meccs (62–69). Vorpahl hármasa hozott egy kis reményt, de a Szekszárd támadójátéka határozottabb, és ami a fő, pontosabb volt, 122 másodperccel a vége előtt ismét hazai pauza következett (67–75). Az utolsó percben Studer hármasa végleg eldöntött mindent, pontosabban azt, hogy ez a meccs a Szekszárdé.

 

Diósgyőri VTK – AKSC Szekszárd 69–78 (15–15, 23–24, 21–19, 10–20)


Miskolc, 500 néző. V.: Cziffra, Győrffy, Csabai-Kaskötő.


Diósgyőri VTK: VORPAHL (15/9), Aho (-), JOVANOVIC (12/3), KISS A. (11), GREEN (13). Csere: Kányási (5/3), Bernáth (13/3), Tóth F. (-), Bacsó (-). Vezetőedző: Völgyi Péter.


AKSC Szekszárd: STUDER (14/3), Gereben (10/3), MÁNYOKY (8/3), MILIC (20), Goree (7). Csere: FRISKOVEC (14/6), Krnjic (-), Hölcz (-), Morgan (5/3). Vezetőedző: Zeljko Djokic. 
 

Kipontozódott: Friskovec (33.).


Völgyi Péter: – A mai meccsen volt, amikor kapkodtunk, volt olyan, amibe belehajtott minket a Szekszárd, annak ellenére, hogy készültünk ez ellen, de összességében az egy élvezetes, jó mérkőzés volt. A végére egy kicsit elfogyott az energiánk, a rotációnkból nagyon hiányzott egy ember, aki a holtponton átlendítene minket. Gratulálok a Szekszárdnak, dolgozunk tovább, azért, hogy a négyben lehessünk az alapszakasz végére.


Zeljko Djokic: – Szeretnék gratulálni a Diósgyőrnek, jó meccset játszottunk. A felkészülésben volt különbség a kupához képest, az én legnagyobb hibám, hogy akkor, fejben nem készültünk a DVTK-ra, hanem a döntő lebegett a szemünk előtt. A mai meccs 10 napon belül az ötödik találkozónk volt, és mindet idegenben játszottuk, sok problémával, hiszen voltak betegségek, sérülések. De ma nagyon lelkesen játszottunk. Nálunk nincsenek sztárok, mindenkinek a maga kis feladatát kell jól csinálnia. Ezen a meccsen volt 20 gólpasszunk, ez jó, és ritkán dicsérek, de ma Mányokyt név szerint meg kell említsem, mert sokat tett hozzá a sikerhez. 
 

(A borítóképen: A vendégek nyerték az összecsapást)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!