Diósgyőri VTK

2022.02.27. 08:45

Pécsett folytathatják jó sorozatukat

Tizenhárom veretlen bajnokival a háta mögött várja a piros-fehér gárda a vasárnapi meccset.

Berecz Csaba

20220214 Kecskemét KTE HUFBAU – Diósgyőri VTK NB II-es labdarúgó mérkőzés Fotó: Bús Csaba BCS Petőfi Népe Képen: #10 MARCOLINI DANTES BERTUCCI, #22 TÓTH BARNA, #3 SZATMÁRI CSABA

Fotó: Bús Csaba

A labdarúgó NB II.-ben listavezető Diósgyőri VTK csapata, a bajnokság 25. fordulója keretében, vasárnap 14 órától a Pécsi MFC vendégeként lép pályára. A múlt hét végén ismét nőtt a DVTK előnye a tabella 3. és a 2. helyezettjével szemben is, a piros-fehérek tekintélyes előnnyel vezetik a tabellát, a még feljutó helyen álló Vasas FC-t 5, a közvetlenül mögöttük helyezkedő Szeged-Csanád GA együttesét 7 ponttal előzik meg. A diósgyőriek szakvezetőjétől, Kondás Elemértől elsőként azt kérdeztük, hogy meglátása szerint milyen erényekkel emelkedik ki csapata a mezőnyből. 

 


– Jó úton haladunk, de egy pillanatra sem nyugodhatunk meg, mert jön a következő mérkőzés, és ez is pontosan olyan nehéz lesz, mint az összes többi – válaszolta a DVTK vezetőedzője. – Meglátásom szerint, jelenleg azért mi vezetjük a bajnokságot, mert képesek vagyunk stabil és domináns játékra, tudunk gólokat szerezni, és olyan játékosaink vannak, akik megadják a megfelelő minőségű alapot ahhoz, hogy a csapat eredményes legyen. 

 


A DVTK-nak ettől a héttől új csapatkapitánya van, a Diósgyőrben nevelkedett Oláh Bálint személyében. Ezzel kapcsolatban arról érdeklődtünk Kondás Elemérnél, hogy a korábbi csapatainál is minden idény előtt volt új választás, vagyis ez a szokás, vagy ennek a mostaninak más oka van. 

 


– Igen, nálam ez a szokás. Lezárult az átigazolási időszak, voltak változások a keretben, ráadásul az egyik korábbi kapitány, Hegedűs J. is megsérült, és hosszabb időn keresztül nem számíthatunk rá. Nyáron majd új választás lesz – felelte az edző, akinek felvetettük, hogy újabb forduló, újabb feladat vár a csapatra, és azt kérdeztük: nehezebbnek tűnik-e ez, mint, amilyen a legutóbbi volt? 

 


– Mindig a következő mérkőzés a legnehezebb, aztán majd meccs közben kiderül, hogy mennyire nehéz. A Szolnok elleni találkozónk is nehéznek indult, és az is volt. 
 

Ötven 
 

Szóba hoztuk a diósgyőri edzőnek azt is, hogy a Pécsi MFC-nek az évad előtt komoly tervei voltak, és ehhez képest nem áll túl jól. Arra a kérdésre, hogy szeszélyes csapatnak tartja-e a mostani ellenfelüket, így felelt Kondás Elemér: 

 


– A bajnokságban eddig ötvenszázalékos a mérlegük, de az idei négy meccsükből kétszer nyertek, egyszer ikszeltek, és csak egy alkalommal szenvedtek vereséget, ezt nem szabad elfelejteni. ­Szépen csendben futballoznak és gyűjtögetik a pontjaikat. 

 


Felvetettük a DVTK vezetőedzőjének, hogy messzi városban, kora délután kell pályára lépniük, illetve azt is, hogy bizonyára útra kelnek már szombaton, és arról érdeklődtünk, hogy mi lesz a program a meccsig, hogyan hidalják át a 14.00-s kezdéssel járó ebédnélküliséget. 

 


– Szombaton délelőtt edzünk, ebédelünk és indulunk Pécsre. A szállodában este megvacsorázunk, és másnap reggel egy késői reggelit és egy taktikai eligazítást követően indulunk is a mérkőzésre. Az étkezést tényleg nem egyszerű jól ütemezni, de van jó oldala is a korai kezdésnek, hiszen így legalább nem kell a ­meccs napján estig a szállodában tartózkodnunk – mondta Kondás Elemér. 

 


A szakvezetőtől megtudtuk, hogy Szeles és Hegedűs J. továbbra sem bevethető, illetve hogy a keret néhány játékosa kisebb sérülést szenvedett a Szolnok elleni mérkőzésen, és emiatt a játékuk kérdéses. A DVTK-nak eltiltottja nincs, azt pedig jó hírnek nevezte a tréner, hogy az előző két mérkőzést kihagyó Eperjesi egész héten a csapattal edzett, és már számíthat rá. 

 


Arra a kérdésre, hogy mi a céljuk, mivel lenne elégedett a meccs végén, ezt felelte Kondás Elemér: 

 


– Három pontért utazunk Pécsre. 
 

 

Várható kezdő
 

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Póser – Polgár, Szatmári, Bárdos – Eperjesi, Zsolnai, Lucas, Molnár G., Keller – Könyves, Horváth Z. 

 

(A borítóképen: Legutóbbi idegenbeli bajnokiján, Kecskeméten győzött a DVTK csapata - fehérben)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában