PannErgy-MVLC

2022.02.28. 08:13

Nem álltak bele az elején

Egy pontot szerzett a hét végi bajnoki összecsapáson a miskolci együttes.

MI

A férfi OB I. hét végi, 22. fordulójában saját létesítményében ugrott vízbe a PannErgy-MVLC gárdája, méghozzá a Metalcom Szentes ellen. A látogatóknál bőven volt ismerős név, ugyanis a tréner, Szilágyi Péter anno dolgozott a borsodi megyeszékhelyen, és négy játékos (Chilkó, Hegedűs B., Hornyák, Takács J.) is viselt miskolci sapkát. 

 

Ha nem is hálót érő, a képzeletbeli gólvonalon áthaladó lövéssel Hegedűs B. szerzett vezetést a Szentesnek (0–1), aztán a házigazda elrontotta első emberfórját. Majd kimaradt a következő két miskolci akció is, igaz, a védekezés jó volt, így a vendégek nem tudták az előnyüket növelni. Aztán kevéssel ezután mégiscsak, ugyanis centerben Takács szépen megcsinálta magának a lehetőséget (0–2). Az alföldiek kapusát „belőtték” az MVLC-sek, aztán a Metalcom Garancsy „pipás” büntetőjével elhúzott (0–3). Kellett is az időkérés, fel kellett ráznia csapatát Vidumanszky edzőnek, mert nem igazán működtek a dolgok. Seman törte meg a miskolci gólcsendet, nagyon kellett csapatának ez a találat (1–3). Várkonyi szabaddobásból a bal alsó sarkot lőtte ki, ez már jobban tetszett a közönségnek (2–3). 

 

A második felvonás elején Krasznai célozta be a szentesi kapu jobb felső sarkát, ezt pontosan tette (3–3). Pellei K. kísérleténél a játékszer becsúszott Hoferica alatt (3–4), aztán a kék sapkások nem tudtak kihasználni egy fórt. A hazaiak Meixnert lőtték telibe, a következő MVLC-támadásnál pedig Birost szerelték. A szentesiek kértek időt, amikor a harmadik emberelőnybe kerültek, Hoferica hárított, kétszer is. A kapusok helytálltak, nem változott az állás, akkor sem, amikor Krasznai dupla kapufát lőtt.
 

A védekezés játszotta 
 

A nagyszünetet követően Meixner sziporkázott hátrányban, azonban pár másodperccel később Biros távoli bombájánál már tehetetlen volt (4–4). A hazaiak 13-as sapkát viselő pólósa a 18. percben vezetéshez juttatta együttesét (5–4), a meccsen először, azonban Takács egyenlített (5–5). A következő miskolci előnyben Várkonyi nem adott esélyt a szentesi hálóőrnek (6–5), a másik oldal pedig kivédekezett hasonló szituációt. Nagy N. elől Hegedűs B. elpiszkálta a labdát, ezután ismét a védekezés játszott főszerepet itt is, ott is. Páros kiállításnál, öt az ötben Vismeg Zs. lőtt mellé, a negyed utolsó percében a Szentes, Pellei K. egyenlített (6–6). 

A befejező felvonás előtt nem lehetett megtippelni, hogy ki lesz a győztes, de a pontosztozkodás is benne volt a levegőben. Fór, majd szabálytalanság következett a miskolciaknál, a Szentes nem jutott lövésig, úgyszintén előnyben. Meixner védett óriásit, követte őt ezen a téren Hoferica is. Kettős hátrányban védekeztek határozottan a vendégek, nagy lehetőséget hagyott ki a miskolci alakulat. Biros kipontozódott, Krasznai pedig a vendégek portását találta meg. A hátul végzett munka elsőrangú volt a csapatoknál, 3 percen belül járt a mérkőzés. Emberelőnyben időt kért Szilágyi Péter (2:03 volt vissza), Hegedűs B.-t jól játszották meg (6–7). Fórban az MVLC is „időzött”, volt lövés, Meixnerről nem perdült be a labda a kapuba. 40 másodperccel a vége előtt a miskolciak akciózhattak, Krasznai szépen lóbált, és lőtt a bal alsó sarokba (7–7). Még mindig maradt 25 mp., jött az alföldi együttes, de Vismeg Zs. megszerezte a játékszert, így egy-egy pont jutott a csapatoknak.
 

PannErgy Miskolci VLC – Metalcom Szentes 7–7 (2–3, 1–1, 3–2, 1–1) 
 

Miskolc, 150 néző. V: Füzesi, Kollár. 
 

MVLC: Hoferica – Tőzsér (-), BIROS B. (2), Sélley Rauscher (-), SEMAN (1), Vismeg Zs. (-), Krasznai (2). Csere: VÁRKONYI Á. (2), Nagy N. (-), Tanczer (-), Böröczky (-). Edző: Vidumanszky László. 
 

Szentes: MEIXNER – Mátyók (-), Pellei F. (-), Garancsy (1), TAKÁCS J. (2), HEGEDŰS B. (2), Chilkó (-). Csere: Somogyi B. (-), Bozó (-), Pellei K. (2), Kókai T. (-), Hornyák (-). Edző: Szilágyi Péter. 
 

Gól/emberelőnyből: 12/2, ill. 9/3 
 

Gól/ötméteresből: 0, ill. 1/1 
 

Vidumanszky László: – Mindkét csapat csalódott lehet az egy-egy ponttal. Gratulálni kell a Szentesnek a mai játékához és a kapusteljesítményéhez, nem azt mutatta, amit a Debrecen vagy a Kaposvár ellen. Lehet ez nyugtatott meg minket, az utolsó két meccsük, hogy majd jön a győzelem, de ilyen nincs. Ha az elejétől nem állunk bele a meccsbe, akkor futunk az eredmény után, majd 6–5-nél elkövettünk egy hibát. Volt lehetőségünk, azonban ilyen fegyelmezetlen játékkal nem lehet pontokat szerezni. 
 

Szilágyi Péter: – Gratulálok a Miskolcnak, látszik, hogy komoly munka van a csapatban, jó erőben vannak a játékosok, a jó kondi miatt tudtak visszajönni a meccsbe. Át is vették az irányítást, az a típusú döntetlen lett, ami senkinek nem jó. Sokkal nem került közelebb egyik csapat sem a céljaihoz. Csapatom nagy szívvel játszott, amiket gyakorolunk, azokból már visszajöttek dolgok, Meixner fantasztikus formában védett. 
 

(A borítóképen: Sélley Rauscher (6) egyik kísérlete a mérkőzésen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!