Putnok FC

2022.02.10. 09:00

Megfiatalították a csapatot Putnokon

Az észak-borsodiak szakvezetője azt reméli, hogy a tavaszi nyitány eredményesebb lesz az őszinél.

BCS

A labdarúgó NB III. Keleti csoportjának tavaszi nyitányát viszonylag kedvező helyzetben várja a Putnok FC csapata. Az észak-borsodiak a tabella 8. helyén teleltek, 16 pontra vannak a kieső helyről, ennek tudatában fogadják vasárnap 14 órától a Füzesgyarmati SK gárdáját. 

 

– A közös felkészülést január 10-én kezdtük, de előtte volt egy egyéni, rávezető szakasz, ugyanis a keret tagjainak december 20-tól különböző fizikai feladatokat kellett végrehajtaniuk – mondta Szala Ákos, a Putnok FC vezetőedzője. – Szerencsére nagyon kevés sérülés, illetve betegség hátráltatta a munkát, a néhány nappal ezelőtt elvégzett fi zikai tesztek eredményei pedig jelentős javulást mutattak. 

 

A szakvezető ezután arról beszélt, hogy egy új koncepció révén a keretük átalakult a téli szünetben. 

 

– Elengedtük a rutinosabb játékosainkat, és tehetséges fiatalokat igazoltunk, olyan labdarúgókat igyekeztünk szerződtetni, akik meglátásunk szerint szép jövő előtt állnak, de az előző állomáshelyeiken nem kezelték őket megfelelő szinten, nem kapták meg azt, amire a fejlődésük érdekében szükség lett volna – mondta a putnoki edző. – Az újak érkezésével az elmúlt 10 esztendő legfiatalabb átlagéletkorú csapatával vágunk neki a tavasznak, hiszen ez a szám 20,8 év. A jövő csapatát próbáljuk építeni, mindössze öt olyan fi ú játszik nálunk, aki 2000 előtt született. Maximálisan bízunk a fiatalokban, abban, hogy fel fogják venni a tempót. Szeretnénk jobban kezdeni a mostani szezont, mint ahogy az őszt sikerült. Arra számítok, hogy a csapatunk összes tagja megmutatja a tavasz folyamán, hogy érdemes a bizalomra, és ez azt eredményezi majd, hogy kiderül, az őszinél erősebb Putnoknak helye van az élmezőnyben.

 

Távozók, érkezők 

 

Az edző a távozókról a következőket mondta: Kis Gergő a Balassagyarmati VSE-hez, G. Bíró Gergő a Salgótarjáni BTC-hez, Takács Péter a Hidasnémeti VSC-hez, Madarász János a Bánhorváti SE-hez igazolt, míg Vajda Artúr Ausztriába költözött, és egy ottani amatőrcsapatban folytatja a labdarúgást. Rajtuk kívül Galambosi Máté helyzete változott, ő ugyan nem távozott, de mivel sérülése miatt tavasszal nem lesz bevethető, ideiglenesen a vezetőedző munkáját segíti. 

 

– Az új játékosok közül ketten Kárpátaljáról, az ukrán FC Sevlyush Vynogradiv csapatától érkeztek: Chutora Mihajlo belső védőként, Petrecsko Roman középpályásként jelenthet erősítést. Az ugyancsak középpályás Dlehány Bencét a BTE Felsőzsolca együttesétől igazoltuk át, míg a csatár Riznicsenkó Viktor az ősszel a Hidasnémeti VSC-ben szerepelt – sorolta Szala Ákos, majd hozzátette: – Szó van még arról, hogy további két fiatal labdarúgó érkezhet élvonalbeli csapatok utánpótlás-együtteseiből, egy védő és egy támadó, de az ezzel kapcsolatos megbeszélések még nem zárultak le. 

 

Felvetettük az edzőnek, hogy elég meredeknek tűnik, egy „U21”-es csapattal nekivágni a tavasznak, illetve arról érdeklődtünk, hogy nem tart-e attól, hogy a tabellán, helyezésben lefelé mozdul el a csapat. 

 

– Maximálisan bízom a játékosaimban. A tavaszi nyitánytól a sorban egymást követő kilenc ellenfelünkkel szemben az ősszel mindössze 6 pontot szereztünk, ezt szeretnénk minimum megduplázni. A tavasz második felében szinte csak olyan csapatokkal játszunk, amelyek mögöttünk vannak a tabellán, és ebben ez etapban még eredményesebb szereplést várok. Azt szeretnénk, ha az évad végén az első hatban végezne a Putnok FC – mondta a csapat vezetőedzője, akit a rajtról, a Füzesgyarmati SK elleni bajnokiról is kérdeztünk. – A rutin és fiatalság összecsapása lesz a mostani meccs. Párharcokkal telített mérkőzés lesz, ezekben kell helytállnunk, nem mellékesen pedig futómennyiségben többet kell leadni az ellenfélnél, ezekkel lehet pontokat szerezni. Fontos lenne egy jó szezonkezdés, azon leszünk, hogy ez sikerüljön.

 

A főpróbán

 

A bajnoki főpróbát a szintén az NB III. Keleti csoportjában szereplő ellenféllel szemben, hazai környezetben tartotta a múlt vasárnap a putnoki együttes. 

 

Putnok FC – Hidasnémeti VSC 0–0 

 

Putnok FC: Pápai – Buda, Chutora, Sághy (Juhos) – Szics, Dobrovolszki, Petrecsko, Laczkó (Dlehány) – Nagy Zs. (Riznicsenkó), Sramkó (Nadimov), Katona (Fülöp). Vezetőedző: Szala Ákos. 

 

(A borítóképen: A szezon első részében jól szerepeltek az észak-borsodiak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!