Férfi röplabda

2022.02.13. 20:04

Könnyű edzőpartner volt a Vegyész RCK

A MAFC-BME vendégeként végig alárendelt szerepet játszottak a sárga-kékek.

Kolodzey Tamás

Fotó: Kozma István

Fotó: Kozma István

A férfi röplabda Extraliga 11. fordulója vasárnap délután a fővárosba szólította a Vegyész RC Kazincbarcika együttesét, a MAFC-BME otthonába. Az eddigi meccseken nyújtott forma és eredmények alapján a találkozó esélyesének a vendégek számítottak.

 

Aztán az egész találkozón minden rosszul alakult a Toronyai-legénység számára. Az első szettben 10–6-ig elgurult a találkozó, majd következtek a látványelemek. Krupánszki például lábbal mentett, majd egymást érték a rossz nyitások (14–11). Miután Csoma „tévézett”, és az antennába ütötte a labdát (14–12), Nagy Péter begurult, és időt kért. A barcikaiak nagyon kapaszkodtak, tartották a lépést a fővárosiakkal, elegáns ütéseket adtak elő (17–15). Élvezetes sáncmunkát produkáltak a felek, de a blokkok is jól működtek (18–16), a váltott „lovakkal” pedig egészen 21–19-ig mentek a felek. Toronyai edző időt kért, majd Szabó D. rontott (23–19). Ekkor a Vegyész a hazaiak hibáiban bízhatott, de ez nem következett be: 24–22 után egy jó hazai blokk az első szett megnyerését eredményezte a MAFC számára.

 

Ismét behúzták

 

A második játszma Juhász P. két pontjával indult, aztán Blázsovics próbált meg lábbal menteni, sőt Csoma már fordított (3–2). Szabó D. sokadik rossz nyitása után 4–3-ra alakult az állás, majd remek feladásokat láthattunk. Pontok ide, pontok oda forgatókönyv szerint haladtak a felek, 9–9- nél alakult ki iksz. A hazaiak beütötték a meccs első ászát (12–9), de a barcikaiak nem estek kétségbe, és 12–12-re alakították az állást. Ekkor otthoni időkérés következett, majd megtollasodott a BME alakulata. Hol öt, hol hat ponttal vezettek Krupánszkiék (18–13, 21–15), de a Vegyész nem adta fel. Juhász P. blokkja után maradt remény (22–18), de ez hamar elment, ugyanis a sokkal bátrabb budapesti csapat hamar 24–18- ra alakította az állást, majd egy leperdülő labdával a második játszmát is behúzta (25–19).

 

A soron következő felvonásra ki kellett volna találnia valamit a borsodi együttesnek, de Juhász P.-ék tudománya csak 1–3-ig tartott. A MAFC szép emelésekkel és ügyes variálásokkal 4–4-re zárkozott, majd liftezett a találkozó (7–5, 7–7). Bátrabb és lelkesebb volt az otthoni társaság, melynek tagjai a szerencsével sem álltak hadilábon (10–7). Nem sokkal később Toronyai Miklós időt kért, de ez sem segített. A kommunikáció hiányára utalt az újabb budapesti ász (13–9), aztán a hajó fokozatosan elúszott (15–10). Ahogy ilyenkor lenni szokott, a MAFCBME-nek szinte minden sikerült, a Kazincbarcika pedig az időkérés mellett már csak az égiekben bízhatott (18–12). A Vegyész 21–15-nél feladta a mérkőzést, ennek jegyében pillanatok alatt 24–16 lett, az összecsapás utolsó pontját pedig egy hazai ász adta (25– 16). Ilyen különbségre alighanem senki nem számított, a sima 3:0 a VRCK számára bizonyára nagy csalódást jelentett, míg Nagy Péter tanítványai kitörő örömmel zárhatták a meccset.

 

MAFC-BME vs. Vegyész RC Kazincbarcika 3:0 (22, 19, 16)

 

Budapest, 100 néző. V.: Jámbor, Sík.

 

MAFC-BME: Gálvez 9, GODOY 9, LASCEY 13, Csoma 10, Krupánszki 8, Eke 8. Csere: Pápai (liberó), Szabó B. Vezetőedző: Nagy Péter.

 

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez 1, Ciupa 7, Juhász P. 3, Szabó D. 7, Blázsovics 1, Moraes 4. Csere: Budai (liberó), Dudás (liberó), Csizmadia, Árva 2, Bibók 4, Péter B., Péter M. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

 

Nagy Péter: – Ami az előző mérkőzésen egyáltalán nem működött, gondolok a nyitásra és a védekezésünkre, az most kifejezetten jól sült el. Igaz ehhez kellett a kazincbarcikaiak enervált játéka is. Ezt a játékot kell tovább folytatnunk, a soron következő mérkőzéseinken.

 

Toronyai Miklós: – Mindenben felénk nőtt a MAFC-BME csapata. Ami eddig az erősségünk volt, az most egyáltalán nem ment nekünk, ugyanis rendkívül gyenge napot fogtunk ki. Mást nem tehetek mint azt, hogy gratulálok a hazaiaknak a sikerükhöz.

 

(A borítóképen: Juhász P. (fehérben) 3 pontot szerzett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!