Hidasnémeti VSC

2022.02.11. 09:00

Komoly erősítést végeztek

Hidasnémetiben hisznek a bennmaradásban, már az elején várják a jó eredményeket.

MI

Fotó: Ádám János

Kilenc ponttal a húszcsapatos bajnokság 18. helyén áll a Hidasnémeti VSC együttese a labdarúgó NB III. Keleti csoportjában. A megyei újonc tehát elég meszsze van a bennmaradástól, hiszen a versenykiírás alapján a pontvadászat végén az utolsó négy helyen záró csapat elbúcsúzik ettől az osztálytól. Csak a tények kedvéért: pillanatnyilag a még bennmaradó, 16. pozícióban a Tiszafüredi VSE gárdája tanyázik, amely az ősszel húsz pontot szorgoskodott össze. A HVSC elnöke, Török András az első félév zárásakor azt nyilatkozta, hogy ugyan bőven van lemaradásuk a pontok tekintetében, megpróbálják meghosszabbítani a harmadosztályú tagságukat. Ennek érdekében a hidasiak komoly erősítésbe kezdtek a holt szezonban, ugyanis megszerezték Ivan Radost (tavaly év végéig Radnicki 1923, kapus), Póti Krisztiánt (ESMTK, védő), Gaal Michaelt (Dunaharaszti, védő), Illés Richárdot (Mezőcsát, vissza, védő), Takács Pétert (Putnok, középpályás), Magyar Mátét (Bánhorváti, középpályás), Földi Botondot (FC Ajka, csatár), Holló Pétert (DVTK tartalék, középpályás), Bartha Ricardo Eriket (DVTK tartalék, csatár), de még tegnap is zajlottak tárgyalások négy labdarúgóval. A távozók között van Szurdok Dávid (Szlovákia, Szina), Homonnay Márk (Szlovákia, Szina), Maxim Bogdan (Ausztria), Viktor Riznicsenko (Putnok), Vitalij Zagiev (???), Borai Szabolcs (kölcsön, Alsózsolca) és Kukta Csanád (???). 

 

A tréner maradt az egykori 23-szoros szlovák válogatott, 51 esztendős Jozef Majoros. 

 

– Vele az ősszel megegyeztünk, hogy végigcsinálja a szezont, azonban az elmúlt hónapokban különböző helyeken, Magyarországon is szóba került a neve, magasabb szinten is – közölte lapunkkal Török András. – Az átigazolásokat száz százalékban ő döntötte el, az adott játékosról megnézte a szakmai forrásokat, statisztikákat, volt, akinek utánakérdezett, és voltak olyanok, akikről a próbajáték alatt, után mondott véleményt. 

 

Megtudtuk, hogy a hidasiak január 5-én kezdték meg a téli felkészülést, többnyire bérelt pályán, Ongán, műfüvön dolgoztak, de egy kis edzőtábort is be tudtak iktatni. Edzőmeccsekből ötöt tudtak megvívni a bajnoki rajt előttig. 

 

– Bár volt munkánk bőven, mégis jobb volt, mint a nyári felkészülés, amikor egyik napról a másikra derült ki, hogy indulhatunk az NB III.- ban, és alig volt idő a startig – tette hozzá Török András. – Már október-november táján elkezdtünk tudatosan készülni a keretkialakításra, amiben a tervek szerint haladtunk.

 

Más lesz a taktika 

 

A hidasnémetiek – miként azt a frissen érkezett labdarúgók száma is mutatja – a „kell egy csapat” vezérfonal mentén tevékenykedtek a téli holtidőben. 

 

– Nagyon fiatal volt az őszi csapatunk, és szükségünk volt olyan emberekre, akik képviselik a rutint, és a fiatalokkal együtt jó elegyet alkotnak – nyilatkozta mindezt Török András. – Miután nemcsak nekünk, hanem valamennyi csoportban lévő csapatnak kellenek a pontok, ezért minden mérkőzés, minden ellenfél ellen más lesz a taktikánk. Próbálunk majd alkalmazkodni, de úgy, hogy a végén mi jöjjünk ki belőle sikeresen. Nagyon fontos lenne, hogy az első pár meccs jó, eredményes legyen a szempontunkból, mert akkor a csapat érezné, hogy meg tudjuk csinálni, el tudjuk érni a célt. 

 

A klubelnök hozzáfűzte, hogy voltak betegeik az elmúlt hetekben, de pillanatnyilag nincs olyan játékos, aki emiatt fog hiányozni a hét végi, első tavaszi összecsapáson, vasárnap délután Jászberényben. Sérültek viszont akadnak: Varjas Lászlónak az egyik edzőmeccsen a térde megsérült, még várják a pontos diagnózist, de az biztos, hogy hetekre kiesett. Holló Péter már edzeget bokazúzódását követően, azonban nem biztos, hogy most még bevethető állapotban lesz. Prokopenko Péter részleges bokaszalag-szakadása után gyógyulóban van, és lassan teljes értékű munkát végezhet. Tóth Dominik beteg volt, viszont már bevethető, ugyanakkor az utolsó, december 5-i, Putnok elleni találkozón kiállított George Menougong eltiltott. 

 

Arra a felvetésre, hogy szinte lehetetlen küldetés a bennmaradás elérése, az alábbiakat mondta a klubvezető: 

 

– Erősebb a keretünk, mint ősszel volt, remélem, hogy akik maradtak, illetve akik jöttek, mindent meg fognak tenni a győzelmekért – hangoztatta Török András. – Ha én hiszek benne, akkor mindenki másnak hinnie kell, tavaly, a megyei I.-ben sem volt könnyű húsz meccset zsinórban megnyerni... Tény, vannak sok, nehéz, magasabb osztályú mérkőzést megvívott játékosaink, velük kapcsolatban meg kell jegyezni: a tavaszra tervezett és az őszi költségvetés között nincs szignifi káns különbség, van, akinek az esetében az élet más területén tudtunk, tudunk segíteni.

 

A főpróbán

 

A hidasiak az utolsó téli felkészülési mérkőzésüket február 6-án játszották, mégpedig az Elek Ákos Utánpótlás Sportközpont műfüves pályáján, a csoporttárs Putnok FC ellen. 

 

Putnok FC – Hidasnémeti VSC0–0 

 

HVSC: Málik – Zavodni, Póti (Czető), Illés (Tucsa), Tóth K. – Takács P. – Földi, Zsiga M. (Szalóczy), Molnár M., Magyar M. (Gaál) – Bartha. Edző: Jozef Majoros. 

 

(A borítóképen: Menougong (az előtérben) eltiltás miatt nem játszhat a hétvégén)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!