Az ellenféltől szerzett védőt a DVTK

2022.02.14. 12:30

Idegenbeli rangadó vár a Diósgyőri VTK NB II.-es labdarúgócsapatára

A labdarúgó NB II. 22. fordulójának zárómérkőzését február 14-én, hétfőn 20.00-tól játsszák, ezen a Diósgyőri VTK gárdája a Kecskeméti TE Hufbau csapatának vendége lesz.

Berecz Csaba

Belényesi Csaba a DVTK játékosa lett. Fotó: Török Attila

Fotó: Török Attila

A rangadó nem mindennapi előzménye az, hogy a DVTK szombaton bejelentette: kivásárolta élő szerződéséből az eddig a Kecskeméti TE Hufb au erősségének számító Belényesi Csabát. A 27 éves, ballábas védő szerdán a Budapest Honvéd ellen 2–1-re elvesztett Magyar Kupa-meccsen még az alföldiek játékosaként szerzett gólt, szombaton pedig csatlakozott a piros-fehérekhez. A diósgyőriek sportigazgatójának, Benczés Miklósnak a nyilatkozata szerint az előző fordulóban megsérült, Hegedűs János kiesése miatt szerződtették Belényesit, azért, hogy megfelelő konkurenciaharc legyen a DVTK-nál a csapatba kerülésért. A diósgyőriek sportszakmai vezetője azt is elmondta, hogy bár ennek akadálya nincs, mégsem állítják be volt csapata ellen, a hétfő esti bajnokin a frissen megszerzett, 193 centi magas labdarúgót nem játszatják.

 

Mindezt megerősítette a diósgyőriek vezetőedzője, amikor arról érdeklődtünk, hogy kikre nem számíthat a Kecskemét ellen, illetve amikor a legutóbbi fordulóban, a Siófok elleni meccsen agyrázkódást, koponyacsont-repedést, állkapocscsonttörést szenvedett Hegedűs Jánosról kérdeztük, valamint az Izraelből érkezett baloldali védőnek, Rotem Kellernek a csapatba állításáról faggattuk (utóbbi játékossal kapcsolatos izraeli sajtóértésülések szerint a Maccabi Netanya az idény végéig 50 ezer euróért adta kölcsön a 19 éves védőt, amelynek lejárta után 350 ezer euróért vásárolható meg végleg a játékjoga).

 

– A mai világban sosem lehet biztosan előre tudni, éppen kire számíthatunk, és kire nem, a vírushelyzet bármikor közbeszólhat – mondta Kondás Elemér, majd így folytatta: – Oláh B. begyűjtötte az ötödik sárga lapját, így ő biztosan kihagyja a mérkőzést, Szeles továbbra sem bevethető, Orosz D. viszont már a második csapattal edz. Hegedűs J.-t a jövő héten fogják műteni, a felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért úgy döntöttünk, hogy igazolunk egy középső védőt. Belényesi Csaba szombaton meg is érkezett Kecskemétről Diósgyőrbe, azonban volt csapata ellen még nem fog pályára lépni. Rotem Keller bevethető.

 

Masszív

 

Arra a kérdésünkre, hogy megnézte-e a Kecskeméti TE hétközi kupameccsét, igennel felelt a diósgyőri szakvezető, és azt is hozzátette, hogy masszív, szervezett csapatnak látta aktuális ellenfelüket, amely igazolta a jó hírét. Kondás Elemért kérdeztük a jelenleg kecskeméti Lukács Dánielről, aki nyártól a DVTK-ban folytatja pályafutását, amire azt a választ adta, hogy veszélyes futballista, ezért is esett rá a választásuk, majd hozzátette: örül annak, hogy nyártól Diósgyőrben folytatja pályafutását.

 

Arról is érdeklődtünk a diósgyőri trénernél: számít-e arra, hogy „másik” Kecskemét ellen játszanak majd, hogy lehet-e rotáció az alföldieknél, illetve elképzelhető-e, hogy fáradtabb lesz a kecskeméti együttes.

 

– Nem számítok arra, hogy nagy változás lenne az ellenfél összeállításában. Öt nap telik el a két mérkőzés között, ennek elégnek kell lennie arra, hogy megfelelően regenerálódjanak a játékosok. A hétközi meccs nem lesz befolyásoló tényező – mondta Kondás Elemér, akinek felvetettük, hogy meglehetősen hosszú volt a kispad a Siófok elleni, legutóbbi bajnokijukon, ugyanis 12 labdarúgó volt a cseresorban, és arról érdeklődtünk, hogy ezt azt jelenti-e, hogy nagy a konkurenciaharc a csapatba kerülésért. – Igen, ezt is jelenti. Az a célunk, hogy mindenkinek legyen konkurenciája. Szerencsére folyamatosan jönnek vissza a játékosok a korábbi sérülésükből, betegségükből, de nem mindenki van százszázalékos állapotban.

 

És hogy mit vár csapatától a Kecskeméti TE Hufb au ellen, mivel lenne elégedett Kondás Elemér?

 

– Egy igazi rangadót fogunk játszani a harmadik helyezett otthonában, amiből mi szeretnénk kijönni győztesen, tehát pontokért utazunk Kecskemétre – jelentette ki a diósgyőri edző.

 

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Danilovic – Eperjesi, Polgár, Szatmári, Keller – Molnár G., Lucas, Szűcs K. (Bokros), Zsolnai – Könyves, Horváth Z.

 

(A borítóképen: Belényesi Csaba a DVTK játékosa lett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!