DVTK Jegesmedvék

2022.02.28. 08:00

Hétfőn kiderül, melyik gárda választja a Jegesmacikat

Kezdődik az Erste Liga rájátszásos tornája, nyolc csapat küzd a négy közé jutásért.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Debreceni EAC vs.A lebonyolítási rend szerint az alapszakasz 1., 2. és 3. helyezettje ellenfelet választ magának az 5–8. helyezettek közül, míg a felsőházi 4. helyezettnek az alsóházi „maradék” jut.
 

Minden elképzelhető 
 

Bejelentették a negyeddöntő programját, ennek jegyében a kedvezményezettségről az alapszakasz határoz: az 1–4. helyezettek hazai környezetben kezdenek. A hétfői ellenfélválasztás után március 1-jén, kedden az FTC-Telekom és az Újpesti TE kezdi meg párharcát, majd egy nappal később megint hazai jégen játszik. Március 3-án, csütörtökön és 4-én, pénteken az alapszakaszgyőztes Sport Club Csíkszereda és a Gyergyói HK vívja meg első és második csatáját. Ezt követően utaznak a csapatok: két pihenőnap után két újabb meccset játszanak az alapszakaszban rosszabbul szereplő együttes otthonában. Az elődöntő mezőnye legkésőbb március 14-re alakul ki. 

 

A meccsnapok az FTC-Telekom és az Újpesti TE negyeddöntőjében: március 1., március 2., március 5., március 6., március 9. (ha szükséges), március 11. (ha szükséges), március 13. (ha szükséges). 

 

Mérkőzések az SC Csíkszereda és a Gyergyói HK negyeddöntőjében: március 3., március 4., március 7., március 8., március 10. (ha szükséges), március 12. (ha szükséges), március 14. (ha szükséges). 

 

Arról érdeklődtünk a Macik háza táján, hogy kivel szeretnének játszani, Marosi Tamás csapatmenedzser azonban érthetően kitérő választ adott, mondván, ők nem választanak, őket választják, de arra számítanak, hogy vagy a csíkszeredaiak, vagy a ferencvárosiak viszik majd el őket. Ezzel ellentétes jóslat is közszájon forog, és így fest: az SC Csíkszereda és az FTC sem akar hosszú utazásokat vállalni, ezért előbbi a Brassóra, utóbbi pedig a MAC-ra mutat rá. Amennyiben ez a forgatókönyv válik valóra, akkor az Újpest vagy a Gyergyó jut a diósgyőrieknek.
 

Jó tudni 
 

Az alap- és a kvalifikációs szakasz után állva maradt nyolc együttes: 1. Sport Club Csíkszereda, 2. FTC-Telekom, 3. Újpesti TE, 4. Gyergyói HK, 5. MAC HKB Újbuda, 6. Brasov Wolves, 7. Debreceni EAC, 8. DVTK Jegesmedvék. 
 

(A borítóképen: Hivatalosan ma kapnak ellenfelet a Macik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában