Műkorcsolya

2022.02.11. 10:30

Három nap, húsz ország, százötven korcsolyázó

A Jégvirág Kupáért vetélkednek a hétvégén a népkerti jégcsarnokban.

KT

Forrás: Pixabay/illusztráció

Nemzetközi műkorcsolya- és jégtáncversenyt rendeznek a borsodi megyeszékhelyen: három napon keresztül húsz ország százötven sportolója és jégtáncpárosa lép jégre.

 

A vébészereplés jogáért 

 

– Hivatalos ISU-pontszerző viadalt tartunk – mondta Bolobásné Szabó Anita főszervező. – A juniorok egységeket szerezhetnek ahhoz, hogy kijussanak az idei, márciusban Bulgária fővárosában sorra kerülő világbajnokságra. Több olyan országról tudunk, amelynek versenyzői itt harcolhatják ki a szófiai vébészereplés jogát. 

 

A Jégvirág Kupa ma 13 órától a legfiatalabbakkal kezdődik, majd szombaton 13 órától a junior korcsolyázók adják elő rövidprogramjukat, a délutáni óráktól pedig a szeniorok következnek. Aki a jégtáncot szereti, szombaton 17 órától, valamint vasárnap 8 órától látogasson ki a jégcsarnokba, ahol látványosságban nem lesz hiány. Az érdeklődők vasárnap délután a junior- és a szeniorkűröket tekinthetik meg. A rendezvény ingyenes, a belépéshez azonban védettségi kártyára van szükség, továbbá a védőmaszk használata is kötelező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!