Diósgyőri VTK

2022.02.16. 09:00

Elismerte, jobb volt a DVTK

Az évad 14. győzelmét aratta hétfőn a zsinórban 12 veretlen bajnokinál tartó DVTK.

ÉM

A DVTK (fehérben) Kecskemétről is elhozta a 3 pontot. Fotó: Bús Csaba

Fotó: Bús Csaba

A labdarúgó NB II. 22. fordulójában, hétfőn este, a dobogósok csatájából a Diósgyőri VTK együttese került ki győztesen. A Kecskeméti TE Hufbau otthonában 3–2-re nyertek a piros-fehérek, és ezzel a sikerrel a tabella első helyéről nézhetnek vissza a mezőnyre. A találkozót követő sajtótájékoztatót tartottak.

 

A hazaiak szakvezetője nem hozta szóba sem az 57. perc eseményeit, amikor még egyenlő létszámban voltak a pályán a csapatok, és a játékvezető nem adott piros lapot a diósgyőri Horváth Z.-nek, illetve a 75. percet sem, amikor 1–2- es állásnál a kecskeméti Vágó gyanús körülmények között került a földre a 16-oson belül.

 

– Az első félidőben nem voltam elégedett a játékunkkal, az első 25 percről beszélek, amikor körülményesen, lassan játszottunk – mondta Szabó István, a Kecskeméti TE Hufbau csapatának vezetőedzője. – Ez nem a mi játékunk, kevés magas presszing volt, nem is tudtuk ezt mire vélni a szakmai stábbal. Aztán úgy éreztem, hogy talpra álltunk, és egyre jobban ment a játék, sajnos azonban a félidő végén kaptunk egy gólt. Nem lenne szabad, hogy a belső védőnk alulmaradjon egy ilyen párharcban, de ez megtörtént, ez benne van a játékban. Azt gondolom, hogy a szünetben tudtuk rendezni a sorokat, sokkal jobb játékkal rukkoltunk elő, és támadószellemben játszottunk, mint az első félidőben. Sajnos, jött a buta kiállítás, ami megadható volt, de mutatta a karakterünket, hogy ez után is nyomás alá tudtuk helyezni a DVTK-t. A második gólnál nem láttam, hogy volt-e fault, megelőző szabálytalanság, nem szeretnék kifogásokat, alibit találni. Mentünk előre, mindenki láthatta, hogy van karakterünk, van stílusunk, de a mai napon el kell ismerni, hogy jobb volt a Diósgyőr. Többet kellett volna tennünk, hogy legyőzzük őket. Viszont le a kalappal a csapat előtt, nyolc nap alatt három mérkőzést játszottunk, de nincs olyan bő keretünk, hogy tudjuk annyit rotálni a labdarúgókat, amennyit kellene. Gratulálnom kell a Diósgyőrnek, megérdemelten vitte el a három pontot.

 

Értékes

 

Kondás Elemér, a diósgyőriek szakvezetője úgy vélekedett, összességében megérdemelten nyerték meg a rangadót:

 

– Nagyon értékes győzelmet arattunk. Jól kezdtük a találkozót, magabiztosan játszott a csapat, rúgtunk két szép gólt az első félidőben, és a második játékrészre is úgy mentünk ki, hogy meg kell nyerni ezt a mérkőzést. Jól is csináltuk a dolgunkat, a kiállítás után viszont bátrabban kellett volna futballozni, akkor egy picit megengedtük az ellenfélnek, hogy felébredjen. A kapunkra nem voltak veszélyesek, de tudtuk, hogy a szabadrúgásaik jók, nagy darab, jól fejelő embereik vannak. Sajnos, egy szögletnél lemaradt az egyik játékosunk az ellenfélről, így gólt tudtak szerezni, ez egy kicsit szorosabbá tette a mérkőzést. A cserék után meglőttük a harmadik gólt, ott tulajdonképpen eldőlhetett volna a mérkőzés, de rá néhány másodpercre betaláltunk a saját kapunkba egy kommunikációs probléma miatt. Ezáltal a vége szorosabb lett, nehezebbé tettük magunk számára a mérkőzést. De összességében, ha a meccs egész képét nézem, akkor megérdemelten tudtuk megnyerni ezt a nagyon fontos rangadót.

 

(A borítóképen: A DVTK (fehérben) Kecskemétről is elhozta a 3 pontot)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!