Vegyész RC Kazincbarcika

2022.02.21. 13:30

Egy percig sem volt kérdés a barcikai siker

Simán hozta bajnokiját a Vegyész RC férfi röplabdacsapata.

PA

Forrás: Bujdos Tibor

A férfi röplabda Extraliga 12. fordulójában vasárnap hazai pályán lépett a pályára a Vegyész RC Kazincbarcika csapata a Dunaújvárosi KSE ellen. 

A vendégek kezdték a mérkőzést, azonban Ciupa révén a pontgyártást a Barcika. Mivel ekkoriban mindkét oldal jól sáfárkodott a lehetőségeivel, egymás mellett haladtak a felek. Egészen addig, amíg De Prá került a nyitóhelyre és hatékony szervái után ellépett a vendéglátó (8–4). Egy hazai jó „takarás” és pont után 12–5-nél időt kért Tomanóczy Tibor, de ez sem sokat változtatott a játék képén, hiszen tartotta jelentős előnyét a vendéglátó (14–7). Magabiztos fogadójáték, hatékony támadások, néhány fifikás megoldás, minden együtt volt, hogy egyre nőjön a VRCK előnye (16–8). Nem sokkal később kettős cserével próbálta felrázni csapatát a vendégek trénere, de ez csak arra volt elegendő, hogy állandósuljon a 6-7 pontos hazai előny. Péter B. jó szervái után menetelt a cél felé a Vegyész (21–14), és Juhász bombája a végén azt jelentette, hogy az első szettet magabiztosan be is húzták a borsodiak (25–15). 

 

Nem változott a kép 

 

A második szett elején a vendégek szereztek vezetést, és úgy tűnt, a rövid szünetben rendezték is a sorokat Farkasék, hiszen egy ideig szoros volt az állás (5–4). Kisházi rontott nyitása, majd Moraes védhetetlen ütése után már kettő volt közte (7–5), és szívós munkával egyre növelte előnyét a vendéglátó. Csapatként működött jól a Barcika, minden pályán lévő – egy jó mentéssel, egy jó ejtéssel – hozzátette a magáét a vezetéshez (13–6). Egy időkérés után sem változott a játék képe, próbálkoztak a Tóthék, de Péter B. pontja és egy jó hazai kettős blokk után már 17–8 állt az eredményjelzőn. Ekkor már nem volt kérdés az újabb VRC-részsiker (20–10), amit Árva okos pontja, és a végén – egy rövid technikai szünetet követően – Páez hálós nyitása után egy hosszúra sikerült újvárosi szerva jelentett.

A forgatókönyv a harmadik szett elején sem változott, azaz Árva pontja után már 3–0 volt az állás. Gyorsan időt is kért a Dunaújváros, jött is a szépítés (4–1), majd pontváltásokat láthatott a közönség. Juhász, majd Péter M. centerpontjai után lódult meg a VRCK (8–3), igaz, egy-egy újvárosi villanás – jó blokk és hatékony nyitás – jelezte, hogy az ellenfélnek is van szava a játékhoz (10–7). Ismét feljebb kapcsoltak és eredményesebbek is voltak Páezék, így 13–7-nél Tomanóczy Tibor ismét magához hívta játékosait. Akik küzdöttek is becsülettel a folytatásban, és faragtak is a hátrányukból (15–12). Bibók pontja nyugtatta meg csapatát, újra összeállt a jó hazai blokk, és máris 18–12 volt az állás. A hajrában már csak az volt a kérdés, hogy mikor tesz pontot a VRCK a ­meccs végére, s mindezt 24–16-nál Páez ász nyitása tette meg.

 

Vegyész RC Kazincbarcika vs. Dunaújvárosi KSE 3:0 (15, 14, 16) 

 

Kazincbarcika, 150 néző. V.: Soltész, Adler. 

 

Vegyész: Páez (2), Ciupa (5), Juhász (8), de Prá (9), Péter B. (9), Moraes (6). Csere: Dudás (liberó), Árva (9), Bibók (6), Péter M. (3). Vezetőedző: Toronyai Miklós. 

 

DKSE: Hatvany (5), Gutiérrez (3), Farkas (5), Pavljuk (8), Laczi (4), Kisházi (1). Csere: Sümegi (liberó), Juhász (-), Tóth K. (1), Gőczi (2), Winter (-). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. 

 

Toronyai Miklós: – Ilyen könnyű mérkőzésre nem számítottam, annak tükrében, hogy milyen nehézségeink voltak a héten. Gratulálok a csapatomnak, azoknak, akik csereként álltak be, mert frissítést hoztak, így tudták tehermentesíteni a többieket. 

 

Tomanóczy Tibor: – Nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk, a Barcika pedig biztosan hozta az alapjátékot. Teljesen mindegy volt, hogy ki ment fel a pályára, nem tudtunk változtatni a játék menetén. Megérdemelten nyert a Vegyész.

 

(A borítóképen: Simán hozta a csatát a házigazda)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!