DVTK Jegesmedvék

2022.02.02. 08:00

A Medvék megették a Bikákat (videóval)

Az alapszakasz hajrájához érkezett a jéghoki Erste Liga mezőnye.

Kolodzey Tamás

Fotó: Kozma István

A kedd esti 36. forduló keretében a DVTK Jegesmedvék a sereghajtó Dunaújvárosi Acélbikák együttesét látta vendégül. A hazaiaknál Hyvarinen és Lövei hagyta ki a találkozót, amelyre mindkét fél teljes létszámban, huszonkét játékossal állt ki.

 

Húsz után 18–2 

 

 

Szirányinak mindössze 45 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy második szándékból, balról, közelről vezetést szerezzen, igaz, Krajcovic kapus balszerencsés mozdulatával segítette a Macik bekkjét (1–0). A válogatott védő ezután távolról még kétszer lőtt, aztán Hajnik adta elő kűrjét, és egészen a célzásig pazarul mutatta be tudását. A pirosak saját harmaduk elé nyomták a Bikákat, akik azt sem tudták, hol vannak. A 12. percben Elgestal kikaparta magának a gesztenyét, bombája előtt azonban nem tette fel a szemüvegét. A 17. percben Wehrs távoli löketébe Parnham beleszúrt, így általa a második emberelőnyét már kihasználta a Diósgyőr (2–0). A 18–2-es statisztika azt ígérte, hogy még sokat kapnak a fekete-fehérek.

 

Öt gólt szereztek 

 

 

A második harmadból mindössze 11 másodperc telt el, amikor Galajda, Galanisz és Hajnik kisakkozta a vendégeket (3–0), majd nem sokkal később Mattyasovszky fejezte be pontos, bal sarokba vágódó koronggal szólóját (4–0). Következett az újvárosi portás cseréje: megváltóként érkezett Kovács D., ennek azonban nem volt jelentősége. Kiss B.-nek akadt egy bravúrja, ezzel bizonyította, hogy a nagy semmittevésben nem aludt el. A 28. percben Galanisz lökete bement, de a játékvezetők tovább engedték a küzdelmet, majd az első megszakításnál kimentek videózni és Nagy A. középre mutatott (5–0), az órát pedig 13 másodperccel visszatekerték. Kevés idő múlva Vojtkó tüzelt a kék vonal közeléből, a játékszer útjába a ketrec előtt tanyázó Farkas M. beleszúrt, és ütőjéről a bal felső sarokba csapódott a pakk (6–0). Önvédelemből időt kért Azari Zsolt, de azt maga sem hitte, hogy ezzel megy valamire. A 36. percben fórból Walker is kipúpozta a hálót (7–0) az edzőmérkőzés jellegű mecscsen. A becsületgóltól Kiss B. földöntúli vetődéssel mentette meg csapatát, éltették is érte a lelátóról. A dudaszó előtt 4,2 másodperccel szemből csak felvarrta a ráncot (7–1).

 

Téli góleső 

 

 

Az utolsó harmadot is le kellett játszani, és szinte végig úgy tűnt, hogy az NB II.-es szintű DAB folyamatosan emberhátrányban szenved a jégen. A hazai játékosok megállás nélkül lövöldöztek, ki tenyeressel, ki fonákkal próbálkozott, holtidő pedig szinte nem is volt. A miskolciak lejtősre változtatták a jégcsarnokot, és az 54. percben Elgestal közelijével 8–1 lett, a gálaest tortájára pedig Seto fújta rá a tejszínhabot (9–1).

 

DVTK Jegesmedvék vs. Dunaújvárosi Acélbikák 9–1 (2–0, 5–1, 2–0) 

 

 

Miskolc, 485 néző. V.: Nagy A., Timár (Kis-Király, Vincze D.). 

 

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. (Duschek) – Wehrs (3), Doetzel (1), Walker 1 (1), ­Parnham 1, Seto 1 (2) – Hadobás (1), Szirányi 1 (1), Galajda (1), Galanisz 1 (3), Hajnik 1 – Illés M. (1), Vojtkó (1), Mattyasovszky 1, Miskolczi, Elgestal 1 (1) – Farkas O. (1), Pecsét, Ritó, Farkas M. 1, Szabad. Vezetőedző: Tokaji Viktor. 

 

Dunaújvárosi Acélbikák: Krajcovic (Kovács D.) – Szécsi, Tkachenko, Szappanos, Horváth Á., Németh Á. – Erdély, Benke, Tamás I., Stuchlik, Szűcs I. (1) – Lescovs, Druja, Pinczés, Németh P., Rybchyk 1 – Pozsár, Bubnov, Lőczi, Somogyi, Marosi. Vezetőedző: Azari Zsolt. 

 

Kiállítások: 4, ill. 14 perc. 

 

Tokaji Viktor: – Sokat dolgoztunk ezekért a gólokért és ezért a kiváló játékért. Az a szabásminta, amit kirajzoltam, visszajött a jégen. Most van kellő önbizalmunk és fizikumunk, elhisszük, hogy tudunk hokizni. 

 

Azari Zsolt: – Ez volt a harmadik meccsünk négy nap alatt. Ehhez a sorozathoz nem vagyunk kellő erőállapotban. A technikai tudásunk sem megfelelő, és mindehhez még párosult egy nagy adag félelem is. Szörnyű volt a meccs, de legalább kijöttünk a tízből. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!