Díj

2022.02.06. 13:30

A hónap utánpótlásedzője: miskolci származású jelölt is van

A Magyar Edzők Társasága, az Utanpotlassport.hu szerkesztősége és a Porsche Hungaria alkotta kuratórium megnevezte A hónap utánpótlásedzője díj első kiírásának három jelöltjét.

Forrás: utanpotlassport.hu / SKSE

A januári elismerésre Dávid László vívó-, Gór-Sebestyén Júlia műkorcsolya- és Kocsis Tamás kosárlabdaedző aspirál; a győztes kilétére az alapítók voksolását követően derül fény – olvasható az utanpotlassport.hu oldalon.

 

A hónap utánpótlásedzője díj odaítélésekor figyelembe veszik az adott időszak világversenyein, nemzetközi eseményein, legjelentősebb hazai viadalain, bajnokságain elért eredményeket, de a díjra történő jelölésnél ugyancsak döntő szempont volt a kiválasztott szakmai múltja, megfelelő edzői végzettsége, példaértékű nevelőmunkája. A díjazottakról a három alapító szervezet képviselőiből álló kuratórium hamarosan dönt; a győztes 200 ezer forintos pénzdíjazásban részesül – tájékoztat a weboldal.

 

Gór-Sebestyén Júlia a Sebestyén Korcsolya Sport Egyesület műkorcsolyázóinak vezetőedzője. Tizenkét éve kezdett edzősködni, saját egyesületét 2012-ben alapította. Évről évre magyar bajnoki címeket nyernek a fiatal tanítványai. Tóth Ivett az ő irányítása alatt lett Európa-bajnoki nyolcadik helyezett, és jutott ki a 2018-as, pjongcsangi téli olimpiára is. Juniorkorú versenyzői közül többen a közelmúltban is szerepeltek a korosztályos világkupa-sorozatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!