DVTK Jegesmedvék

2022.01.17. 10:30

Újra szoros, és újra vereség

Erdélyi túrájának második mérkőzésén ismét nagy csatában kapott ki a Diósgyőr.

Kolodzey Tamás

Korongejtés előtt. Fotó: DVTK

A jégkorong Erste Liga-alapszakasz 32. fordulójának meccsét szombaton este Brassóban játszotta a DVTK Jegesmedvék együttese. A vendégek huszonkét játékossal léptek jégre, a kapu elé pedig ezúttal Kiss B.-t állította Tokaji Viktor vezetőedző.

 

Mattyasovszky először

 

Akárcsak Gyergyószentmiklóson, ezúttal is már a találkozó elején gólt kaptak a vendégek, az 5. percben Williams távolról talált a kapuba (1–0). A 6. percben Williams gáncsolásért kapta az első kiállítást, majd a piros-fehérektől hat mezőnyjátékos került a küzdőtérre, ezért csapatbüntetésben részesültek és négyen maradtak öt ellen, ám ebben a 2 percben a hálók érintetlenek maradtak. A 18. minutában Machala magas bothasználat miatt volt kénytelen két percre lemenni, fórjából azonban nem csiholt ki semmit a Diósgyőr.

 

A második harmad eleje bizonyára örökké emlékezetes marad Mattyasovszky számára: a csatár ugyanis 22.54-nél megszerezte élete első felnőttgólját (1–1). Nagy iramú volt a játék, melynek 34. percében, a végig remekelő brassói első sor képviseletében, Valchar közelről volt eredményes (2–1). A folytatásban a kiállításözön keretében, Elgestal palánkra lökésért végleges fegyelmit kapott. A 36. percben a gólerős Walker révén másodszor is egyenlővé vált az állás (2–2), de másfél perc múlva MacDonald gondoskodott arról, hogy a második szünetre is csapata vonuljon le előnnyel (3–2).

 

Különös eseményekkel kezdődött a harmadik szakasz. Szirányi kétperces büntetést kapott, de Mattyasovszky emberhátrányban nagyot alakított (3–3), viszont néhány másodperccel később Gliga révén a Brassó kihasználta az öt a négy elleni szituációt (4–3), így megint az erdélyiek álltak győzelemre. Az 51. percben újra rosszul cseréltek a miskolciak, és ez döntőnek bizonyult: Chernyuk érvényesítette a pluszlétszámot (5–3). Walker révén azonban a Jegesmacik jelezték, hogy nem adják fel (5–4), majd ritkán látható, szikrázó játékot hozott a hajrá. Az 56. percben Kiss R. kétperces fegyelmezése ugyan rosszul jött, a meccset viszont még nem fújták le. Tokaji Viktor időt kért, majd lehívta kapusát és helyette mezőnyjátékost küldött be, az egyenlítő találatot azonban a ketrec előtti nagy tömegben játékosainak nem sikerült „bekalapálniuk”, így nem tudták hosszabbításra menteni a mérkőzést. Helytállásukért persze így is rászolgáltak az elismerésre.

 

A kapura lövések száma a hazaiak fölényét tükrözte (40–30), és sikerükhöz az is hozzájárult, hogy két emberelőnyös helyzetüket váltották be, szemben a vendégekkel, akik egyik fórjukból sem tudtak gólt szerezni.

 

A DVTK hétfőn 17 óra 30 perctől az SC Csíkszereda vendégeként vívja harmadik, mostani túrájának utolsó romániai találkozóját.

 

Brasow Wolves (romániai) vs. DVTK Jegesmedvék 5–4 (1–0, 2–2, 2–2)

 

Brassó, 450 néző. V.: Sikó, Redai (Andre, Bandi Cs.).

 

Brasov Wolves: Tőke (Polc) – MacDonald 2, Williams (1), Valchar 1 (2), Gliga 1 (1), Machala (1) – Bors, Chernyuk 1 (2), Schaber (1), Huard, Kovács M. – Gajdó T., Rasulov, Hunt, Molnár Z., Molnár Zs. (1) – Ráduly, Gajdó B., A. Vasile, R. Vasile. Vezetőedző: Dave MacQueen.

 

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. (Duschek) – Doetzel, Wehrs (1), Parnham, Seto (1), Walker 2 – Kiss R., Szirányi (1), Elgestal, Galajda (2), Galanisz – Hadobás, Vojtkó, Miskolczi, Ritó (1), Szabad – Farkas O., Hajnik, Farkas M., Mattyasovszky 2, Mihalik. Vezetőedző: Tokaji Viktor. 
Kiállítások: 12 perc, ill. 12 perc+végleges fegyelmi (Elgestal).

 

Dave MacQueen: – A DVTK hihetetlen fejlődésen ment át az elmúlt hetekben, remek a játékosállománya. Szerencsére amikor gólt ütöttek, góllal feleltünk, de nem tetszett, ahogyan kétgólos előnyben játszottunk, hiányzott a tűz a srácokból. A nyomást jól kezeltük, és ez elég volt három pontra.

 

Tokaji Viktor: – Lassan kezdtünk, de nem adtuk fel, és megújultunk. Szoros, küzdelmes meccset játszottunk, folyamatosan voltak helyzeteink, és partiban maradtunk a hazaiakkal. Legalább egy pontot megérdemeltünk volna az erőfeszítéseinkért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában