Marathon Club

2022.01.07. 09:00

Újdonságok az idei futószezonra

Húsvét szombatján tervezik megrendezni a IV. Kassa–Miskolc ultramaratoni futóversenyt.

BCS

Fotó: Ádám János

A borsodi megyeszékhely nagyobb futóversenyeit évtizedek óta a Marathon Club és a Miskolc Egészséges Ifjúságért Alapítvány kínálja a sportág szerelmesei számára. A szervezők már javában készülnek a 2022-es szezonra. 

 

– A vírushelyzet miatt borzasztóan nehéz két éven vagyunk túl, mely felborította versenyeink megszokott időrendjét, és alaposan próbára tette biztonságos működésünket is – fogalmazott Szűcs István, a Marathon Club Miskolc elnöke. – Rendezőtársaimmal együtt nagyon bízunk abban, hogy 2022-ben mindenféle szempontól újra közelíthetünk a „békeidőkhöz”. A Miskolc Egészség Ifjúságért Alapítvánnyal és állandó partnereinkkel együtt mi mindenesetre nagyon készülünk az idei szezonra. Szeretnénk, ha az eredeti, tavaszi időpontban megrendezhetnénk a IV. Kassa–Miskolc ultramaratont, a nagy múltú Kassai Marathon Klub szakmai partnerségével. Ezt a 115 km-es erőpróbát, melynek rajtja Kassán, célja pedig Miskolcon lesz, április 16-ra tervezzük. Újdonságként május 7-én – lehetőség szerint kapcsolódva a városnapi ünnepségsorozathoz – az I. Miskolc Night Runt kínáljuk a futás szerelmeseinek, az egészséges életmód képviselőinek. Június 11-én jön a 30. Bükki Hegyi Maraton – Kisgyörgy Ádám-emlékversenyünk. A jubiláló terepfutó viadallal kapcsolatban az az elképzelésünk, hogy erre az alkalomra visszaállítjuk az 1991-es indulástól közel két évtizeden át használt, Lillafüred, Bánkút, Szentlélek érintésével kijelölt útvonalat, azaz a régi nagy körön jelöljük a pályákat.

 

Új verseny, új helyszín 

 

Új helyszínen egy új versenyt is rendez a miskolci Marathon Club. 

 

– Megtisztelő felkérést kaptunk a gönci polgármesteri hivataltól, így velük együttműködve, július 16-án rendezzük meg az I. Gönci Barack Ünnep Futóversenyt – folytatta a miskolci sportszakember. – A méltán népszerű 9. Disznókő Tokaj Futókör elnevezésű viadalunk várhatóan október 9-én lesz Mezőzombor környékén. A hagyományos Miskolci Barátság Maraton 21. felvonása a megszokott módon októberben, ezúttal 23- án lesz. Az ötpróbások számára jó hír lehet, hogy jövőre ez az esemény is hivatalos pontgyűjtő helyszíne lesz a „Párizs 2024”-es sorozatnak. Ezzel a versennyel kapcsolatos változás, hogy a versenyközpontot szeretnénk beköltöztetni a Népkertből a Széchenyi István térre. Ezzel az az elsődleges célunk, hogy még közelebb hozzuk a városlakókhoz belvárosi futófesztiválunkat. Rendezői csapatunk valamennyi tagja és a magam nevében azt tudom ígérni, hogy mi ebben az évben is szívvel-lélekkel tesszük a dolgunkat, lehetőségeinkhez mérten a lehető legszínvonalasabb eseményeket kínáljuk a résztvevőknek. Reméljük, eddigi partnereink továbbra is velünk tartanak, és csatlakoznak melléjük új támogatók is. A fenti események részleteiről a www.maratonclubmiskolc.hu oldalon lehet folyamatosan tájékozódni.

 

(A borítóképen: Ezúttal Miskolcon lesz a cél a Kassa–Miskolc futóversenyen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!