Mezőkövesdi KC

2022.01.02. 12:00

Tavaszra adott a feladatuk

Szoros a középmezőny, ezért a Mezőkövesdi KC is bízhat még a felsőházi rájátszás elérésében.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A mérkőzések döntő többségében rendkívül szoros küzdelem alakult ki a férfi kézilabda NB I/B-ben. A Mezőkövesdi KC a 2021-es naptári év után a Keleti csoport nyolcadik helyén áll, de csupán egyetlen ponttal lemaradva a felsőházat érő ötödik pozíciótól. Az alapszakaszból még hat forduló hátravan, ezért a dél-borsodiak egyáltalán nem esélytelenek, ha javítani tudnak az idegenbeli mérlegükön. Az MKC ugyanis ebből a szempontból teljesített a saját tudása alatt. 

 

Nem ment idegenben 

 

– Valóban vegyes az összkép, mert voltak jó dolgaink, de sajnos a játék bizonyos elemeiben és a pontokban is elmaradtunk a várttól. Legalább két egységgel beljebb kellene lennünk, ami nagyon hiányzik, ha ránézünk a táblázatra – fogalmazott a mezőkövesdi sportcsarnokban Drizner Péter, az MKC edzője. – A hazai pályán mutatott eredményességgel az égvilágon semmi probléma nincs, vendégként azonban adósak maradtunk a sikerrel. Nem tudom, hogy miért alakult így, hiszen az előző szezonokban soha nem volt arra példa, hogy idegenben ne nyerjünk mérkőzést. Ezen természetesen az előttünk álló meccseken változtatni kell, ellenkező esetben számunkra csak vágyálom marad a felsőház. 

 

Benne a sűrűjében

 

A Mezőkövesdi KC védekezése jól működött a Keleti csoportban lejátszott tizenegy mérkőzésen. Azt a szintet hozta a csapat, ami a játékosokban benne volt. Néhány találkozón azonban a kapuban és a támadójátékban akadtak hiányosságok, valamint a felállt fallal szemben is akadtak nehézségek. 

 

– Nem ért váratlanul minket, hogy benne vagyunk a mezőny sűrűjében – tette hozzá Drizner Péter. – Amint kialakult a végleges keretünk, és megismertük a mezőnyt, azonnal sejteni lehetett, hogy ez lesz. Nagyjából a helyünkön vagyunk, de természetesen ettől jóval többre vágyunk. Az is várható volt, hogy három-négy csapat kiemelkedik a mezőnyből, talán az a meglepetés, hogy nem a DEAC vagy a Cegléd található a dobogón, hanem a Salgótarján. Nekünk nincs más feladatunk, mint hogy megugorjuk az előttünk álló akadályokat. Lehet, sőt kell is számolgatni az alapszakasz hátralévő részével kapcsolatban. Hét meccsünk maradt, a lehetséges tizennégy pontból tízet meg kell szereznünk. Ehhez a kövesdi csarnokban nem szabad hibázni, és vendégként is nyerni kell két találkozót. Ebben az esetben lehet esélyünk a felsőházra, ami gyakorlatilag a biztos bennmaradást jelentené. 

 

Januárban Liga Kupa 

 

A Mezőkövesdi KC számára a január végi bajnoki rajtig nincs túl sok idő, a csapat szeretné a lehető legjobban kihasználni az új esztendő első néhány hetét. Edzőmérkőzést nem kötöttek le, hiszen a kövesdiek részt vesznek a Liga Kupában, ahol a csoportban még négy összecsapás vár rájuk. Ebből hármat saját otthonukban játszanak, egyaránt fogadják a Gyöngyöst, az Egert és a Debreceni EAC-ot is. 

 

– A Liga Kupában az előzetesen leadott időpontokban egész biztos, hogy lesz változás, de véglegeset ebből a szempontból még nem tudok mondani – fogalmazott Drizner Péter. – Ellenfeleink ugyanis még érdekeltek a Magyar Kupában, és edzőmeccseik is lesznek, amit teljes kerettel akarnak lejátszani. Az viszont biztos, hogy ezt a négy összecsapást az év első hónapjában meg kell rendezni. Mi mást nem tervezünk, hiszen a korábban elhalasztott ceglédi bajnokink miatt számunka hamarabb kezdődik a tavasz. Szeretnénk a keretünket valamelyest megerősíteni, de ezzel kapcsolatban sincsenek még konkrétumok. Távozóval nem számolunk, de majd minden poszton ránk férne az erősítés. Egyrészt a variációs lehetőségek növelése miatt, másfelől azért, mert ősszel két játékosunk is hosszú ideig kidőlt a sorból. Meglátjuk, hogy sikerül-e lépni ezen a téren, két játékos nagyon sokat segítene.

 

Tények

 

A Mezőkövesdi KC házi góllövőlistája: Jancsó Nándor (85 gól), Csörgő Kristóf (71 gól), Dobi Sándor (35 gól), Kátai Richárd (20 gól), Boda Tamás (18 gól), Zelei Botond (18 gól), Gulácsi Bálint (16 gól), Gyallai Bercel (13 gól), Szabó Dániel (11 gól), Rosta Bálint (2 gól), Sárosi Balázs (1 gól), Nagy Dominik (1 gól).

 

(A borítóképen: Az MKC-ra [fehérben] tavasszal fontos meccsek várnak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában