Cserépfalu SC

2022.01.27. 08:00

Papival harcolnak az első helyért

Cserépfalu csapata csak egy alkalommal nem szerezte meg a győzelmet a harmadik vonalban.

Molnár István

Forrás: Cserépfalu SC

Ebben a szezonban két csoportban zajlanak a megyei III.-as labdarúgó-bajnokság küzdelmei. A Dél-Kelet csoportban, az őszi szezont követően Cserépfalu SC csapata áll az élen, amely tizenegy találkozójából tízet megnyert, egyszer pedig döntetlenre végzett. A cserépiek az ezt megelőző, 2020/2021-es évadot még a megyei II. osztály Közép csoportjában kezdték, ám 2021. márciusában visszaléptek a bajnokságtól. A csapat addig elért eredményeit törölték, és a tabella utolsó helyére sorolták be őket. 

 

– A koronavírus miatt akkor eléggé megfogyatkoztunk, nem mindig tudtunk kiállni, néha pedig csak éppen megvolt a gárda, így a vezetőség szűk egy éve úgy döntött, úgy látta jónak, ha visszalépteti a csapatot – emlékeztetett Bálint Attila, a Cserépfalu SC játékos-edzője. – Nyáron megkerestek a klubtól, hogy szeretnének egy új csapatot építeni – hiszen helyben kedvelik a futballt –, és ebben szánnának nekem szerepet. Az előző évi keretből mindössze hárman-négyen maradtak, túl sok idő nem volt a csapat megszervezésére, nekem is közbejött egy és más, de amikorra kellett, összeálltunk. 

 

A cserépiek aktív labdarúgója az őszi szezonukról is beszélt. 

 

– Nem panaszkodhatunk, hiszen az eredménysorunk önmagáért beszél, mindössze egy döntetlenünk van, a többi győzelem – sorolta az együttes középhátvédje. – Azt az egy ikszet Hejőpapival szemben értük el, itthon, szeptember 11-én. A megyei III.-hoz képest egy elég jó iramú, színvonalas meccset vívtunk. Vezettünk a 60. percben 3–1-re, de aztán becsúszott két hiba, amit ellenfelünk megbüntetett. A mérkőzés utolsó tíz percében mind a két csapatnak volt lehetősége arra, hogy a maga javára döntse el a találkozót, de kimaradtak a ziccerek. A meccs összképe alapján igazságos pontosztozkodás született. A játékosok közül nagyjából mindenki ismeri a másikat mint ember, igaz, előtte nem nagyon focizott együtt ez a társaság, ami a bajnokság első néhány fordulójában meg is látszódott. Amit elképzeltünk, az ekkor még nem egészen úgy köszönt vissza a pályán, ahogy szerettük volna, de menet közben javultunk, mindenki próbálta a maga részéről beletenni azt a picike pluszt, és emellett a játékosok szívvel-lélekkel futballoztak. 

 

A helyzetkihasználáson 

 

A terveikkel kapcsolatban is nyilatkozott a bükkaljaiak játékos-edzője. 

 

– Amikor a múlt nyáron elkezdtük a munkát, azt fogalmaztuk meg célként, hogy nyerjük meg a bajnokságot és jussunk vissza a megyei II. osztályba – jegyezte meg Bálint Attila. – Ebben a versenyfutásban a legnagyobb riválisunk Hejőpapi csapata. Jelenleg két ponttal vezetünk előttük, vagyis a sorsunk a saját kezünkben van. A tavaszi szezon március 12-én kezdődik, mi ekkor nem fogunk játszani, mert az arra a fordulóra kiírt ellenfelünket, a szomolyai Garvittax Focisulit kizárták. Március 19-én megyünk majd Tiszapalkonyára, egy héttel később pedig következik a rangadó idegenben, a Hejőpapival. Fiatal a csapatunk, néhány idősebb játékos adja a rutint, az építkezésben hosszú távra gondolkodunk, próbálunk a télen is úgy erősíteni, hogy ütőképes csapatunk legyen majd a megyei II.-re. Amin a leginkább javítanunk kell tavasszal, az a helyzetkihasználás, mert rengeteg helyzetet elpuskáztunk, állhatnánk sokkal jobb mutatóval is a lőtt gólok tekintetében. 

 

A Cserépfalu SC játékos-edzője hozzátette: az előző nyáron viszonylag sok edzést tudtak tartani, de menet, vagyis bajnokság közben elég nehéz olyan komplex tréninget összehozni, amelyen mindenki részt vesz, venne, ugyanis a keret nagy többsége több műszakos munkarendben dolgozik. 

 

– Próbáljuk a téli időszakot is kihasználni az együttlétre – nyilatkozta Bálint Attila. – Pár napja például részt vettünk a Dél-Borsod-teremkupán, amelyen egy erős csoportból továbbjutottunk. A kieséses szakaszban a kisgyőrieket kaptuk, és kikaptunk 5–1-re. Nagypályán tettünk edzéseket szombatra, februárban, illetve addig, amíg nem folytatódik a bajnokság, játszunk edzőmeccseket. Szeretném megköszönni ezen a helyen is a cserépfalui önkormányzat támogatását, valamint a szurkolók kitartását, buzdítását.

 

Dél–Kelet csoport állása

 

1. Cserépfalu SC 11 10 1 – 50–1531 

2. Hejőpapi SE 11 9 2 – 59–1029 

3. Taktaszada KSE 11 7 1 3 34–2722 

4. Tiszabábolnai SE 11 6 1 4 42–3119 

5. Főnix SE Hejőszalonta 11 5 2 4 27–3217 

6. Monok–KKSE 11 5 – 6 28–3715 

7. Tard SE 11 4 3 4 31–2615 

8. Mezőnyárád SE 11 3 2 6 21–4011 

9. Tiszapalkonyai SE 11 3 1 7 18–3110 

10. Titán SE Szentistván 11 2 2 7 17–328 

11. Ináncs KSE 11 2 1 8 13–367 

12. Sajóörös KSE 11 2 – 9 24–476 

13. Garvittax Focisuli kizárva

 

(A borítóképen: Cserépfalu csapata)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában