Ultras Diósgyőr nyílt levél

2022.01.18. 10:30

Felvetették a szombatot, nem értik a szerdát a szurkolók

Az NB II.-es szervezett szurkolói csoportok nyílt levélben fordultak az MLSZ elnökéhez.

BCS

Fotó: Kozma István

Az Ultras Diósgyőr szurkolói csoport is gyertyagyújtásos megemlékezést tartott hétfőn a DVTK-stadionnál a nyolc évvel ezelőtt, fiatalon elhunyt labdarúgó kapus, Rakaczki Bence emléktáblájánál.

 

Azután három nappal, hogy nyílt levelet tettek közzé az NB II.-es csapatok szervezett szurkolói csoportjainak nevében, amelyben a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökétől, Csányi Sándortól várnak választ többek között a másodosztályú tavaszi bajnokik kezdési időpontjaival kapcsolatban. A diósgyőri drukkerek mellett a békéscsabai, a szombathelyi, a III. kerületi, a dorogi, a pécsi, a nyíregyházi, a szegedi, valamint az élvonalbeli debreceni és az NB III.-as soproni fanatikusok is közzétették saját felületeiken ezt a közleményt.

 

A szervezett szurkolói csoportok tagjai többek azt kifogásolják, arra szeretnének választ kapni, hogy azok után, hogy a pandémia miatt felborult az „osztályrend”, és az NB I.-ben a forduló minden meccsének élő televíziós közvetítése miatt már nemcsak jellemzően szombaton rendeznek élvonalbeli bajnokikat, hanem olykor három napon keresztül tart egy-egy forduló, miért nem lehet a korábban vasárnapra bebetonozott NB II.-es mérkőzéseket akár szombaton is játszani. Miért csak vasárnap és szerdán vannak fordulók a másodosztályban? – tették fel a kérdést.

 

Arra is kíváncsiak, hogy miért volt, van szükség hétközi fordulók beiktatására az NB II.-ben. Meglátásuk szerint a másodosztályban is tarthatott volna az őszi idény az NB I.-hez hasonlóan december 19–20-ig, és így egy tavaszi, hétközi körrel kevesebb lett volna, és ez esetben, ha május 22-e helyett május 29-ig tartana a tavaszi idény, hétközi fordulóra sem lenne szükség a tavasszal.

 

Azt a kérdéskört is belefogalmazták a közleményükbe, hogy szempont-e, és ha igen, mennyire fontos az, hogy az NB II.-es mérkőzések szurkolóbarát időpontban kezdődjenek, annak érdekében, hogy ne hangulattalan, viszonylag üres lelátók előtti meccseket közvetítsen élőben a televízió.

 

 

A DVTK érintettsége

 

Az Ultras Diósgyőr számára azért kiemelten fontos ez a téma, mert azok a fanatikusok, akik idegenbe is szeretik elkísérni kedvenceiket, meglehetősen furcsa időpontokban lesznek kénytelenek útra kelni, hogy a lelátóról, buzdításukkal segíteni tudják csapatukat. Az NB II.-ben február végéig tekinthető üzembiztosnak a program, lévén a televíziós közvetítési jogok tulajdonosa, az M4 Sport a mostani és a jövő hónapban sorra kerülő meccsek közül eddig a dátumig választotta ki, hogy mely mérkőzéseket tűzi műsorára. Ezek között a DVTK-nak két idegenbeli bajnokija is szerepel, mindkét alkalommal várhatóan fagyos időjárási viszonyok közepette, egyaránt a téli hónapok hétfőin, 20.00-tól kerül sor a meccsekre. A Vasas FC elleni tavaszi bajnoki rajtot január 31-én, a Kecskeméti FC elleni idegenbeli találkozót február 14-én rendezik, ami ugyancsak a hét első napja. Február utolsó vasárnapján viszont szurkolóbarát időpontban indul útjára a labda a DVTK ellenfelének, a Pécsi MFC-nek az otthonában, ugyanis azt a bajnokit február 27-én rendezik. A hazai viszonylatban, nem csak az NB II. szintjén, szurkolói szempontból kiemeltnek számító Nyíregyháza – Diósgyőr összecsapás viszont nem a meccs élő, helyszíni megtekintését segíti a hétközi, szerdai 14.00-s kezdésével. Mint ismert: az összecsapásra a tervek szerint Balmazújvárosban kerül sor, ugyanis a szabolcsi megyeszékhely csapatának nyíregyházi stadionját felújítják, emiatt albérletben kénytelenek játszani. Ez a meccs, illetve a 27. forduló, amelynek programjában a Nyíregyháza SFC – Diósgyőri VTK bajnoki szerepel, a szövetség által az évad előtt közzétett műsorban még hétvégére, március 13-ra esett, és a 28. forduló lett volna hétközi, március 16-án (ez utóbbiban a DVTK a Békéscsaba 1912 Előre együttesét fogadja), ám időközben ez megváltozott, a 27. körből csináltak hétközi játéknapot március 9-re módosítva, és a 28.-ból lett március 13-i, vasárnapi játéknap.

 

Felkészülés, edzőmeccsek

 

A spanyolországi edzőtábor után hétfő reggel óta immáron a megszokott környezetben folytatódik a DVTK labdarúgócsapatának felkészülése. Az együttes a klub edzőközpontjában készül, szerdán pedig következik a stadionban a negyedik téli mérkőzése, ezúttal a Békéscsaba ellen 14 órától. Vasárnap 13 órától a Soroksárral meccsel majd Kondás Elemér vezetőedző alakulata, az hétfőig nem dőlt el, hogy az összecsapást hol rendezik meg, ugyanis a fővárosiaknak pályaproblémáik vannak.

 

(A borítóképen: Hétfőn emlékeztek az ultrák Rakaczki Bencére)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!