Mezőkövesd Zsóry FC

2022.01.07. 09:45

Egy középpályást és egy védőt igazoltak

Albán és nigériai–magyar kettős állampolgárságú labdarúgókat szerződtetett az NB I.-es klub.

BCS

Forrás: MW

A Mezőkövesd Zsóry FC NB I.-es labdarúgócsapata bejelentette Kamer Qaka és George Ikenne-King Patrick leigazolását.

 

Kamer Qaka középpályásként juthat majd szóhoz a dél-borsodi együttesben. A 26 éves albán labdarúgó pályafutása elején norvég klubokban (Brandbu, Valerenga, Raufoss, Hönefoss, Sarpsborg, Kristiansund) futballozott, majd a román korszaka kezdődött, szerepelt a CSM Poli Iasi, az FCS Bucuresti és az Universitatea Craiova csapataiban. 2020-ban a norvég Kongsvinger együtteséhez szerződött, ahonnan az északmacedón Shkendija gárdájához vezetett az útja, innen érkezett Kövesdre. A középpályás a nemzetközi színtéren Bajnokok Ligája-, Európa-liga- és Európa Konferencia Liga-mérkőzéseken is pályára lépett, és 4 alkalommal az albán felnőttválogatottban is szóhoz jutott. 

 

Ismertebb 

 

George Ikenne-King Patrick jóval ismertebb a magyar sportbarátok előtt. A most 30 éves, nigériai–magyar kettős állampolgárságú védő 2012-ban érkezett Magyarországra, a Budapest Honvédhoz, ahol 2018-ig játszott. Innen az útja egy másik fővárosi klubhoz vezetett, az MTK Budapest labdarúgója lett, ahonnan egy évre, a 2019/20-as évadra kölcsönbe visszatért a Honvédhoz. Ennek lejárta után még egy évet az MTK-nál töltött, és amióta tavaly nyáron elhagyta a kék-fehéreket, nem volt csapata. Ikenne-King eddigi pályafutása során egy bajnoki címet és egy Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett, a 2016/17-es szezonban bajnok, míg a 2019/20-as idényben Magyar Kupa-győztes lett a Budapest Honvéddal. Pályafutása során Bajnokok Ligája-, Európa-liga-mérkőzéseken és 150 NB I.-es bajnokin is pályára lépett. Utóbbiakon mindössze egy gólt szerzett, az MTK játékosaként éppen a Mezőkövesd Zsóry FC ellen, 2020. november 21-én Kövesden, a fővárosiak által 1–0-ra megnyert meccsen.

 

(A borítóképen: Ikenne-King)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!