DVTK

2022.01.24. 09:00

Diósgyőri döntetlen a bajnoki főpróbán

A DVTK a „testvércsapat” elleni meccsen 0–2-ről zárkózott fel vasárnap.

BCS

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A Diósgyőri VTK NB II.-es labdarúgócsapata utolsó felkészülési meccsét játszotta vasárnap, nyolc nappal a Vasas FC elleni, idegenbeli bajnoki nyitány előtt. A piros-fehérek ellenfele a szlovák másodosztályban szereplő FC Kosice gárdája volt. Az eredeti tervek szerint ezen a napon az NB II.-es Soroksár SC vendégeként lépett volna pályára a Diósgyőr, de ez csütörtökön módosult, részben azért, mert a fővárosi együttes nem tudott élő füves pályát biztosítani, a DVTK pedig nem akart műfüvön játszani. Bár felvetődött, hogy esetleg a Soroksár SC jönne Miskolcra, de miután kiderült, hogy a DVTK „testvércsapata”, az FC Kosice (amelynek tulajdonosi körében a DVTK tulajdonosai is jelen vannak) ellenfél nélkül maradt, mert akivel lekötötték a hétvégi meccsüket, az lemondta a találkozót, a szlovák gárdát hívták el Diósgyőrbe. Érdekesség, hogy az FC Kosice ellenfele eredetileg a Vasas FC lett volna, ám helyette az NB III. Keleti csoport listavezetőjét, a KC Kazincbarcika SC-t látták vendégül szombaton a fővárosiak, akik 2–0-ra nyertek. 

 

A DVTK bajnoki főpróbája titkos volt, sem nézők, sem a média képviselői nem lehettek jelen a találkozón. Bár a DVTK azt kommunikálta, hogy a két csapat szakmai stábjának kérésére nem volt online stream közvetítés sem, a kassai klub honlapján az jelent meg, hogy a DVTK kérésére nem volt élő képes, internetes adás. 

 

Hiányzók 

 

Az aranycsinálók zárt laborjából az szivárgott ki, hogy döntetlen eredmény született azon a meccsen, amelyre a kassiak – akik közel négyhetes „eltolódásban” vannak, hiszen náluk csak február 25-én kezdődik a tavaszi szezon – 15 bevethető játékossal érkeztek. A diósgyőriek keretéből a klub tájékoztatása szerint sérülés, betegség vagy műtét utáni rehabilitáció miatt Eppel, Molnár G., Eperjesi, Karan, Szeles és Orosz D. hiányzott, míg Kispál és Csatári szombaton a DVTK tartalék NB III.-as csapatában játszott edzőmeccset. A három diósgyőri kapus közül ezúttal Danilovic nem volt keretben, de a kispadra ültetett Borsos sem lépett pályára. A szintén cserének nevezett mezőnyjátékosok közül Zsemlye járt így.

 

Diósgyőri VTK vs. FC Kosice (szlovákiai) 2–2 (0–2) 

 

Diósgyőr, zárt kapuk mögött. V.: Kujbus (Tiszóczki, Balázs M.). 

 

Diósgyőri VTK: Póser – Polgár (Szűcs K., 46.), Hegedűs J., Szatmári, Bárdos (Bokros, 63.), Lucas, Oláh B., Zsolnai (Bertus, 63.), Könyves (Németh M., 46.), Horváth Z. (Hornyák, 63.), Kocsis (Jurek, 46.). Vezetőedző: Kondás Elemér. 

 

FC Kosice: Valach – Kis (Tistan, 64.), Guba, Jonec, Jakúbek, Gallovic, Ntuli, Gáll (Leiner, 68.), Pacinda (Cortés, 84.), Vasil (Gladis, 77.), Mölvadgaard. Vezetőedző: Jozef Vukusic. 

 

Gólszerző: Horváth Z. (11-esből, 48.), Szatmári (88.), ill. Gáll (15.), Mölvadgaard (44.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában